Topic-icon A.B.D.'de ilaç araştırmaları

10 years 4 months ago #1 by rabinovich2006
Bence farmakologlarin yeni ilac konusunda arastirmalrin sonunda katiliyorlar. yeni ilac icin mekanizma lazim. yani molekuler ya da gen seviyesinde bir mekanizmayi bulman lazim daha sonra o proteini arttiracakmisin azaltacakmisin, reseptorun antagonistini mi agonistini mi vereceksin karar vereceksin sonra farmakologlari cagiracaksin, bunlar sana etkin madde bulacak. ben bunu boyle goruyorum. mesela meme kanserindeki HER-2/neu overekspersyonun meme kanserin gelismesinde rol oynadigini bulanlar farmakologlar degil, ama trastuzumabi (Herceotin) bulan farmakologlardir. vs vs... yani farmakoloji staj yapma, gerek yok, ilerde amerikada uzmanlik hangi bransta yapacaksan onun uzerinde yap.. ve son olarak beyin firtinasi bolumundeyiz ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #2 by kenankadirli
Öncelikle iyi günler diliyorum. Tıp fakültesi 4. sınıf öğrencisiyi. Kliniğe geçtiğimiz bu günlerde çok sevdiğim doktorluk mesleğinin klinik kısmının (hasta bakıp ilaç yazmanın tedavisi yoksa bu hastalık işte böyle tedavisi tam olarak yok deyip eve yollamanın) beni heyecanlandırmadığını hissediyorum. Beni heyecanlandıran kısım ise yeni ilaç araştırmaları . Sorum ise A.B.D. deki bu ilaç şirketlerindeki araştırmalarda kimlerin görev aldığı, yani illa farmakoloji uzmanı mı olmalıyım? Yoksa sevdiğim klinik bölümlerden birinde uzmanlık yaparsam da bu araştırmalara katılabilir miyim?
Şu anda step 1'e çalışıyorum, bu yaz da A.B.D.'de staj yapmayı düşünüyorum.(verilecek cevaba göre araştırma lab.larında ya da başka bölümlerde)

Verilecek cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.267 seconds