Topic-icon İlk “İntern Doktorlar Günü” kutlandı

12 years 10 months ago #1 by nilufer
İlk “İntern Doktorlar Günü” kutlandı

Erciyes Tıp, eğitimlerinin yanı sıra tıp fakültesi hastanelerinde hasta bakım hizmetlerine de katkıda bulunan intern doktorlara sembolik bir teşekkür için, 21 Haziran’ı “İntern Doktorlar Günü” olarak kabul etti.

KAYSERİ-Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, 21 Haziran tarihini “İntern Doktorlar Günü” olarak kabul etti. İlk kez bu yıl kutlanan İntern Doktorlar Günü’nde düzenlenen kokteyl ile fedakarca çalışan intern’lere bu yolla teşekkür edildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, 21 Haziran İntern Doktorlar Günü’nü resmi olarak kabul eden ilk fakülte olduklarını, bu günü geleneksel olarak her yıl kutlamak istediklerini söyledi.

21 Haziran tarihinde düzenledikleri kokteyle Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Tıp fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Osman Günay, Başhekim Prof. Dr. Kudret Doğru, başhekim yardımcıları ve Dönem VI koordinatörlerinin katıldığını belirten Prof. Dr. Poyrazoğlu, etkinlikte öğrencilerle sohbet edildiğini kaydetti. Poyrazoğlu, “Kokteylde intern doktorluk eğitimi ve genel olarak tıp eğitimi konularında öğrencilerle fikir alışverişinde bulunduk. İntern doktorların eğitimleri sırasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişi yapıldı” dedi.


İntern’lein son sınıf öğrencileri olmalarına rağmen, tüm tıp fakülteleri hastanelerinde hasta bakım hizmetlerinde önemli görevler üstlendiklerini ifade eden Prof. Dr. Poyrazoğlu, “İş yükümüzün önemli kısmında, hasta hizmetlerinde aktif rol oynuyorlar. Bu fedakarlıklarından ötürü onlara teşekkür etmeyi bir borç bildik. Amacımız eğitimleri sırasında bir yandan öğrencilik sorumlukluları ve TUS sıkıntılarını yaşarken diğer taraftan da hastanelerimizde hasta bakım hizmetlerine önemli katkıda bulunarak oldukça yoğun ve sıkıntılı bir yıl geçiren sevgili öğrencilerimize teşekkür etmek ve ayrıca onların meslek hayatına atıldıkları bu günlerdeki heyecan ve mutluluklarını paylaşmaktır” diye konuştu.

Öğrenciliğe veda, mesleğe ilk adım

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, 21 Haziran tarihini İntern Doktorlar Günü olarak kabul etmelerinin bir diğer gerekçesinin de öğrencilikleri bitip meslek hayatına başlayacak intern’lerin sevincine ortak olmak olduğunu dile getirdi. Bu güne dair sloganlarının “Öğrenciliğe veda, mesleğe ilk adım” olduğunu belirten Poyrazoğlu, 21 Haziran tarihinde yaşanan gündönümünü, öğrencilerin hayata atılışına benzettiklerini söyledi.

Poyrazoğlu, şunları kaydetti:

“21 Haziran bilindiği gibi gündönümüdür. Baharın bitip yazın başladığı ve mahsulün toplanmaya başlandığı döneme geçiş zamanıdır. İntern doktorlarımız da artık uzun ve yorucu bir eğitim döneminden geçerek meslek hayatına atılmış olmakta, iyi yetişmiş birer hekim olarak bu uzun ve yorucu eğitim döneminin karşılığını artık almaktadırlar. Yani bu günler öğrencilerimiz için de bir gündönümüdür. Bu mutlu günlerinde öğrencilerimizin yanında olmak, sembolik de olsa onlara bir günü ithaf etmek, bu günde onlarla beraber olmak, onların yaşamış oldukları sorunları tartışmak, çözüm önerilerini dinlemek ve çözmek bizim için bir görevdir.

21 Haziran İntern Doktorlar Günü’nü sonraki yıllarda bayram haline getirmek istiyoruz. Türkiye genelinde böyle bir gün kabul edilirse bunun öncüsü olmaktan gurur duyarız. İnşallah tüm tıp fakültelerinde böyle bir etkinlik olur ve 21 Haziran intern doktor arkadaşlarımıza ithaf edilen bir bayram haline gelir.”

Kaynak: Medimagazin
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.224 seconds