Topic-icon DÜNYA'DA TÜRK HEKİMLER ve BAŞARI ÖYKÜLERİ-II''Dr. Semih Güngör''

12 years 3 months ago #1 by umc
Öyle görünüyor ama "education" kısmında -varsa bile- Türkiye ihtisası listelenmemiş.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #2 by kerim
90 mezunu olmasi, ABD'deki uzmanligina 97 de baslamasi, ve bir internet sitesinde kendisi hakkindaki "Semih Gungor, MD specializes in Anesthesiology and has 22 years of experience" cumlesine bakarak, Turkiye'de uzmanligini yaptiktan sonra ABD'de tekrar yaptigi cikarimini yapiyorum.

Dr.Kerim Karaoğlu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #3 by umc
Education
MD, Hacettepe University, Faculty of Medicine, Turkey, 1990
Internship
Weill Cornell Medical College, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, New York, NY, 1997
Residency
Weill Cornell Medical College, New York-Presbyterian Hospital, Hospital for Special Surgery, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, New York, NY, 2000
Fellowship
Quad-Institutional Pain Medicine Fellowship Program, Weill Medical College of Cornell University, 2001
Certification
American Board of Anesthesiology
American Board of Anesthesiology, Subspecialty Board Certification in Pain Medicine
State Licensure
New York

www.hss.edu/physicians_semih-gungor.asp

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: downmania

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago #4 by downmania
Hacettepe mezunuymuş ama uzmanlığını nerde yaptı acaba bulamadım ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 3 months ago - 12 years 3 months ago #5 by rzdede

New York`ta bulunan Hospital for Special Surgery’de algoloji olarak görev yapan Doktor Semih Güngör, ülkenin en prestijli ödüllerinden biri olan ‘The Patients Choice Award 2011′i almaya hak kazanan uzmanlar arasına girmeyi başardı.
Amerika çapında görev yapan doktorların sadece yüzde 5′ine verilen bu ödül, hastalar arasında yapılan bir anketle belirleniyor. Ödüle layık görülen doktorlar, ülkenin en iyi doktorları sayılan bu yüzde 5′lik dilime giriyor.
New York’taki Hospital for Special Surgery’de görev yapan Türk doktor Semih Güngör, ağrı tedavisi üzerine uzmanlık yapmış. Hastaların değerlendirmesiyle ABD’nin en iyi doktorlarından biri seçilen Güngör, hastalarının kendisini sevmesini onlarla kurduğu güzel iletişime bağlıyor.
Hospital for Special Surgery’de Ağrı Bilimi Programı ve Ağrı Bilimi Araştırmaları Bölümü direktörü olan Dr. Semih Güngör, kanser gibi ölümcül hastalıklara yakalanmış kişilerin ağrılarını hafifletmeden, farklı nedenlerle vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan ağrıların tedavisine odaklanmış durumda.
Dr. Güngör, ödül ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hastalarımın aldıkları hizmetten memnun olduklarını gösterdiği için bu ödülü almaktan dolayı çok mutlu oldum.” diye konuştu. Güngör’ün, başarılı olmak isteyen genç doktorlara tavsiyesi ise, insan ilişkilerine önem vermeleri. Dr. Güngör’e göre, hastayı özenle dinlemek, endişelerini anlayıp sorularını güzel bir şekilde cevaplandırmak, onlara kaliteli zaman ayırmak, kendi ailesinden birisinin nasıl hizmet görmesini isterse, o şekilde düşünerek tanımaya çalışmak ve tedaviye yönlendirmek, insanların sevgisini kazanabilmek için kilit rol oynuyor. Dr. Güngör, ayrıca her konuda olduğu gibi, bu durumda da istikrarlı olmanın gereğine dikkat çekiyor.
Her yıl çok az sayıda doktora verilen ve ulusal bir ödül olan Patients Choice Award, 2011 yılında da 720 bin aktif doktordan sadece % 5′ine verildi. Her ay, milyonlarca hastanın Amerikan bilgi ağı olan ( www.vitals.com ) sitesine girerek oyladığı doktorlar, teşhis koymadaki becerileri, hastaları ile geçirdikleri vakit, doktorun hastaya davranış ve tutumu ile hastayı takibi gibi kategorilerde ayrı ayrı değerlendiriliyor.

VOA(Voice of Amerika) Amerika'nın Sesi

Mehmet Rıdvan Özdede

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.230 seconds