Topic-icon Amerika'daki Turk Organizasyonlari ve Dernekleri

12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #1 by eguerre

GAMZE wrote:
Tabii, "Amerika'daki Turkler" oldukca genel bir kavram...Nerede, ne ortamda, her ne sekilde olursa olsun iliskileri etkileyen degiskenler -ve degismeyenler- cok fazla? Burada tanimakla kendimi ayricalikli hissettigim Turkler' e de rastladim, zoraki sohbeti bitirmek icin saniye saydigim Turkler'e de...


California'daki Turkler, ki sadece California degil sanirim Amerika'nin genelinde de oyle, Turkiye'de iyi egitim almis, buraya universite okumaya ya da master yapmaya gelmis, sosyoekonomik acidan iyi durumda olan ve genellikle de okul bitince Turkiye'ye geri donmeyi planlayan 18-30 yas arasi gencler. Isci olarak ya da is kurma amacli gelmis Turkler daha nadir. Bir de,ikinci ve hatta ucuncu nesil ailesi ile birlikte cok uzun yillardir Amerika'da yasamakta olan, genelde Amerikali ile evlilik yapmis bir kesim var. Ben de aradaki yas farkindan ya da uzak mesafeden dolayi yakinlik kuramadigimi dusunuyorum. Zaten 3 milyon nufuslu Orange County'de en fazla 400 tane Turk yasiyor.
Diger bir faktor de, insanlarin gocmen olmanin getirdigi zorluklarla ugrasiyor olmasi. Ev bulmak, dil sorunlari,guvensizlik, ogrenci ise kisitli butce, cevreyi ogrenme ve adapte olma, ulasim v.s gibi sorunlarla mucadele etmek dogal olarak herkesi bencillige itiyor. Bu sadece Amerika'ya ya da Turk'lere ozgu birsey degil, dunyanin heryerinde gocmenlerde gorulen bir davranis. Yerlesik duzeni olan, kalabalik aile destegiyle yasayan insanlar daha farkli davranabilir. Ama yine de dediginiz gibi bunlar sadece genelleme ve iliskileri etkileyen degiskenler cok fazla.
The following user(s) said Thank You: umc, GAMZE

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #2 by GAMZE
Derleme icin tesekkurler.

"Amerika'daki Turkler" oldukca genel bir kavram... Nerede, ne ortamda, her ne sekilde olursa olsun iliskileri etkileyen degiskenler -ve degismeyenler- cok fazla. Mesela siz su anda neredesiniz, nasil bir sosyokulturel cevreden bahsediyoruz? Burada tanimakla kendimi ayricalikli hissettigim Turkler' e de rastladim, zoraki sohbeti bitirmek icin saniye saydigim Turkler'e de...

Dr.Gamze Balci Camsari

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #3 by eguerre

File Attachment:

File Name: TurkDernekleri.docx
File Size:25 KB

Amerika'daki Turk derneklerini toparladigim bir word dosyasi ekledim. Bu listede olmayan baska dernekler de olabilir.
Gerci ben her nedense Amerikadaki Turklerle pek kaynasamadim. Herhangi olumsuz bir deneyimim olmasa da bir kisi disinda hic Turk arkadasim yok burda. Amerika'da Amerikalilar bana Turklerden daha cok yardimci olmustur. Sizlerin bu konuda herhangi bir gorusu ya da deneyimi oldu mu?
Attachments:
The following user(s) said Thank You: umc, GAMZE

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 4.371 seconds