Topic-icon J-1 vizesi ile yapılan araştırma peryodu (research fellowship) sonunda iki yıl kuralı geçerli olur mu?

12 years 8 months ago #1 by umc
J-1 vizesi ve 2 yıl kuralı ile ilgili :

2 yıl kuralı, J-1 vizesi bitiminden itibaren 2 yıl anavatanda çalışma (ya da "waiver") zorunluğu koyar. Bunun anlamı, ancak 2 yıl anavatanda çalışma koşulu yerine getirildikten sonra (ya da "waiver") ABD'de kalıcı çalışma vizesi / kalıcı oturma statüsü için başvurulabilir demektir. Diğer deyişle, J-1 vizesi sonrasında 2 yıl kuralı tamamlanmadan (ya da "waiver") kişi H1 vizesi ya da yeşil kart (green card) için başvuramaz.

Peki kişi yeni bir J1 vizesi ya da diğer vizelere (çalışma vizesi dışında) başvurabilir mi?

Evet, elbette. 2 yıl kuralı yalnız ABD'de kalıcı durumlara başvurabilmek için 2 yıl kuralı koşulunu koyar, bunun dışındaki durumlar ve yeni bir J vizesi başvuru durumunun değerlendirilmesi için dikkate alınacak bir kural değildir.

Özet :

J-1 vizesi aldım, 2 yıl araştırma yaptım, yeni bir J vizesine başvurabilir miyim? Evet.

J-1 vizesi aldım, 4 yıl asistanlık yaptım, yeni bir J vizesine başvurabilir miyim? Evet.

J-1 vizesi aldım, 2 yıl akredite olmayan bir "fellowship" yaptım, sonra Türkiye'ye döndüm, 2 sene boşta gezdim, yeni bir J vizesine başvurabilir miyim? Evet.

J-1 vizesi aldım, 2 yıl ABD'de araştırma yaptım, sonra Türkiye'ye döndüm, halen bir üniversitede araştırma görevlisi olarka çalışıyorum (ya da boşta geziyorum), greencard çekilişine katılabilir miyim? Hayır, 2 yıl kuralını (ya da "waiver") yerine getirmeden kalıcı statü için başvuramazsın.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: günay, sultans, in ter, deniz, nilufer, ccakmakoglu
The topic has been locked.
More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #2 by bozkan
j1 vizesi ile research fellowshiplik yapacağım,bu sürenin sonunda vize ile ilgili olan 2 yıl kuralı geçerli midir?Sınavları alana kadar geçen sürede Amerika da bulunmak için 1. yılın sonunda research fellowluk süresini mi uzatmalıyım ?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.211 seconds