Topic-icon 2 kez aralıksız J1 ve 2 yıl kuralı ?

6 months 2 weeks ago #1 by Mcqueen11
Engel olacagina dair herhangi bir ifade gecmiyor Dr Ulas'in belirttigi gibi.

Dr Camsari,
ECFMG J1 konusunda henuz arastirma yapmadim ben ama sormak istedim.
J1 clinical mi 7 yil ile sinirli, yoksa J1 post doc research mu 7 yila kadar uzatilabiliyor? Ornegin, bir insan general surgery yapti J1 ile, ardindan cardiothoracic yapmak istedi 3 yillik programlardan, ustune 1-2 fellowship daha attirmak istedi mesela. Bu durumda 7 yilin uzerine cikmis oluyoruz ? Bu durum nasil cozuluyor merak ettim? (ben post-doc research'un 7 yil ile sinirli oldugunu duydugumu hatirliyorum, bu sebeple emin olmak icin sordum)

saygilarimla,

umc wrote: Engel teşkil edeceği anlamını ben cikarmadim. Yeni bir J1 icin yeniden basvuracaksiniz diyor, ilki ile ilgisi yok demek istiyor. J1 tipleri farklidir. 2 sene kurali sadece ABD'de kalici bir vizeye bavuracaginiz zaman engel olusturur, ve karsiniza cikar, o zamana kadar istediginiz kadar J1 alabilirsiniz ama her J1 tipinin kendi sene sureleri de vardir. Ornegin Klinik j1 (asistanlik yapacaginiz) maksimum 7 sene alinabilir. Eger sene suresini doldurmadiysaniz ,yeniden ayni kategoriye basvurabilirsiniz.

ozguregekaan wrote: Öncelikle değerli yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Benim durumum burada son paragrafta açıklandığı şekliyle aynı kategori/programdan yeni bir J1'e tekrar başvurmama sistemin izin vermiyor oluşu,
"If you intend to pursue a 2nd J-1 exchange program (in a different category and with a different J-1 sponsor), you will need to apply for a new J-1 visa for your new exchange program and new J-1 sponsor – in order to reenter the U.S. for the 2nd program." şeklinde yazılmış resmi websitede. Buradan önceden alınmış vizenin bana engel teşkil edeceği anlamı çıkıyor, henüz mezun olmadığım için de vize programlarından bana uygun olan yalnızca Student oluyor. Bu şekilde bir tecrübesi olan var mı ?

neuro wrote: Deniz: Ulas abi guzel aciklamis.

sam_07: observer'lik icin neden J1 aliyorsun? Sana bir odeme yapmayacaklar, degil mi? O halde neden J1'la gidip ileri karistiriyorsun? Temiz bir eklde B1 ile git ve isini hallet. J1 bir nevi calisma vizesi gibidir, yani senin orada olmak istedigin tarihler belli olduktan sonra (bir ayligina diyorsun), o tarihler arasinda verilir, tabii ki suresi dolduktan sonra, eger sen hala o vize ile calisiyorsan uzatilabilir. Ama kafadan iki yilligina J1 verecekler diye bir sey olmaz.

J1'in bir de baska bir iki yil kurali daha var: Bir kategorideki vizeniz bittiginde ayni kategorideki J1 vizesine iki yil basvuramiyorsunuz. Bu diger "home country residency" iki yil kuralindan farkli dikkat ederseniz. J1'in de bir kac kategorisi var tabii. O formun uzerinde yazan "program bitis tarihinden itibaren AYNI AMACLI (ayni kategoriyi kastediyor) iki yil sureyle basvurulamaz" yazi bu demek.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 months 2 weeks ago #2 by umc
Engel teşkil edeceği anlamını ben cikarmadim. Yeni bir J1 icin yeniden basvuracaksiniz diyor, ilki ile ilgisi yok demek istiyor. J1 tipleri farklidir. 2 sene kurali sadece ABD'de kalici bir vizeye bavuracaginiz zaman engel olusturur, ve karsiniza cikar, o zamana kadar istediginiz kadar J1 alabilirsiniz ama her J1 tipinin kendi sene sureleri de vardir. Ornegin Klinik j1 (asistanlik yapacaginiz) maksimum 7 sene alinabilir. Eger sene suresini doldurmadiysaniz ,yeniden ayni kategoriye basvurabilirsiniz.

ozguregekaan wrote: Öncelikle değerli yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Benim durumum burada son paragrafta açıklandığı şekliyle aynı kategori/programdan yeni bir J1'e tekrar başvurmama sistemin izin vermiyor oluşu,
"If you intend to pursue a 2nd J-1 exchange program (in a different category and with a different J-1 sponsor), you will need to apply for a new J-1 visa for your new exchange program and new J-1 sponsor – in order to reenter the U.S. for the 2nd program." şeklinde yazılmış resmi websitede. Buradan önceden alınmış vizenin bana engel teşkil edeceği anlamı çıkıyor, henüz mezun olmadığım için de vize programlarından bana uygun olan yalnızca Student oluyor. Bu şekilde bir tecrübesi olan var mı ?

neuro wrote: Deniz: Ulas abi guzel aciklamis.

sam_07: observer'lik icin neden J1 aliyorsun? Sana bir odeme yapmayacaklar, degil mi? O halde neden J1'la gidip ileri karistiriyorsun? Temiz bir eklde B1 ile git ve isini hallet. J1 bir nevi calisma vizesi gibidir, yani senin orada olmak istedigin tarihler belli olduktan sonra (bir ayligina diyorsun), o tarihler arasinda verilir, tabii ki suresi dolduktan sonra, eger sen hala o vize ile calisiyorsan uzatilabilir. Ama kafadan iki yilligina J1 verecekler diye bir sey olmaz.

J1'in bir de baska bir iki yil kurali daha var: Bir kategorideki vizeniz bittiginde ayni kategorideki J1 vizesine iki yil basvuramiyorsunuz. Bu diger "home country residency" iki yil kuralindan farkli dikkat ederseniz. J1'in de bir kac kategorisi var tabii. O formun uzerinde yazan "program bitis tarihinden itibaren AYNI AMACLI (ayni kategoriyi kastediyor) iki yil sureyle basvurulamaz" yazi bu demek.


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 months 2 weeks ago - 6 months 2 weeks ago #3 by ozguregekaan
Öncelikle değerli yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Benim durumum burada son paragrafta açıklandığı şekliyle aynı kategori/programdan yeni bir J1'e tekrar başvurmama sistemin izin vermiyor oluşu,
"If you intend to pursue a 2nd J-1 exchange program (in a different category and with a different J-1 sponsor), you will need to apply for a new J-1 visa for your new exchange program and new J-1 sponsor – in order to reenter the U.S. for the 2nd program." şeklinde yazılmış resmi websitede. Buradan önceden alınmış vizenin bana engel teşkil edeceği anlamı çıkıyor, henüz mezun olmadığım için de vize programlarından bana uygun olan yalnızca Student oluyor. Bu şekilde bir tecrübesi olan var mı ?

neuro wrote: Deniz: Ulas abi guzel aciklamis.

sam_07: observer'lik icin neden J1 aliyorsun? Sana bir odeme yapmayacaklar, degil mi? O halde neden J1'la gidip ileri karistiriyorsun? Temiz bir eklde B1 ile git ve isini hallet. J1 bir nevi calisma vizesi gibidir, yani senin orada olmak istedigin tarihler belli olduktan sonra (bir ayligina diyorsun), o tarihler arasinda verilir, tabii ki suresi dolduktan sonra, eger sen hala o vize ile calisiyorsan uzatilabilir. Ama kafadan iki yilligina J1 verecekler diye bir sey olmaz.

J1'in bir de baska bir iki yil kurali daha var: Bir kategorideki vizeniz bittiginde ayni kategorideki J1 vizesine iki yil basvuramiyorsunuz. Bu diger "home country residency" iki yil kuralindan farkli dikkat ederseniz. J1'in de bir kac kategorisi var tabii. O formun uzerinde yazan "program bitis tarihinden itibaren AYNI AMACLI (ayni kategoriyi kastediyor) iki yil sureyle basvurulamaz" yazi bu demek.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 months 2 weeks ago #4 by umc
Doğru. Bu başlıkta detaylı işlendiği üzere, 2 yıl kuralı sadece 2 yıl olarak yapılabilir ve yeni J1 vizelerine engel oluşturmaz.

Mcqueen11 wrote: daha once alinan j1 vizelerinin, daha sonra alinacak olan j1 vizelerine (non-immigrant) bir etkisi yok(2 year physical rule olarak).

bu sebeple, research j1'i tekrar alabilmeniz yonunde bir engel olusturmasi soz konusu olmayacaktir.


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 months 2 weeks ago #5 by Mcqueen11
daha once alinan j1 vizelerinin, daha sonra alinacak olan j1 vizelerine (non-immigrant) bir etkisi yok(2 year physical rule olarak).

bu sebeple, research j1'i tekrar alabilmeniz yonunde bir engel olusturmasi soz konusu olmayacaktir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 months 2 weeks ago #6 by ozguregekaan
Merhabalar,
Geçtiğimiz yaz Ağustos ayında bir Research programı için "Student/Intern" sıfatıyla J1 vizesi almıştım.Vize süresi çoktan geçti, fakat üzerinde "2 year rule applies" yazıyor.Bu yaz için de farklı bir hocayla observership/research için anlaştık, ancak birtakım Research işleri için tekrar J1 vizesi almam gerektiğini söyledi.Vizeye tekrar başvururken vize sponsoru kurum ve çalışma farklı olsa da bir önceki vizemin category kısmında "Student/Intern" yazıyor, bu yıl da bana uygun olan yine Student ama aynı kategoriden başvuramıyorum 2 yıl kuralı sebebiyle.Konsolosluktan da henüz bilgi alabilmiş değilim,görüşme yapmak için gereken bilgiler ancak süreç başladıktan sonra elime ulaşacak..
Bu durumda tekrar başvurabilmem için bana ne önerirsiniz ?
Not:Henüz mezun değilim ve B1 vizesi bu duruma uygun değil.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #7 by neuro
Deniz: Ulas abi guzel aciklamis.

sam_07: observer'lik icin neden J1 aliyorsun? Sana bir odeme yapmayacaklar, degil mi? O halde neden J1'la gidip ileri karistiriyorsun? Temiz bir eklde B1 ile git ve isini hallet. J1 bir nevi calisma vizesi gibidir, yani senin orada olmak istedigin tarihler belli olduktan sonra (bir ayligina diyorsun), o tarihler arasinda verilir, tabii ki suresi dolduktan sonra, eger sen hala o vize ile calisiyorsan uzatilabilir. Ama kafadan iki yilligina J1 verecekler diye bir sey olmaz.

J1'in bir de baska bir iki yil kurali daha var: Bir kategorideki vizeniz bittiginde ayni kategorideki J1 vizesine iki yil basvuramiyorsunuz. Bu diger "home country residency" iki yil kuralindan farkli dikkat ederseniz. J1'in de bir kac kategorisi var tabii. O formun uzerinde yazan "program bitis tarihinden itibaren AYNI AMACLI (ayni kategoriyi kastediyor) iki yil sureyle basvurulamaz" yazi bu demek.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #8 by kerim
J1 vizesi alırken programın başlangıç ve bitiş tarihlerine göre vize verilir. 1 aylık bir program için 2 yıllık vize verilmesi gibi bir şey hiç duymadım; normalde 2 aylık filan alabilirsin.
Daha önce söylediğim gibi 2 yıl kuralı J1 için değildir. Türkiye'ye döndükten sonra hiç beklemeksizin tekrardan J1 e başvurabilirsin.

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #9 by sam_07
ben j1 vizesi aldım nisan ayında 1 aylığına observer olarak gidecem inş, bana gelen I-2019 formunda program bitiş tarihinden itibaren aynı amaçlı 2 yıl süreyle başvurulamaz diyor, USA daki coordınatore sordum o da waive yapman gerekiyor gibi birşey dedi. Ayrıca vizeyi bana 2 yıllığına verecekler muhtemelen. Yani ben mesela 6 ay sonra tekrar bi observership ayarlarsam benim o tarihte j 1 vizem hala geçerli olacak ama amerikaya giremeyecem mi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #10 by kerim
Gözlemcilik için B1 (turist vizesi) alman yeterlidir. Böylece 2 yıl kuralı olmaz.

Fakat yine de J1 alma durumundaysan; 2 yıl kuralı sadece daha sonra alacağın H1 ve Green card a engel oluşturur.
2 yıl kuralı varken de tekrar J1 alabilirsin.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 9 months ago #11 by sam_07
Mrb,

1 aylığına observership için USA gidiyorum. daha sonra 2 yıl kuralı karşıma çıkacak. Asistenlığa girebilirsem bu iki sene süre zarfında 2 yıl beklemem mi gerekecek acaba? yada farz edelim 1 yıl sonra tekrar bir observler ayarladım tekrar nasıl vize alabilirim? teşekkürler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 weeks ago #12 by umc
1."Research" için verilen J1 ile EVSP-J1 farklı şeyler. Birbirinden bağımsız...

2. "İki yıl kuralı", Türkiye kalmaktan ibaret değil. Türkiye'de j1 ile bitirdiğin uzmanlıkta çalışman lazım. Asistanlık için aldığın J1 ayrı bir J1 olacak, ve bitiminde Türkiye'de çalışman gerekir (ve yahut ABD'de "waiver" yapabilirsin)

3.Türkiye'ye dönme zorunluluğu hiçbir zaman 4 yıl olmaz. Hep 2 yıl olarak kalır. Yeni J1 alacaksan alabilirsin. Araştırma için aldığın vizenin dışında EVSP ile (asistanlık için olan klinik J1) 7 yıla kadar alabilirsin. 7 yıldan sonra kalıcı vize için 2 yıl kuralı karşına çıkar.


deniz wrote: Şöyle bir senaryoda durum nasıl olur:

Diyelim J1 ile gidip research yaptık 1 yıl..
Turkiye'ye geldik sonra arada B1/2 ile Amerika ya girdik çıktık ama Türkiye de toplam 6 ay kaldık.
Sonra Asistanlık için başka bir J1 aldık ve 6 sene kaldık mesela..

Toplam Türkiye'ye donme zorunluluğu 4 yıl mıdır? 4 yıl eksi 6 ay mı dır? yoksa 2 yıl mıdır? (Amerika da sürekli kalmak için-H-L-green card)

J1 ile "researchde" gecen sure J1 ile "asistanlıkta" maksimum kalabilecegin sureyi etkiler mi?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: Hell_Spawn, deniz, nilufer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 2 weeks ago #13 by deniz
Şöyle bir senaryoda durum nasıl olur:

Diyelim J1 ile gidip research yaptık 1 yıl..
Turkiye'ye geldik sonra arada B1/2 ile Amerika ya girdik çıktık ama Türkiye de toplam 6 ay kaldık.
Sonra Asistanlık için başka bir J1 aldık ve 6 sene kaldık mesela..

Toplam Türkiye'ye donme zorunluluğu 4 yıl mıdır? 4 yıl eksi 6 ay mı dır? yoksa 2 yıl mıdır? (Amerika da sürekli kalmak için-H-L-green card)

J1 ile "researchde" gecen sure J1 ile "asistanlıkta" maksimum kalabilecegin sureyi etkiler mi?

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.376 seconds