Topic-icon vize nasıl olmalı

6 years 2 weeks ago #1 by fuchs
Replied by fuchs on topic vize nasıl olmalı
yanıt için teşekkürler. bu ayrıntıları araştırmamıştım, tek vizeyle iki yere de gidebileceğimi düşünmüştüm. düşündüğümden çok daha dikkatliler vize konusunda.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago - 6 years 1 month ago #2 by umc
Replied by umc on topic vize nasıl olmalı
1- J1 vizesi DS formu sadece yapacağın iş spesifik onaylanır, form üzerinde pozisyonun, alacağın para (varsa), bulunduğun şehir gibi, bir çok detay ayrıntılı olarak yazılır. O kliniğe 1 yıl deyip 8 ayda ayrılamazsın, çünkü ayrılırsan klinik ayrıldı diye rapor etmek zorundadır, rapor edildiğinden itibaren ABD'de statün 1 aylık "grace" periyodu sonrası "illegal" hale gelir. Kabalık etmenin ötesinde başın belaya girebilir. ABD serüveninde uzun süreli düşünenlerin bu tarz davranışları yapmalarını önermem, ABD sisteminin iyi bazen kötü tarafı yaptığınız hiçbir şeyin unutulmamasıdır. Tüm sistem bu şekilde işler. Türkiye'deki sistemsizlik ve kaos içinden çıkan bizler için bu kadar titizlik bazen zor gelebilir ama ben en başından her şeyi kuralına göre yapmanızı tavsiye ederim.

2- Konsolosluk J1 vizesini 1 yıl veremez, çünkü DS formu sana verilen mektuba göre düzenlenir. Sen 8 ay kalacaksan 8 aylık vize alırsın.

3- J1 ile ülkeye giriş çıkış yapabilirsin.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago - 6 years 1 month ago #3 by fuchs
Replied by fuchs on topic vize nasıl olmalı
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bana j1 vizesi gönderecek olan kliniğe 8 aylığına orada kalacağımı söyledim( aslında program 1 yıllık), sanırım bu durumda J1 vizem 8 aylığına onaylanacak. Bu kliniğe 1 yıl deyip, 8 ay sonra ayrılıp diğer 2-3 aylık observership programlarına gitsem çok mu kabalık etmiş olurum.

Bir de şu geldi aklıma; konsolosluğun J1 vizesini direkt 1 yıllık vermesi gibi bir ihtimal olabilir mi?

Ve en önemli sorumu unutmuşum; vize süresi ne olursa olsun, 5 ay sonra 2 haftalığına tr ye dönmem lazım.J1 ile ülkeye tekrar giriş çıkış yapılabiliyor mu? Teşekkürler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #4 by umc
Replied by umc on topic vize nasıl olmalı
Evet , J1 vizesini takiben 1 ay kalabilirsin. 2-3 aylık gözlemcilik programları nadirdir, genellikle 1 ayı geçmez ama veriyorlarsa Türkiye'ye gelip yeni vizeyle geri dönmen lazım. Vize'den bağımsız olarak yaptığın plan ve strateji güzel görünüyor. Başarılar dilerim.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #5 by kerim
Replied by kerim on topic vize nasıl olmalı
bu sorunuzu ben daha önce istanbul'daki abd konsolosluğuna sormuştum. j1 den sonra alacağınız b1 vizesi için (observer olarak b1 alabilirsiniz) türkiye'ye dönüp türkiye'den vize almanız gerekiyor.

fakat j1 vizeniz bittikten sonra 1 ay daha abd'de kalma hakkınız var (grace period). bu sureç 1 aylık observership sürenizi sorunsuz tamamlamanızı sağlar

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 1 month ago #6 by fuchs
Replied by fuchs on topic vize nasıl olmalı
Merhaba, Amerika'daki bir hastaneden vize için "Genellikle J1 vizesi için belge gönderiyoruz" denmiş. Oysa ben Amerika'ya gidip o hastanedeki görevim bittikten sonra 2-3 aylık 2 observership programına katılmak istiyorum. Ancak diğer hastanelerin vize belgelerini Tr den vize alacağım güne kadar yetiştirmem imkansız. Çünkü onlara hala bir tarih veremedim. Amerika'ya gittikten sonra kesin tarihi vermek istiyorum.

Sormak istediğim; J1 vizesini orada uzatabilir miyim? ( İlk gideceğim hastanede 8 ay kadar kalacağım) Bir de ben burs ile gitmiyorum, masraflarımı kendim karşılayacağım, 2. bir mecburiye gücüm kalmadı. Hastaneden başka bir vize türü talep edebilir miyim? veya başka bir öneriniz var mı? Teşekkürler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #7 by vioxx
Replied by vioxx on topic vize nasıl olmalı
Ne yapmak istediğine göre vize başvurusu yapman gerekiyor çünkü yapmak istediğine göre vize tipi belirleniyor. Turist vizesinden nişanlı vizesine kadar değişik seçenekler var.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
6 years 8 months ago #8 by DAMLAİRİS
daha önce yazmıştım aslında. iç hastalıkları uzmanıyım, mecburi hizmete gitmeddim. Amerika'ya gidicem ama yerimi ve napıcağımı belirlemedim. Hangi tip vize almalıyım? fikri olan varsa yazarsa sevinirim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.145 seconds