Topic-icon USA' DE F1 VİZEMİ J1' E DEĞİŞTİREBİLİYOR MUYUM? AYNI ANDA İKİ VİZE ALABİLİYOR MUYUM?

11 years 3 months ago #1 by in ter
Iki vizeniniz olabilir ama simdi j1 alabilmeniz icin gec olmus.

Amerika'da gecis yapabilirsiniz. Belgelerinizi hazirlayin, bu gecisleri duzenleyen bir yer var, form, sevis vs var j1 icin onlarla basvurdugunuz takdirde rahatca gecersiniz diye dusunuyorum. Ne kadar surer, nasil basvurulur arastirmaniz lazim.
Hatirladigim kadariyla kisa sureli bir kalis icindi j1 visaniz. Kolay gelsin...

f1 dan j1 a gecmeniz sorun olmaz diye dusunuyorum. Calismak icin degil de yine egitim icin kullanacaksiniz cunku. Bu vize gecislerinde eger amac degisikligi olursa ornegin b1 dan h1 a gecerseniz, Amerika'da gecisi yapabilseniz dahi sonra tekrar giriste b1 girisinde amacinizi astiginiz dusunulerek biraz supheyle yaklasiliyor vize gorusmelerinde.

Sadece bir hatirlatma, Amerika'da bir vize turunden baska bir vize turune gectiginizde kendi ulkenize donerseniz tekrar Amerika'ya girmek icin ilgili vize icin vize gorusmesine girmeniz gerekiyor ve daha once bu vizeye Amerika'da gecmis olmaniz o vizeyi tekrar size verecekleri anlamina gelmiyor.
The following user(s) said Thank You: sisilun

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #2 by kerim
Bildigim kadariyla cavaplayayim.

1. Evet. Birinci vizeni hic kullanmadan da farkli bir amacla, farkli bir vize alabilirsin

2. J1 i yine Turkiye'den alman gerekir diye biliyorum. 3 Ocakta gelecegine gore, gelmeden once Turkiye'den J1 basvurusu yapman icin yeterli suren yok. Buyuk ihtimalle Turkiye'ye donup tekrar vize alip gozlemcilik ve arastirma icin tekrar ABD ye gelmen gerekecektir.

Umarim daha kolay bir yolu vardir ama benim bilgilerim bu sekilde.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: sisilun

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 3 months ago #3 by sisilun
ARKADAŞLAR MERHABA,

ŞU AN F1 VİZEM VAR. HENÜZ HİÇ KULLANMADIM BU VİZEYİ. BU VİZEYLE 3 OCAKTA USA' YE GİDECEĞİM DİL KURSU İÇİN.
DİL KURSU 3 AY SÜRECEK (OCAK-ŞUBAT- MART) NİSAN VEYA MAYISTA BAŞLAMAK ÜZERE DE GÖZLEMCİLİK YAPMAYA BAŞLAYACAĞIM. ANCAK GÖZLEMCİLİK YAPACAĞIM ÜNİVERSİTE BENDEN J1 VİZESİ İSTİYOR. ŞİMDİ BU NOKTADA 2 SORUM OLACAK:
1- HENÜZ KULLANMADIĞIM F1 VİZEM VAR VE USA' YE GİTMEDEN TEKRAR J1 VİZE BAŞVURUSU YAPIP J1 VİZESİ ALABİLİR MİYİM?( YANİ AYNI ANDA İKİ KULLANILMAMIŞ VİZE SAHİBİ OLABİLİR MİYİM?)
2- YOKSA İLK 3 AY F1 VİZEMİ ZATEN DİL KURSU İÇİN KULLANMIŞ OLACAĞIM, SONRASINDA TÜRKİYE' YE GELMEDEN USA' DE J1 VİZESİ ALABİLİYOR MUYUM?

TEŞEKKÜRLER..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.859 seconds