Topic-icon Hekime Yonelik Siddet Cezasiz Kalmadi

12 years 9 months ago #1 by umc
"Hangi dağda kurt öldü" diyeyim mi, demeyeyim, moralimiz bozulmasın.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago - 12 years 9 months ago #2 by nilufer
Değerli meslektaşlarımız,

Son aylarda sizlerle meslektaşlarımıza yönelik sözel ve fiziksel içerikli sayısız saldırı olgusunu paylaşmıştık.

İzmir Tabip Odası olarak; bu duyarlılıktan hareketle, saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza olabildiğince hızlı ve niteliklimesleksel ve hukuksal destek verme çabası içinde olduk!

Şiddete uğramış olan meslektaşlarımızın hukuksal zeminde yürekli duruş göstermelerini olabildiğince özendirmeye çalıştık!

Bir kez daha anımsatmakta yarar görüyoruz!

Hiçbir gerekçe özveriyle çalışan hekimlere saldırıyı hoş görmemizi gerektirmez!

Bugün, geçtiğimiz yıl içinde kamuoyu ile paylaştığımız hekime yönelik fiziksel şiddet olgusuna ilişkin bir yargı kararını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bu kararın örnek olması dileğiyle bugüne dek yaşanan hekime yönelik şiddet olgularındaki üzüntümüzü biraz olsun hafifletebileceği ve yeni saldırıların caydırılmasında önemli bir uyarı olacağı kanısındayız.

Meslektaşımızın kolunun kırılmasına neden olan bu şiddet olgusuna ilişkin mahkeme kararı özetle şuşekildedir :

Olay ile ilgili olarak yapılan yargılamada İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 19.07.2011 tarihindeki duruşmasında, sanığın hekime saldırısı Mahkemece, kamu görevlisini kasten yaralama olarak kabul edilmiştir. Sonuçta sanığa toplam 1 yıl 18 ay hapis cezası verilmiş, sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasında indirim yapılarak neticeten sanık hakkında 1 yıl 13 ay hapis cezasına hükmedilmiştir.

Sanığa verilen cezanın süresi dikkate alınarak cezasında başkaca herhangi bir yaptırım (erteleme, paraya çevirme, hükmün açıklanmasının geri bırakılması gibi) uygulanmamıştır.”

“Sağlıkta Dönüşüm” süreciyle birlikte tırmanış gösteren hekimlere yönelik her türden saldırının önüne geçilmesi ve saldırganları caydırması doğrultusunda önemsediğimiz bu kararı sizlerle paylaşırken; İzmir Tabip Odası’nın her koşulda meslektaşlarımızın yanında olduğunu bir kez daha anımsatırız!

Değerli meslektaşlarımız,
Sizlere yönelen her türlü saldırı karşısında edilgen olmayınız!
Saldırının küçüğü büyüğü olmaz! Küçük ve önemsiz görülen saldırılar karşısındaki sessizliğinizin ve edilgenliğinizin daha büyüklerine davetiye çıkartmakla eş anlamlı olacağını aklınızdan çıkartmayınız.

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası
The following user(s) said Thank You: umc, Hell_Spawn, deniz, zebir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.196 seconds