Topic-icon İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ASİSTAN HEKİMLERİ İNSİYATİFİ BASIN AÇIKLAMASI

12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #1 by umc
İstanbul Tıp Asistanlarının isteklerinin tamamı gerçekçidir, haklıdır, gelişmiş ülkelerdeki tıp pratiği ile paraleldir. ABD standartlartlarında bakıldığında zaten uzun yıllardır uygulanan pratiklerdir.

Performans sistemi tıp etiğine ve ahlakına aykırıdır, dünyada az gelişmiş ülkelerde bile eşi benzeri yoktur, olamaz, araştırmanın performans puanına dahil olmaması zaten araştırmada dünya amatör kümesinde olan Türkiye'nin adeta tamamen oyun dışında bırakılması için uygulamaya sokulduğunun adeta bir kanıtıdır.

Bırakın doktorları, sağlık çalışanlarını, performans sisteminin vatanını milletini yurdunun seven birisi tarafından nasıl onaylanabildiğini anlamak mümkün değildir.

Performans sistemi bu ülkeye yapılan o kadar büyük bir kötülüktür ki, uzun vadede ülkenin dünya tıbbındaki yerini kaçınılmaz olarak onlarca yıl geri götürecektir. Türkiye'nin bağımsız bir cumhuriyet olduğunu bilmeseydim, böylesine bir uygulamanın ancak bir "düşman işgali" altında uygulamaya sokulduğunu tahmin edebilirdim.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago - 12 years 11 months ago #2 by kerim
1 haziran çarşamba günü saat 12.30 da istanbul tıp fakültesi temel bilimler binası önünde yapılacak basın açıklaması metni

Basına ve kamuoyuna;

Bizler İstanbul Üniversitesi Hastaneleri asistan ve uzman hekimleri, diş hekimliği doktora öğrencileri ve sağlık personeli olarak bugün burada bize sormadan hakkımızda verilen kararları onaylamadığımızı söylemek için toplandık.

devamı için :

www.blog.usmer.org/2011/05/istanbul-univ...fi-basin-aciklamasi/

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.208 seconds