Topic-icon USMLE'ye başvurmak mı daha zor yoksa çalışmak mı?

13 years 1 month ago - 13 years 1 month ago #1 by deniz
Okuldan verilen belgede diploma düzenlenme tarihinin yazmasının önemi o tarihten sonra ECFMG'nin sana "hani nerde diploma fotokopi" diye soracak olması..O belgeyi alman başvuru sürecini başlatsa bile, diploma fotokopini göndermeden onaylanmaz. Bunun tek istisnası sınava gireceğin zamanın diplomanın düzenlendiği tarihten önce olması..Bu noktada yalan beyanda bulunabilir ve ileri bir tarih yazılabilir. Ama 2009'dan beri düzenlenmemiş bir diploma ne kadar gerçekçi olur bilemiyorum. Bir de bunu kanıtlamak için okuldan alınan yazıda tarihin de olması gerekir..
Ben 2010 mezunuyum, Haziran 2010 da yaptığım başvuruda Ağustos yazmıştım diplomanın düzenleneceği tarih olarak ve okuldan yazı da almıştım bu tarihi belirten. Ancak Ağustos ayının başında öğrendim ki başvurum red edilmiş. Ben de aramıştım ECFMG'yi. Siz artık mezunsunuz, diplomanız gerekiyor dediler. (ya da ileri bir tarih ise düzenleneceği tarih onu belirten ikinci bir yazı)..

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 1 month ago #2 by kerim
bazen zorluklar olsa da yilmamak lazim. sonunda hepsinin ustesinden gelirsin.
anlamadigin yerlerde arayip telefonla ecfmg ye sormak en verimli cozum bence.
mezuniyet tarihini yazman sorun teskil etmez bence.

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 1 month ago - 13 years 1 month ago #3 by dermatologist
arkadaşlar, ankarada sınav başvurusu için uğraşıyorum ama yılmak üzereyim, neredeyse sınava girmekten vazgeçmeyi düşünüyorum.
okulumdan mezun olduğuma dair belgeyi hala alamadım kar tatili nedeniyle kapalılar çünkü. verecekleri belgenin de sadece okulumdan mezun olduğuma dair olacağını söylüyorlar yani şu tarihte issue edilecek vb birşey yazmayacaklarmış. bu yeterli olur mu, information booklet teki yazıyı yazamayacaklarını söylediler.
bir de sınav başvcurusunda date medical diploma issued kısmını nasıl doldurmak lazım, ileri bir tarih mi yazmalıyım yoksa gerçek tarihini mi(2009 mezunuyum)??
The following user(s) said Thank You: gokhansaid

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.798 seconds