Topic-icon Okulu bitirir bitirmez gitmek mi yoksa asistanlığı yaptıktan sonra gitmek mi daha avantajlıdır?

11 years 6 months ago #1 by in ter
Bence sorunun cevabi uzmanlasmak istediginiz alana gore degisecektir. Goz hastaliklari uzmani olmak istiyorsaniz ornegin istediginiz kadar steplerden yuksek alin Amerika tecrubeniz olsun Amerika'da uzmanliga girmenizi saglamayabilir. Turkiye'de yapip gidersiniz, tekrar asistanlik yapmak gerekse de -farkli yollardam asistanlik yapmadan da calisma imkani olsa da- goz hastaliklari uzmani Amerika'da da olabilirsiniz.

Yok ben dahiliyeci olacagim derseniz ve Amerika'da calisacagim derseniz: Turkiye'de tusa girip asistanlik yapmak maddi olarak rahat bir sekilde basvuru yapmak, dil ve asistanlik egitimi agirligi olarak uzerinize binecek olan yukun asistanlik egitimi ayagini hafifletmek gibi faydalari olabilir ama Turkiye'deki 4 yillik agir egitimin ardindan hala bir daha gidip 3 yil daha asistanlik yapmak ister misiniz onu bilmem.

Bence tus mu, usmle mi fikri ya da tus arti usmle mi fikri hedeflenen uzmanlik alanina gore daha saglikli olarak sekillendirilebilir. Her bransin ayri ayri dinamikleri, firsatlari mevcut.

Benim bunlardan bagimsiz olarak fikrim. Turkiye'de uzmanlik yapip Amerika'yi denemek garantici bir yaklasimdir. Kendinizi guvende hissetmenizi saglayacaktir tabiki arti ve eksileriyle bir garanti. Sadece vakit kaybi da olabilir, hayatinizi da kurtarabilir.

Degerlendirmesi bireysel planda yapilacak bir mesele.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 6 months ago #2 by kubo
Tıp fakültesinden mezun olmadan step1-2yi alıp, Türkiye'de de asistanlığı yaptıktan sonra gitmenin asistanlığa girmeden okul biter bitmez gitmeye göre üstünlüğü veya dezavantajları var mıdır, varsa nelerdir?

cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 8.052 seconds