Topic-icon Hekimi öldüresiye dövdüler

12 years 2 weeks ago #1 by umc

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Nöroloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Rodi Sarı Polat, hasta yakınlarının ağır saldırısı sonucunda hayati tehlike geçirdi.

Perşembe sabahı baş dönmesi ve hareket duygusunda kayıplara ilişkin şikayetle Hastane’ye başvuran hasta, Dr. Rodi Sarı Polat tarafından muayene edilmiş, vertigo tanısı ve serebellar enfakt riskiyle servise yatırılmıştır. Dr. Rodi Sarı Polat, hastanın tetkiklerini yaptıktan sonra tanısını kuvvetlendirmiş ve gerekli tedaviye başlamış; hasta yakınlarına da durumu ayrıntılarıyla anlatıp olası gelişme ve risklerle ilgili bilgi vermiştir. Hastanın tedavisi serviste yürütülürken nöbeti sona eren Dr. Polat, hastayı yeni nöbetçi hekim devrederek hastaneden ayrılmıştır.

Aynı günün gecesinde hasta yakınları hastayı hastaneden çıkartmak istemişlerdir. Hemşire tarafından aranarak durum kendisine bildirilen Dr. Polat, yeşil kart ile tedavisi yürütülen hastanın tedavisinin sürdürülebileceği Dicle Üniversitesi Hastanesi ile görüşerek yer aramış ancak bulunması mümkün olmamıştır. Hastanın tedavisine, Diyarbakır EAH’de yoğun bakım ortamında devam edilmiştir.

Dr. Polat, Cuma sabahı hastanedeki çalışmasına henüz başlamışken, yoğun bakıma çıkan asansörün önünde bu hastanın yakınları tarafından saldırıya uğramış, küfür ve hakaretlerle birlikte, kafası defalarca duvara vurulduktan sonra yerde tekmelenmiştir. En az üç kişiden oluşan hasta yakınlarının, bir kadın hekime yönelttiği bu saldırının biçimi ve ağırlığı gözetildiğinde, özellikle saçından tutulan kafasının defalarca duvara vurulduğu dikkate alındığında, öldürmek amacı olduğu anlaşılmaktadır. Bu durum, ayrıca kaygı vericidir.

Yanındaki hekimi korumak için büyük çaba gösteren ve bu sebeple kendisi de darp edilen hemşirenin insanüstü çabasıyla Dr. Polat bu saldırıdan yaşamını yitirmeden kurtulabilmiştir.

Hastane içinde, hastalara sağlık kazandırmaya çabalayan bir hekimin uğradığı bu saldırıda, hastane polisi ve hastane özel güvenliğinin pasif tutumu da dikkat çekmiştir.

Kafasına aldığı darbeler sebebiyle yaşamsal tehlike geçiren ve halen bu bakımdan takip edilmekte olan Dr. Polat’a saldıranlardan üçü olaydan sonra gözaltına alınmış olup soruşturma sürmektedir.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr.Eriş Bilaloğlu, Dr.Rodi Sarı Polat’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş; Hastane Başhekimi ile yaptığı görüşmede de saldırganların cezalandırılması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini, hekimlerin can güvenliği kaygısı taşımadan mesleklerini yapabilmeleri için gerekli önlemin de ivedilikle alınmasını talep etmiştir.

Türk Tabipleri Birliği, konuyu hassasiyetle izlemektedir. İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde de gerekli girişimlerde bulunulacaktır.


www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/siddet-2941.html

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.370 seconds