Topic-icon Kaynak bilgi bankası paylaşım kuralları - LUTFEN GİRİŞ YAPMADAN ÖNCE BURAYI OKUYUNUZ !!!

13 years 7 months ago - 13 years 5 months ago #1 by umc
USMLE Strateji Merkezi, kullanıma açtığı "kaynak bilgi bankası" bölümü ile ABD'de tıpta uzmanlık yolundaki önemli engellerden olan USMLE sınavları için kullanılan kaynaklarla ilgili bir bilgi bankası oluşturmayı amaçlamaktadır.
Bilindiği gibi USMLE 1, USMLE 2 CK ve CS olmak üzere sınav ECFMG sertifikası için gereklidir. Bunun ötesinde asistanlık döneminde (veya öncesinde) girilen USMLE Step 3 sınavı bu yolda yürüyenler için bir başka engeldir. Bütün sınavlar için kullanılan sayısız kaynak seçeneklerinin olması çoğu zaman bu işe yeni başlayan arkadaşların kafalarını karıştırmaktadır. Bu bölümün amacı bu kaynaklarla ilgili bir bilgi bankası oluşturmak ve bunu üyelerin hizmetine sunmaktır.

Bu bilgi bankasının oluşturulması için belirli bazı kurallar belirlenmiştir :

Bilgi paylaşım kuralları :

1-Her YENİ kaynak için ayrı bir başlık açılacaktır,zaten açılmış olan bir başlık yeniden açılamaz. Açmak istediğiniz başlığın daha önce açılıp açılmadığını anlamak için sayfanın sağ üst tarafında olan "forumda ara" kutusu kullanılır. Her başlığa kaynak şu sözdizimine uyularak girilecektir :

"Sınav ismi,Kaynak ismi,Yazar İsmi,Yıl"


Bu söz dizimine uyulmadan girilen girişler silinir !

2-Açılan bu başlıktan sonra kaynakla ilgili bilgiler, tecrübeler ya da kişisel fikirler yazılacaktır. Paylaşımınların altına diğer üyeler de fikirlerini yazabileceklerdir.


3-Bir kaynak ile ilgili ilk girişi yapan ve EN AZ 200 KELİME Katkı yapan üye 15 USMER Puanı ile ödüllendirilecektir.

Bu kurallara uyulmadan yapılan paylaşımlar yönetici veya moderatörler tarafından silinebilir veya değiştirilebilir. Yukarıda açıklanan kurallara TAM olarak uyulmadan yapılan ve çok kısa olan paylaşımlara kesinlikle puan verilmez. Puanlar eklendikten sonra yönetici ya da moderatörler tarafından başlığın altına mesaj yazılarak ya da özelden mesaj atılarak bildirilir.

Faydalı olması dileğiyle...

USMLE STRATEJİ MERKEZİ

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.285 seconds