Topic-icon TUS'da Başarı Taktikleri

11 years 11 months ago #1 by drblood
Replied by drblood on topic TUS'da Başarı Taktikleri
Ben de genel olarak tecrübelerimi aktarayım, Abdulkadir Bey'in dediklerine katılmakla birlikte nacizane birkaç birşey eklemek istiyorum.

Öncelikle yukarda da belirtildiği gibi dersaneye gitmek tusu kazanmak değildir! dersaneye gitmemek de tusu kazanamamak değildir! TUS bir çalışma sürecidir, ve burdaki özne kişinin kendisidir. Diğer herşey bağlaç, edat , sıfat vs'den öte gitmez...

Burdan ekleyeceğim en önemli nokta; TUS tekrar etmekle kazanılır. Yani ne kadar tekrar o kadar net artışıdır. Bu nedenle detayların içinde boğulmak yerine TUS'ta bugüne kadar çıkmış soruları en az sayfa sayısında karşılayan bir dersane notunu (ki genelde hepsi eski sisteme göre 200 sorudan 190 üstünde cevapladıklarını iddaa eder) edinip bol tekrar yapmaya özen göstermelisiniz.

Çalıştığın konuları mutlaka soru ile desteklemelisiniz, bunlar mümkünse açıklamalı sorular olsun ve yanlış cevaplarınızı iyice irdeleyin o an o yanlış yaklaşımı kafanızdan atın. Bir gün içinde konu okumaya ne kadar vakit ayırıyorsanız soru çözmeye de aynı vakti ayırmanız gerekmektedir. Soru çözülmeden okunan konu pamuk ipliği ile beyne bağlanmış demektir ve düşüp kaybolması an meselesidir...

Bu konuda tavsiye ve önerilerimi sıkça sizlere aktarmaya devam edeceğim. İyi çalışmalar

Uzm. Dr. Fatih Batı
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi
www.medicinexpress.org
www.doktorlarsitesi.net
www.medicinescience.org

USMER TUS Editörü
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 11 months ago #2 by gokhansaid
tsk

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #3 by mukaddes48
teşakkür ederim çok yardımcı oldunuz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #4 by abdulkadir1983
5.sınıfın son aylarında başladım.zaten cok sıkılıyorsunuz hani daha önce başlamanın hiçbir anlamı yok çünkü ben tuşu havuz problemlerine benzetiyorum.sürekli yukardan havuzu dolduran ve aşağıdan bosaltan birer musluk var.sınav zamanı havuzun dolu olması lazım.kaçıncı siniftasiniz bilmiyorum ama 5.sınıftan itibaren anlamasanizda mutlaka deneme sınavlarına girip çözümlerini anlamasanız da okumanızı tavsiye ederim.deneme sınavlarından ve çözümlerinden cok şey kazandım.sizede tavsiyem mutlaka deneme sınavlarına girin.bazı arkadaşların söyle bir çelişkisi oluyor aman konular bitsin de oyle gireyim.ben bu görüşe katılmıyorum çünkü hiçbir zaman konular istediğimiz sekilde bitmiyor.6.siniftada mutlaka ayda1 deneme çözün dershanelerin deneme sınavlarını mutlaka kaçırmayın.basarılar dilerim.
The following user(s) said Thank You: rzdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 7 months ago #5 by mukaddes48
tam olarak ne zaman başladınız çalışmaya?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 weeks ago - 12 years 7 months ago #6 by abdulkadir1983
Merhaba arkadaşlar.Tus ile alakalı tecrübelerimi sizlerle paylaşmak isterim.Tus dershanesine gitmedim ancak birçok tus dershanesinin seminerlerine ve deneme sınavlarına katıldım.Buralardan edindiğim bilgiler sonucu şöyle bir çalışma düzeninde ilerledim.patolojiden sonra dahiliye,biyokimyadan sonra çocuk,anatomiden sonra genel cerrahi,fizyohisto embriyodan sonra kadın doğum ve kalan dersleride kafama göre çalıştım.Böylece bir klinik bir temel bilimler dersi çalışarak hem sıkılmamış hemde dikkat ederseniz birbirlerini tamamlayan benzer dersleri çalışarak bilgilerin daha iyi oturması sağlanmış oldu.mesela patolojide ki birçok hastalığı dahiliye çalışırken ,biyokimyadaki birçok metabolik hastalığı çocuk hastalıklarında çalışırken hem tekrar edip hemde daha iyi kafada kalmasına olanak sağlar.Çalışma programı olarakta ilk önce çıkmış sorulara hızlı bir şekilde baktıktan sonra konu kitabını hemen sonra soru kitabını ve ardından da tus sorularını irdeleyerek okuyarak çalıştım.Son 1-1.5 ay kalana kadar böyle çalıştıktan sonra kalan son bir ayda kendi tuttuğum notlar ile günde iki deneme ve açıklamalarını okudum.Burdan arkadaşlara kesinlikle dershanelerin denemelerine girmelerini tavsiye ediyorum.Sınav sorularını da mutlaka iredeleyerek okumalarını tavsiye ediyorum.İlk denemem de 80 civarı bir net yapmıştım.tusa girene kadar en fazla 130 net yapabildim.tustada 156 net yaptım.Şunu da kesinlikle unutmayın büyük ihtimalle tusta deneme sınavlarınızdan 10 ila 20 net fazla yaparsınız.Herkes söylerdi de inanmazdım.Tabii şans faktörüde var bildiğin sorular gelirmi gelmez mi...Bir de arkadaşlar tus data nın tus için önemli bilgiler kitapçığı adında spot bilgiler içeren bir kitabı var kesinlikle onu yalayıp yutmak lazım ben 4 defa okumuştum onu ordan da bire bir ve benzer bir çok soru çıktı.Bu benim çalışma planımdı sizde kendinize göre revize edebilirsiniz.Umarım faydalı olabilmişimdir.Tüm tus sınavına girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.
The following user(s) said Thank You: Hell_Spawn, deniz, elifson, drblood, mukaddes48

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Moderators: drblood
Time to create page: 0.467 seconds