Topic-icon ABD'ye bir hafta süren bir kongre için gitmek ortalama ne kadar masraf çıkartır?

13 years 2 months ago #1 by umc
Denizin cevabına ek olarak ben de bir tahmin de bulunayım...

Kongrenin hangi şehirde olduğunu göre, hamgi mevsimde olduğuna, ne kadar kalacağınıza göre kongrenın ücretinin olup olmaması durumuna göre, nasıl bir otelde kalacağınıza göre çok değişebilir.

Ben bir örnek vereyim, New York'da örneğin, bir psikiyatri kongresine katılacaksınız, 5 gün sürecek, Pazar gecesi gelip diğer hafta sonunu da bağlayıp döneceksiniz, new york da Manhattan'da ucuz bir otelde kalacaksınız, haftasonu da biraz gezinmek istiyorsunuz.

ucak paerası ucuz mevsimde istanbul NYC 650 dolara kadar düşebilir, pahalı mevsimde 1200-1300 dolara kadar çıkabilir...
kalacak yer en ucuz otel 80-150 dolar arasında değişir, fena değildir Manhattan'da her ihtiyacınızı görür. www.priceline.com sitesinden teklif vererek otel odalarına bakabilirsiniz..

Günlük cep harclıgınız aksam yemekleriyle beraber 100 dolar diyelim x5 gün 500 dolar

haftasonu eglence gezme hediye falan 250-500 dolar

Ortalama 200O dolar fazla bıle gelır tahminim uzerine de kongre masrafını eklersiniz...


hejar wrote: Bildiğimiz gibi başarılı yerlere gelebilmenin en önemli yollarından biri de kişisel ilişkilerimizi geliştireceğimiz dünyaca ünlü meslektaşarımızn katıldığı kongrelere katılmak.Bu noktada,ABDye bir hafta süren bir kongreye sponsorsuz gitmek için ortalama ne kadar masraf çıkar bize diye sormak istiorum.


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago #2 by deniz
Sponsorsuz gidildiği takdirde bayağ masraf çıkıyor. Ben ekim sonunda NYC de bir kongreye gittim. "monitor" olarak çalıştığım ve "medical student" kategorisinde katıldıgım için kongreye kayıt parası vermedim. Daha önceden vizem olduğu içinde vize-pasaport işlemleri ile ilgili de bir sıkıntım olmadı..Uçak bileti+kalacak yer masrafları+günlük yiycek vb de yaklaşık 2500 Tl tutar ama bu NYC için..Ben şanslıydım hem pass biletle uçtum (400 dolar),birde arkadaşlarım vardı onlarda kaldım..ama NYC otelleri pahalı çok,ve ben otelde de kaldım bir kısmında, ve gayet pahalıya patladı..rahatsız olmayacağına düşünüyorsan hostel gibi yerlerde kalabilirsin bir de bazen tüm dışardan gelenlerin kalacak otel odası paylaşma ile ilgili ilanların olduğu,o kongreye ait facebook üzerinde sayfalar oluyor..Bazen bazı hocalarında yabancıları ağırladıklarını duydum..
Ama kesinlikle değer..Ben çook değerli ilişkiler ve bağlantılar kurdum..!!

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago #3 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 2 months ago - 12 years 10 months ago #4 by hejar
Bildiğimiz gibi başarılı yerlere gelebilmenin en önemli yollarından biri de kişisel ilişkilerimizi geliştireceğimiz dünyaca ünlü meslektaşarımızn katıldığı kongrelere katılmak.Bu noktada,ABDye bir hafta süren bir kongreye sponsorsuz gitmek için ortalama ne kadar masraf çıkar bize diye sormak istiorum.
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.259 seconds