Topic-icon Hekime Yönelik Şiddet Durmuyor

12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #1 by ertug
Replied by ertug on topic Hekime Yönelik Şiddet Durmuyor
Sağlıkta birseylere dönüşüyoruz ama neye dönüştüğümüz aşikar!!!Bu haberler artık rutine dönüşmeye başladı ve yetkilelerin hasteneleri kamera sistemiyle donattık seklindeki secim konuşmaları artık kimseyi tatmin etmiyor.Daha kaç kişi darp edilmek zorunda? Daha kaç hekim teşekkür edilmesi saygı görmesi gerekirken siddete maruz kalmakta?
Buna ne olursa olsun , nerde olursa olsun artık ceva istiyoruz; bir dur denilsin istiyoruz.

Hekim arkadaslara da tüm gönlümce geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 11 months ago #2 by kerim
KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE HEKİMLERE YÖNELİK ŞİDDET!

27.05.2011 tarihinde Kanuni Sultan Süleyman EAH’de, bir klinik şef yardımcısı ve üç asistan hekim, 15 hasta yakınının fiziki saldırısına maruz kaldı.

27 Mayıs 2011 Cuma günü, 2-3 aylık bebeklerinde metabolik hastalık olan ve daha önce 2 bebeklerini aynı nedenle kaybeden aile, bebeklerini Kanuni Sultan Süleyman Eğitem ve Araştırma Hastanesi’ne getirmiş, burada yapılması gereken tüm işlemler yapılırken, Yoğun Bakım’a alınması gereken bir hasta olduğu için diğer yandan da Yoğun Bakım Servisi uygun olan bir hastane aranmış ve saat: 04.30 gibi Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde boş yer bulunarak 112 Acil’e haber verilmiş. Bu zaman zarfında aile sürekli olası gelişmeler konusunda bilgilendirilmiş, 112 Acil geldiğinde hasta transporta hazırlanırken bebekte arrest gelişmiş ve tüm geri döndürme uğraşlarına rağmen bebek kurtarılamayarak vefat etmiştir.

Yaşanan bu üzücü olayın ardından yaklaşık 15 hasta yakını, Çocuk Endokrin Servisi’ni basarak serviste görevli olan hekimlere saldırmış, hekimler kendilerini hemşire odasına kilitleyerek can güvenliklerini sağlayabilmişlerdir.

Güvenlik görevlilerinin sakinleştiremediği hasta yakınlarına, polis müdahale etmek zorunda kalmıştır.

Bu olay bir kez daha göstermektedir ki; sağlık hizmeti verilen ortamlarda ne hekimlerin ne sağlık çalışanlarının can güvenlikleri yoktur. İstanbul Tabip Odası olarak meslektaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, Sağlık Bakanlığını ve ilgili yöneticileri bu kaygı verici duruma ilişkin derhal önlem almaya davet ediyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: ertug, Hell_Spawn

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.202 seconds