Topic-icon Türk Doktor Dünyanın En Başarılı 100 Sağlık Profesyoneli Arasında

12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #1 by ertug
ALINTI HABER

Türk Doktor Dünyanın En Başarılı 100 Sağlık Profesyoneli Arasında


Salı, 17 Mayıs 2011 14:42




Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan Doç. Dr. Serhat Fındık, merkezi Cambridge’de bulunan “International Biographical Center (IBC)” (Uluslarası Biyografi Merkezi) tarafından tüm dünyada en başarılı 100 sağlık profesyoneli arasına seçildi.


Biyografi alanında dünyanın en prestijli kuruluşu olarak bilinen Cambridge’deki“International Biographical Center (IBC)” (Uluslarası Biyografi Merkezi), tarafından 2011 yılı sağlık alanında tüm dünyada “en başarılı 100 sağlık profesyoneli” (2011 Top 100 Health Professionals) arasına Türkiye’den Dr. Serhat Fındık da seçildi. Halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan Doç. Dr. Serhat Fındık, IBC’nin 2011 değerlendirmesinde seçilenler arasında yer aldı.

Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen yüzbinlerce biyografi IBC’nin araştırma ve editöryel bölümleri tarafından ayrıntılı ve titizlikle değerlendirilerek, 100 başarılı profesyonel seçilerek, ödül komitesi tarafından ödüllendirilmekte. Biyografilerin çok az bir kısmı kendi alanlarında hem yerel hem ulusal hem de uluslar arası arenada çok çarpıcı etkilere sahip kabul ediliyor ve her yıl, tüm dünyada hayatın belli başlı bütün alanlarında bu çarpıcı biyografilere sahip en başarılı 100 profesyonel seçilerek dünyaya duyurululuyor. En başarılı 100 içine girebilenler hem günlük profesyonel hayatta hem de bilimsel platformda en ön sırada yer alanlar içinden seçiliyor.

Dr. Serhat Fındık emsallerinin gözünde sıra dışı üstün değerlere sahip olması nedeniyle bu onura uygun görüldü.
Dr. Serhat Fındık’ın, profesyonel doktorluk uygulamasındaki başarısı ve bilimsel yayınları ile çalışmalarının insanoğluna çok büyük faydalarının olması bu ödülü almasındaki en önemli etken olarak açıklandı.
IBC’den seçim sonrası Dr. Fındık’a gönderilen açıklamada, “Uluslar arası bilimsel camia, Serhat Fındık’a tüm insanlığa ışık tutan ayrıcalıklı bir seçkin olarak saygı, hürmet ve minnettarlık duymaktadır. Serhat Fındık bu seçkin ve gıpta edilen ödülü kazanmakla mükemmellik payesine erişmiş ve bilim tarihinde çok hak ettiği saygın yerini almıştır” denildi.

SERHAT FINDIK KİMDİR?

Halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görev yapan Doç. Dr. Serhat Fındık, 1969 İzmit doğumlu.

İlk, orta ve lise eğitimini; Ulugazi İlkokulu, İzmit Merkez Ortaokulu, İzmit Süper Lisesi’nde tamamlayan Fındık, Hacettepe Üniversitesi Tıp (İngilizce) Fakültesi’ni (ilk tercih, %1) (1986-1993) bitirdi.
İhtisasını 1993 -1997 tarihlerinde ilk tercihi olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladı.

Akademik kariyerini, 1999 -2004 yıllarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları bölümünde Yardımcı Doçent ve 2005 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları bölümünde Doçent olarak yaptı.

DR. SERHAT FINDIK’IN BİLİMSEL ÜYELİKLERİ

American College of Chest Physicians : Fellow (FCCP)
American Thoracic Society
European Respiratory Society
International Association for the Study of Lung Cancer
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD): Genişletilmiş yönetim kurulu üyesi ve Difüz Parenkimal akciğer hastalıkları ve pulmoner vasküler hastalıklar çalışma gurubu başkanı.
Yurtiçi ve Yurtdışı Makale sayısı 100 civarında olup, kitap bölüm yazarlığı ve kitap çevirmenliği ile sekiz göğüs hastalıkları uzmanlık adayına tez danışmalığı yaptı.

ÖNEMLİ BİLİMSEL SERTİFİKALARI

Torakoskopi (European respiratory society)
Ekokardiyografi (American College of Chest Physicians)
Ultrasonografi (American College of Chest Physicians)
Uyku Tıbbı (American College of Chest Physicians)
Uyku çalışması (European respiratory society)
Hava yolları monitorizasyonu (European respiratory society)
Akciğer kanseri (European respiratory society)

DERGİLERDEKİ ELEŞTİRMENLİĞİ

Chest
Respirology
International Journal of COPD
International Journal of Case Reports
Solunum Dergisi (editoryel board)


Alıntı Kaynagı : global.mezun.com/egitim-haberleri/271-di...yoneli-arasinda.html

www.globalmezun.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
Time to create page: 0.274 seconds