Topic-icon Akdağ'dan muayenehane yönetmeliğinde esneklik sinyali

12 years 9 months ago #1 by nilufer
Dört dönemdir bakanlık görevini sürdürerek, rekor kıran Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu durumun sorumluluğunu daha da arttırdığını, daha süratli, daha olumlu işler yapma duygusunun oluştuğunu söyledi.

Akdağ, “yönetmeliğe uygun hale getirilmeyen özel muayenehanelerin kapatılacağı” iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Belki daha esnek hale getiririz, belki yönetmeliğin uygulama tarihini erteleyebiliriz. Yumuşatabiliriz” dedi.

Modern hastaneler
Yeni dönemdeki önceliklerini anlatan Akdağ, şunları söyledi: “Sağlık insan gücü sayısının artırılması gerekiyor. Sistemi herkesin ulaşmasını sağlayacak şekilde kolaylaştırdık, yoğun bakım yatak sayısını 10 kat artırdık ama yine de yatak ihtiyacı oluyor. Aile hekimliğine bakarsanız, şu anda bir aile hekimi 3 bin kişiye bakıyor, biz bunu 2 bine indirmek istiyoruz. Önümdeki en büyük hedefim, sağlık insan gücünü artırmak. Diğer hedefimiz hastane odalarını 1-2 kişilik, banyolu-tuvaletli hale getirmek. Hastane odalarımız hem çevre dostu, hem depreme dayanıklı, hem de en fazla 2 kişilik olacak. Bu hedefi gerçekleştirmeye çok yakınız. 2015 yılının sonuna kadar bu hedefi yakalayacağız. Bütün hastaneler modern olacak.”

Kaynak:medimagazin

Zora sokmak istemeyiz
Yönetmeliğe uymayan muayenehanelerin kapatılmasının sözkonusu olmadığını da söyleyen Bakan Akdağ, şöyle konuştu: “Yönetmeliği inceliyoruz. Taraflarla görüşeceğiz. Biz doktor arkadaşlarımızı zora sokmak istemiyoruz. Burada önemli olan özürlü veya yürüyemeyecek şekilde ağır hasta olan vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye ile bu muayenehanelere girebilmeleri. Yönetmelikte de zaten kapı genişliği bu yüzden var. Diğer kriterlerle ilgili de görüşeceğiz. Belki daha esnek hale getiririz, belki yönetmeliğin uygulama tarihini erteleyebiliriz. Yumuşatabiliriz.
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.234 seconds