Topic-icon Statement of Need - J1 Sureci

7 years 4 weeks ago #1 by Sdamlakara
Ben Turkiye'de liseyi bitirdikten sonra Amerika'da undergraduate (premed) bitirip MCAT sinavina girip Amerika'da tip okudum. Butun letter of recommendation'larimi da burdaki rotasyonlardan aldim. Hala Turk vatandasi oldugum icin ECFMG ile J1 vizesine gecis yapmam gerekiyor. Bunun icin de Statement of Need'in Saglik Bakanligimiz tarafindan ECFMG'ye gonderilmesi lazim. Daha sonra ECFMG J1 vizesinin sponsorlugunu yapiyor. Benim suanda yapmaya calistigim sey "Statement of Need"i bir an once alip vize islemlerine baslamak. Yalniz mezun olunan tip fakultesinin diplomasi'ni bakanliga gondermem gerekli. Burdaki Tip fakultelerinin mezuniyeti Mayis'a kadar olmadigi icin biraz zor durumda kaldim. Bu konuda bir deneyimi olan, yurtdisindan mezun olup bakanliktan Statement of Need isteyen biri var mi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 4 weeks ago #2 by mymett
merhaba.. hayırlı olsun öncelikle.. uzun bir süreci başarıyla geçmişsiniz.. sormak istediğim bişey var. tavsiye mmektuplarını abd den mi aldınız yoksa tr den mi ? usa den aldıysanız observer gibi bişey mi yaptınız ? cevaplarsanız sevinirim.. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 1 month ago #3 by Sdamlakara
Merhaba!
Bir programla eslestim (yarin neresi oldugu aciklanacak) ve J1 vizesine basvurmam gerekiyor. Suanda Amerika'da tip egitimimi bitirmek uzereyim, rotasyonlarimin bitmesine ve mezuniyete 2 ay var. Bu sure icinde Amerika'dayken Statement of Need'i alip dokumanlarimi hazirlamak istiyorum. Statement of Need icin yapilmasi gerekenleri bilen var mi? Ankara'ya gidilmesi gerekiyor mu yoksa benim yerime baska biri bakanliga gidebilir mi? Benim nasil bir dilekce hazirlamam lazim ve hangi dokumanlari bakanliga gondermem gerekiyor Statement of Need'i muhurlenmis bir sekilde almak icin?
Yardimlariniz icin tesekkurler!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.216 seconds