Topic-icon Vize

10 years 1 week ago #1 by cgb
Replied by cgb on topic Vize
Hastaneden hastaneye degisiyor zannedersem. Ancak gecen sene Cleveland Clinic`te elective yapmistim ve B1 ile yapmistim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 1 week ago - 10 years 1 week ago #2 by ors
Replied by ors on topic Vize
Elective yapmak için veya step2 cs' e girebilmek için b1-b2 vizesi uygun mudur? Bazı kaynaklarda ( nepal.usembassy.gov/visas/non-immigrant-...nd-the-usmle-b1.html )
( electives.us/usvisaandelectives.html ) b1 istendiği söylenmiş. b1 ile b1/b2 nin farkı ne? b1/b2 zaten b1 i de kapsayan bir vize çeşidi değil mi?

Üniversite öğrencilerinin vize başvurusna gelirken yanlarında transkript/öğrenci belgesi getirmeleri gerektiği söylenmiş. Bu belgelerin ingilizce olma zorunluluğu var mı? Türkçe olsa olmaz mı?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #3 by neuronium
Replied by neuronium on topic Vize
Web sitelerinde ulkeye gore belirtilen burslar var, AB icin 2000 euro, ABD icin 2500 dolar. Proje masraflari icin destek saglamiyorlar.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #4 by efe_aras
Replied by efe_aras on topic Vize
SAdece meragimi gidermek icin soruyorum, bursun miktarini neye gore belirliyorlar? Projenin masraflarini kapsiyor mu?

Efe Levent Aras,MD PhD
University of Copenhagen Hillerød Hospital , Orthopedic Surgery Dept.
Aarhus University Hospital Orthopedic Surgery Spinal Reserch Lab.
Noerrebrogade 44, 8000 Aarhus/DENMARK

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #5 by neuronium
Replied by neuronium on topic Vize
Hocam Duke'te Research fellow'um. Turkiyeden beyin cerrahi uzmanligimi aldim, gelmeden tubitak bursunu da burada calisacagim projemle kazandim (Buradan gelen hangi projeyi turkceye cevirip versen aliyorsun bursu, anlamiyorlar zaten, no big deal) ancak su ki bursu kazandiktan sonra sana 2-3 sayfalik bri izahat maili gonderiyorlar (oncesinde degil!) ve orada burs aldigin sure kadar mecburi hizmetin oldugunu, burs suresi bitiminden sonra burada kalisini en fazla bir yil daha burssuz uzatabilecegini ama sonra mutlaka sonrasinda yurda donmen gerektigini, bursu almak icin iki kefil(esleriyle birlikte) bulup noterden kefaletnameler hazirlatman gerektigini ogreniyorsun. Cok sinir bozucu, kardesim benim orda projem bitemeyecek bu surede ne yapsak dersen apisir kalirlar birsey diyemiyorlar, ayni seyleri tekrarliyorlar genelde.
Hatta dondukten sonra benim diger mecburi hizmetim ve askerligim var, hemen ABD de ogrendigimi uygulayamazsam unutulur, sogur beni uygun bir yere yerlestirip benim bilgimden faydalanma konusunda bir fikriniz var mi diye sordugunuzda hicbir fikirleri olmadigi icin cevap vermiyorlar. Tubitak bursuna buraya genel kultur artirma amacli gelenler bagli kaliyor ancak. En uzun burslari 12 aylik, 12 ayda bir projeyi sonuclandirman mumkun degil zaten. Heleki uzun donemde burada birseyler yapmak aklinda varsa hic bulasma derim, onu bunu kefil gosterip sonra kefillerini gerersin (Tabi kefillerin milyoner degilse)

Kolay gelsin
The following user(s) said Thank You: fuchs

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago - 10 years 3 months ago #6 by fuchs
Replied by fuchs on topic Vize
tubitak'ın karşılıksız ( mecburi hizmet vs) bursu yok diye biliyorum. bir arkadaşıma sordum söyledğinizi; alınan toplam burs miktarının belli bir sayıya bölünmesi sonucu çıkan sayıya eşit sürede ( ay olarak) mecburi olduğunu, bunun da yaklaşık burs alınan süreye yakın olduğunu söyledi. en net bilgi için sizin bu burstan daha önce faydalanmış birileriyle veya tubitak ın ilgili birimiyle temasa geçmeniz gerekiyor.

ikinci bir mecburi hizmetten öte işkence olamaz bence. riske girilmemeli.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 3 months ago #7 by AKYOL
Replied by AKYOL on topic Vize
Ben ilk 6 ay kendim finanse edip , oradaki katılmayı planladığım proje netleşince tübitak bursuna başvurmayı düşünüyorum ; o bursta uzmanlık sonrası tıp öğrencileri için mecburi hizmet yok bildiğim kadarıyla doktora sonrası çalışma yapan tıp dışı bölümler için var? Ancak tübitak bursu net proje yada çalışma konusu belirtmek istiyor diye biliyorum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 months ago - 10 years 4 months ago #8 by fuchs
Replied by fuchs on topic Vize
benim başvurduğum yerde onların belirledikleri belli bir miktar vardı. banka hesabında o kadar miktar olup olmadığını veya onu karşılayacak burs vs. alacaksan bunu kanıtlamanı istiyorlar.

ben tekrar mecburi hizmet yapmak istemediğim için tübitak bursu almadım. o nedenle maaş veya burs kanıtlama gibi şeyler yapmadım. bankadan "müşterimizin hesabında şu kadar miktar vardır, dolar karşılığı da budur" şeklinde ingilizce bir mektup aldım ve ingilizceye çevirttiğim-notere onaylattığım hesap dökümü ile birlikte gönderdim. ilgili kişi "mektup yeterliydi" şeklinde bir cevap verdi.

siz de maaş almadan görev yapacaksanız, burs almayacaksanız aynı durumdayız. ama orada bulunduğunuz süre boyunca burs veya tr deki hastaneniz maaş alacaksanız ( bu oluyor mu bilmiyorum) onları kanıtlamanız gerekir tabii ki. bence mail atarak sorun tam olarak istedikleri belgeleri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #9 by AKYOL
Replied by AKYOL on topic Vize
Çok sağol cvp için, anladığım şu:
Banka hesap dökümü ve maaş döner bordrolarının ingilizce çevrilip sponsor a yollanmasına gerek yok diyosun, peki financial statement tan kasıt ne sponsorun istediği?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 months ago - 10 years 4 months ago #10 by fuchs
Replied by fuchs on topic Vize
selam,
aynı aşamalardan geçen ay geçtim. daha önce j1 almadığım için, nette araştırmama rağmen sağa sola fazlaca sordum ama form 2019 gelince aslında önceden boşa panik yaptığımı anladım.:)) herşey açık ve net olarak yazılıydı.

ben sadece hesabım olan bankaların hesap dökümünü ve ingilizce mektubunu göndermiştim. bankalar ingilizce hesap dökümü vermiyor. bölüm sekreteri hesap dökümü de ingilizce olmalı deyince çevirrtip notere onaylatmıştım, ama yabancı öğrenciler birimine gönderdiğimde sordum, " mektuplar yeterli, hesap dökümünü çevirtmeseniz de olurdu" demişlerdi. ben bayağı bir çeviri ve noter ücreti ödemiştim. gereksiz masraf yapmamak için bunu gideceğiniz hastanenin bağlı olduğu üni nin yabancılar birimine şimdiden sorun bence. ben maaş ve döner sermaye dökümünü onlara göndermedim. sadece vize görüşmesine giderken yanıma aldım.

diplomamı adını buradan öğrendiğim link-translations.com a çevirttim. net adresine giriş yapınca sizi arıyorlar hemen.(saatler uygunsa tabii) tr de de şubesi olan bir firma. çeviri ve noter onayıyla birlikte hem mail adresinize gönderiyorlar hem de orijinalini posta ile adresinize gönderiyorlar.

vizeniz J1 ise yardıma ihtiyacınız olan herhangi bir aşamada mesaj atın lütfen.
The following user(s) said Thank You: AKYOL

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #11 by AKYOL
Replied by AKYOL on topic Vize
Arkadaşlar selam, bi konuda danışmak istiyorum, ABD de research pozisyonu organize etme aşamasındayım birlikte çalışacağım hoca aynı zamanda labın sorumlusu; financial statement, degree certificate, and two letters of recommendation u kendisine göndermemi ve visa işlemlerini başlatacağını söyledi, finacial statement hesap hareketlerini de içermeli mi sadece maaş + döner sermaye dökümü yeterlimi, ve bu belgelerin tercümesi herhangi bir çeviri bürosunda yaptırılabilir mi? önereceğiniz bi yer var mı? aynı şekilde uzmanlık belgesi çevirisi için de önerebileceğiniz bir yer var mı?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 4 months ago #12 by arazis_med
Replied by arazis_med on topic Vize
tum islemleri halletikten sonra yazmak istedim, ileride birilerine yardimci olmasi amaciyla:
-b1/b2 vizesine basvuruldu
-hazirladigim onca belgeden hicbirine bakmadi vize memuru. 2-3 sorudan sonra davet mektubunu gormek istedi, nasil bir staj oldgunu sordu biraz aciklarmisin seklinde. bu kadar. konsolosluktan ciktigimda acaba daha once amerika vize almis olmamdan dolayi mi boyle oldu diye dusunuyordum ama benden 2 gun sonra harvard elective kabulu almis bir arkadasim daha (hic yurtdisina cikmamis) vize gorusmesine gitti ona da ayni benim gibi hic soru sormamislar. mektup yeterli olmus.

tuitition waiver konusuna gelirsek ben de sonradan farkettim onu. yararlanmak isteyenler basvuru sirasinda belirtmeleri gerekiyormus bunu. kabul aldiktan sonra olmuyormus sitede yazdigina gore. belki biraz ustune gidilse sonrada halledilebilir ama biraz kuralci olduklarindan dusuk ihtmalli oldugunu dusunuyorum.

bu aradaucreti odedikten sonra bana paranin yattiginda dair mesaj atan tip fakultesi ogrenci isleri sekreteri de turkmus )

son olarak ben ve arkadasim azerbaycanli olmamiza ragmen yillardir turk arkadaslar ayni sartlarda okuduk, ayni havayi soluduk. elimizden geldigince iyi temsil etmeye calisacagmizdan hic supheniz olmasin )
musait olursa mutlaka gorusmeye calisacagim kendisiyle. tesekkurler bilgi icin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #13 by ardaakoluk
Replied by ardaakoluk on topic Vize
b1 vizesi yeterli zaten.Yanliz yaninda kalacagin yerin adresi,gidis-donus tarihlerinin oldugu kagit(mesala orbitz`den aliyorsan bastir o kagidi yaninda tasi) bir de kabul kagidin olsun.

eger aslin kagidi yollamiyorlarsa en azindan internetten e-posta ile yollasinlar sen bastir ama olsun yaninda.

Bir de ben soru sormak istiyorum,tuition waiver program varmis sanirim.Ona basvurmayi dendin mi ? sansini deneyebilirsin belki.

Son olarak cocuk norolojisinde boston hastanesinde mustafa sahin MD/PHD var.Ben konusma sansi bulamamistim kendisiyle ama e-postalasmistik.Tavsiye ederim gitmisken oraya onunla da konusursun.

Oraya gitmek isteyen her turk ogrenciyi temsil ediyorsun (benim gibi) bunu unutmamani oneririm.Senden 1 yil sonra ben basvuracagim ve senin biraktigin izlenim cok onemli olacak.Buyuk bir sorumluluk ayni zamanda

Iyi sanslar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #14 by arazis_med
Replied by arazis_med on topic Vize
arkadaslar 2 gundur arastirdim ve b1 vizesine basvurmanin en iyi yol oldugunu ogrendim. adamlarin bilgisayarlarinda clinical clerkship diye kayitliymis ve bu yolla gelenlerin amerikada gideceginiz yerin ogrencisi olmadiginiz, hicbir sekilde maas, burs ve.s almayacaginiz taktirde b1 vizesiyle girme hakkinizin oldugu yonunde bilgiler varmis. bizim tek yapmamiz gereken boyle bir staja gittigimizi kanitlamamiz. ayrica sadece b1 bu duruma uygun, b2 uygun degilmis. cogunuzun bildigi elective.us sitesindeki arkadas bu konuda genis ve aciklayici bir yazi yazmis. isteyen suradan okuya bilir

electives.us/usvisaandelectives.html

daha once boyle bir sorunla karsilasmis birinin yazisi da surada

www.prep4usmle.com/forum/thread/66369/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #15 by fuchs
Replied by fuchs on topic Vize
Selam,

Davet mektubumda "Maaş ödenmeyecek bir research fellowship programına kabul edildiniz........ Buraya geldiğinizde katılacağınız programlar ve araştırmalara karar vereceğiz" demişler.

Bu durumda Ds-160 da J-1 için bilgi doldururken, gidiş amacı sorusunun cevabını "öğrenci" olarak mı işaretlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #16 by arazis_med
Replied by arazis_med on topic Vize
elimde net bir sebep varken isi yalana surmek istemiyorum. senenin ortasinda ne tatili 1 aylik diye de sorarlar adama, daha once 2 kez abd'de bulundum turizm, ziyaret amacli, vize basurusunda degisik sorular sormuslardi tatil, egitimimle ilgili sene ortasinda gittigim icin. o yuzden riske girmek istemem. hele isler yolunda gitmezse ilerisi icn de negatif bir etki olur, not dusuyor adamlar herseyi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #17 by suzi
Replied by suzi on topic Vize
@arazis_med

Universiteden vize sponsor etmeyecekleri ile ilgili mektup alirsan ve bunu konsolosluga gosterirsen ise yarayip yaramayacagi konusunda emin degilim. Konsolosluk universitenin vize verip vermemesinden ziyade senin orada yapmak istedigin seyin istedigin tip vizeye uygun olup olmayacagini sorgulayacaklardir. Yani eger B1 ile bu sekilde bir staj yapmani uygun gormezlerse, okulun yazdigi bir belgenin onlar icin baglayiciligi olmayabilir.

Daha once Harvard'a giden bir suru kisi oldu, Deniz de gitmisti yanlis hatirlamiyorsam. Ona sorabilirsin..

Benim aklima soyle bir yol geliyor, staja gittigini soylemesen, normal bir turist gibi vize alsan problem olur mu? Sonucta tip fakultesi ogrencisisin ve buradaki doktorluk kariyerini birakip orada kacak olarak yasamak istemeyecegin asikar. Mesela ben gezmek istiyorum, tatil yapacagim vs desen. Sonucta hem staj-hem tatil olacak senin icin. Cok mu tehlikeli bir yol gibi gozukuyor?

Basarilar..

sonrakiler icin not: observership icin alinan davet mektuplarinda observ kelimesi haricinde aktif bir fill icermemesine dikkat edilmeli. yapacak, uygulayacak vs gibi ifadeler calismayi cagristirdigi icin her zaman problem oluyor. Vize gorusmesine gittiginizde de ziyaret sebebininizi sadece staj gibi yansitmayin. Ben gezmek, tatile cikmak istiyorum. Tatil yaparken de bir yandan labda bir kac saat vs gozlemci olarak bulunacagim. Insanlari tanimak, kulturu tanimak istiyorum vs diyebilirsiniz..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #18 by arazis_med
Replied by arazis_med on topic Vize
tesekkurler ugrasiniz icin. mail attim, rica ettim. bakalim ne cevap veriyorar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #19 by rabinovich2006
Replied by rabinovich2006 on topic Vize
Dusuncelerin mantikli, son zamanlarda observershipa gidenlerin (3 kisi boyle bir sey yasadi) B1/B2 visesine basvurulari yaparken vize vermiyorlar, J1 daha uygun goruyorlar, nedense...

B1/B2 ye basvur.
Sayfayi yazdirman mantikli, bir de gidecegin yerden Office of International Students (OIS gibi bir sey)'den o sitede yazilanlari bir mektub seklinde isteyebilirsin. yanio soyle:

To whom it may concern

Harvard Medical School cannot provide advice regarding VISA status or requirements which are determined by the U.S. State Department. If you do require a visa, Exchange Clerkship applicants are eligible for the business VISA (B1) because our program is designed as a training program and does not provide employment and does not provide payment or reimbursement for your visit. HMS does not sponsor any student VISAs because visiting students are not considered full-time degree candidates at Harvard Medical School. Exchange clerks are considered to be enrolled at their home schools.

Sincerely

Departman baskani isim soyisim (ya da Office of International Students secretary)
trih
imza

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago - 10 years 5 months ago #20 by arazis_med
Replied by arazis_med on topic Vize
diger tum basliklari okudum ama hala 1-2 sorum var arkadaslar. kasim 25'de stajim basliyor (elective).biran once vizeye basvuru yapmak istiyorum. universitenin sitesinde soyle bir yazi var:

HMS cannot provide advice regarding VISA status or requirements which are determined by the U.S. State Department. If you do require a visa, Exchange Clerkship applicants are eligible for the business VISA (B1) because our program is designed as a training program and does not provide employment and does not provide payment or reimbursement for your visit. HMS does not sponsor any student VISAs because visiting students are not considered full-time degree candidates at Harvard Medical School. Exchange clerks are considered to be enrolled at their home schools.

simdi sorum su sekilde:

1.davetiye mektubuna bakip sen calismaya gidiyorsun b1 alamazsin deme sanslari varmi? Vize basvurusunda yukarida paste yaptigim paragrafin oldugu sayfayi yazdirip belgelerim icerisine koymam gerekiyormu anlamalari icin?

2. Iki cesit B1 var: hangisini secmem gerekiyor
B1, Business/Conference
B1/B2, Business & Tourism

tesekkur

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #21 by fuchs
Replied by fuchs on topic Vize
başlığı görünce panik olup sordum ama j1 vizesi ile ilgili açıklamaya bakmıştım başvururken. belge peşinde koşmaktan kafa kalmadı. yine de mesajları silmeyeceğim başkaları için faydalı olur belki. cevap için yine de teşekkürler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #22 by kerim
Replied by kerim on topic Vize
Hayır sorun olmaz. Bu vize öğrencilere özel bir vize türü değildir. Öğrenci, asistan,uzman,profesör.. hepsi J1 vizesi alabilirler.

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #23 by fuchs
Replied by fuchs on topic Vize
selam bu başlığı görünce tekrar sormak istedim.

bana research fellowship için hastane j1 vizesi önerdi. ancak öğrenci değilim. uzmanım. vize için kadromun olduğu devlet hastenesinden çalışma belgesi, ücretsiz izin belgesi vb götüreceğim. exchange student vizesine başvuracağım ama öğrenci değilim. sorun olur mu acaba, bir bilen var mı?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #24 by orhanerboga
Replied by orhanerboga on topic Vize
Arkadaş uyanıkmış. Benim hiç aklıma gelmedi ama zaten vize görüşmesi uçak bileti tarihleri çok yakındı tekrar başvurmak için çok geçti. Ben de böylece hiç bir Amerika tecrübesi yaşamadan Steplere gireceğim ama hayırlısı. :dry:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #25 by rabinovich2006
Replied by rabinovich2006 on topic Vize
Ilginc olarak arkadasim observership davetiyesini aldi, ama sana dedikleri gibi b1 size olmaz bunun icin calisma vizesi lazim dediler veee vizeyi vermediler. Ama sonra canim arkadasim ne yapti, dil okuluna yazildi, F1 vizeyi pasa pasa aldi, okul bittiktem sonra iki ay (60gun) suresi var amerikada gezebilmek icin falan, arkadasim sonra bu zamani kullanarak observership yapmak icin. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #26 by orhanerboga
Vize was created by orhanerboga
Merhabalar. UIC dan laboratuarda çalışmak için kabul aldım. Davet mektubumdan önemli gördüğüm iki cümleyi paylaşıyorum.

"The purpose of your visit is to learn to culture oligodendrocytes and to perform survival experiments.
We suggest that you enter the United States using the B-1 or WB non-immigrant visa categor. "

Ben B-1 turist vizesine başvurdum. Ama davet mektubumda orada deney yapacağım yazılı diye konsolosluktan çalışma vizesi almam gerektiğini söylediler. Vee vize vermediler. Tabiki gidemedim. O kadar emek. Uçak parası boşa gitti.

Çıkardığım ders: 1) önce vizeni al sonra uçak biletini.
2) üniversiteden davet mektubunu daha farklı yazdırabilirdim. B-1 vizesine uyacak şekilde.
3) çalışma vizesini almak daha garanti ve iyiymiş.

Umarım faydası olur yazının.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.378 seconds