Topic-icon Amerika'da Dahiliye'den başka bölüme girmek mümkün değil mi?

10 years 11 months ago - 10 years 11 months ago #1 by erseven
Hakkaten ya saka gibi:) Arkadasta cogul kisilik bozuklugu var herhalde. Bir de farkli biriymis havasini uyandirmak icin ''yagciliktan'' bahsedip kendi kendine de laf atmis:) Mesajlari cok kisa bir sureyle ard arda atmasi da manidar:) bakti kendisine destek cikan biri yok , bari kendi kendime biraz destek olayim da rezil olmayayim bari falan moduna mi girdi ne yapti. Ne kadar talihsizce bir davranis.... Insanlarin moralini bozmak , azimlerini kirmak icin ugrasip durmus, uydurma bilgilerle milletin kafasini bulandirmaya calismis. Yalniz bu arkadas yarin oburgun baska bir hesap acip yine ayni seyleri yapmaya devam edebilir hatta bu sefer daha tedbirli davranip farkli IP adresleriyle farkli zamanlarda girebilir. Bu tip kisilere karsi biraz daha tedbirli davranmak lazim. Zaten USMLE surecine girmek ciddi bir karar sureci , insanlarin aklinda ellibin turlu soru oluyor ve karar vermek gercekten zor oluyor. Bir de bunun ustune bu tip insanlarin moral bozucu ne yapmaya calistigi belli olmayan bozuk tavirlari eklenince insanlarin azmi gercekten kirilabiliyor.

Arkadaslar zor diye bir sey yoktur, Ulas abinin de gosterdigi istatistikler ortada. Bir seyi gercekten istedikten sonra mutlaka basarirsiniz. Yeter ki kararli ve azimli olun.

Azminizin kirilmasina kesinlikle izin vermeyin. Basarilar...
The following user(s) said Thank You: psyringae

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #2 by tulane
Ulas abi, cok dogru bir karar verdiniz.
Sevgiler,

Didem Uzunaslan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #3 by downmania

USMER wrote: Sayın Üyemiz "mrmemedo" ya da "numan"

Aynı IP adreslerinden, farklı üye hesapları ile girdiğiniz tespit edilmiştir. Ne niyetle böyle bir şey yaptığınızı bilemiyoruz, ama buna forum kurallarınca izin verilmemektedir.


Ulaş abi bu konu daha çok psikiyatrinin ilgi alanına giriyor galiba ne dersin ? Numan aynı kişinin usmle düşünen yanı Mehmet ise tus isteyen yanı galiba .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #4 by okan
şaka gibi ya inanamıyorum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago - 10 years 11 months ago #5 by USMER
Sayın Üyemiz "mrmemedo" ya da "numan"

Aynı IP adreslerinden, farklı üye hesapları ile girdiğiniz tespit edilmiştir. Ne niyetle böyle bir şey yaptığınızı bilemiyoruz, ama buna forum kurallarınca izin verilmemektedir.

Güncelenmiş Karar : Her iki üyelik hesabı kalıcı olarak iptal edilmiştir. Anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.

Sevgi ve saygıyla






This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Attachments:
The following user(s) said Thank You: downmania

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago - 10 years 11 months ago #6 by umc
İstatistikleri aşağıda vereceğim. Ondan önce şu açıklamaları yapmak isterim.

Bu gibi konularla yorum yapabilmek için evvela referansları iyi bilmek gerekir ve belli bir tecrübe sahibi olmak gerekir. Bu nedenle USMER'de "Seçkin Üye" ve "Eksper Üye" şeklinde başlıklar yarattık. USMLE Türk 10 yıl öncesinde başladığımız bu yolda USMER'e taşınan en önemli gelişme, USMLE Step 1 sınavına başvuran herkesin ileri geri yalan yanlış bilgilerle insanları yanıltmasını önlemek için yaratılan ECFMG sertifikalı hekimlerden oluşan USMER Seçkin Üye statüsü, ECFMG sertifikalı ve ABD'de ihtisasa devam eden ya da tamamlamış hekimlerden oluşan USMER Eksper Üye statüleridir. Bu mesajları okuyan kişiler ECFMG sertifikalı üyeleri isimlerinin altında göreceklerdir. O nedenle bir rumuz alıp foruma yazan herkesin söylediği ile ciddiye almak anlamsızdır, ama üyelerin tecrübelerini gösteren üye rütbeleri çok büyük bir titizlikle kendilerine verildiğinden o klişilerin söylediklerini üyelerimizin daha fazla ciddiye almasını öneriyorum. USMER'i USMER yapan en önemli özelliklerin başında, forumdaki katılımcıların mesaj sayısından bağımsız tecrübelerine dayanarak rütbelendirmenin yapılmasıdır. Bu durumun özellikle bir kez daha altını çizmek istedim.

Şimdi gelelim referanslı bilgilere. ABD'deki hekim istatistikleri için en önemli kaynak FREID sitesidir. Bu site AMA'nın resmi internet sitesinin bir alt koludur. www.ama-assn.org


ABD'de genel dahiliye branşında eğitim alan hekimlerin yaklaşık %50 si, genel pediyatri asistanlık yapanların yaklaşık %35'i, genel cerrahi branşında asistanlık yapanların da yaklaşık %20'si yabancı mezunlardan oluşmaktadır.

Dahiiyenin cerrahiden fazla yabancı hekimi topladığı doğrudur, ama görüldüğü gibi cerrahinin de oranları hiç azımsanamayacak kadar fazladır. Görüldüğü gibi her 5 cerrahi asistanından bir tane yabancıdır. Benim kişisel tecrübelerim de yukarıdaki rakamları doğrulamaktadır. Halen ABD'de yakın zamanda cerrahiye yerleşmiş bir sürü Türk ve yabancı meslektaş tanımaktayım, bunların hepsi de çok iyi programlardır. Bugüne dek, isimlerini burada açığa yazmayacağım ama geçtiğimiz 10 yıl içinde Harvard Massachusetts General Hospital , Cleveland Clinic, Cornell, Mayo Clinic gibi kurumlarda cerrahi asistanlığı yapan (residency) ya da tamamlamışTürk meslektaşlarımla tanıştım, bir kısmı USMER Eksper Üyeleri arasındadır , bir kısmı halen bu kurumlarda "staff" ya da "öğretim üyesi" konumlarında çalışmaktadır.


Aşağıda AMA FREIDA sayfasına 14 Mayıs 2013 itibariyle erişerek ulaşmış olduğum, genel dahiliye, genel pediyatri ve genel cerrahi istatistiklerini kopyalıyorum. Daha fazla branşlar için de bu bilgileri almak isteyenler ya da bu söylediklerimi doğrulamakl isteyenler,google arama motoruna "FREIDA" yazdıktan sonra karşılarına çıkan ilk bağlantıya tıklayarak, "graduate career statistics" başlığından tarama yapabilirler.

Herkese başarılar.











numan wrote: mr memedo'nun uslubünü ben de beğenmedim ama söylediklerinde doğruluk payı var ben de amerikada cerrahi branşlara yabancıları almıyorlar gibisinden söylentiler duydum MEHMET ÇAMSARI hocam bizi bu konuda aydınlatırsanız çok makbule geçer bu tür söylentiler doğrumu arkadaşın belirttiği dahiliye %50 cerrahi % 10-15 oranları tamamen asparagasmı bu tür söylentiler moralimizi bozuyor :(


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
Attachments:
The following user(s) said Thank You: orhanerboga

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago - 10 years 11 months ago #7 by mrmemedo
Numan senin kadar yağcı birini görmedim,insanda biraz gurur olur.Bu kadar alenen yağ çekilmez koçum abilerinden azcık ders al. O yardımcı olmaya çalışıyor da biz ne yapıyoruz biz de bu millet için çalışıyoruz .Hem benim söylediklerim kulaktan dolma falan değil okuduğum istatiski veriler.Yanlışım varsa düzeltsinler ama bana psikiyatrik meseleleri etiketlemesinler

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #8 by numan
abicim Mehmet hocamıza biraz saygılı olman lazım sonuçta senden çok daha tecrübeli biri ve tamamen iyi niyetiyle türk öğrencilerine yardımcı olmaya çalışıyor,adam amerikada on seneden aşkın bir süredir bu işin içinde ondan dahamı iyi bilecen?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #9 by mrmemedo
niye uslubümü beğenmedin numan kardeş şarkımı söyleyelim? burda gayet medeni bir şekilde tartışıyoruz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #10 by numan
mr memedo'nun uslubünü ben de beğenmedim ama söylediklerinde doğruluk payı var ben de amerikada cerrahi branşlara yabancıları almıyorlar gibisinden söylentiler duydum MEHMET ÇAMSARI hocam bizi bu konuda aydınlatırsanız çok makbule geçer bu tür söylentiler doğrumu arkadaşın belirttiği dahiliye %50 cerrahi % 10-15 oranları tamamen asparagasmı bu tür söylentiler moralimizi bozuyor :(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #11 by suzi
Bence de troll tarzina yakin bir baslik olmus. Bizler Turkiye'de merkezi yerlestirmeye aliskin oldugumuz icin bu tarz cok asamali bol mulakatli yerlestirme bize zor geliyor. Dogrudur, Amerika'ya gelmek bir risk, buyuk risk ama insan kabindan daha buyuk islere talip oluyorsa risk almak sart. Tabi bu tamamen tercihe bagli, sonucta kimse bu riski almaya mecbur degil
The following user(s) said Thank You: numan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #12 by in ter
Eger Amerika'da girilmesi (kadro, Amerikalilar tarafindan bile cok tutulmasi gibi nedenlerle) zor bir brans istiyorsaniz, ve bu bransa Turkiye'de girmek tusla zor degilse ozellikle mantik cercevisinde Turkiye'de uzmanlik almak belki daha sonra yandal vs icin Amerika'ya gitmek gerekir.

Yeri gelmisken bi ara usmle versus tus yazimi kaleme alacagim. ;) Ayagimin tus tozuyla. B)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago - 10 years 11 months ago #13 by umc
Dr.Mehmet Eren Yüksel benim arkadaşımdır, kitabını basılmadan önce gözden geçirdim, kitabın içeriğine de hakim sayılırım. Kitap çok güzel, herkese tavsiye ederim, oradaki istatistikler de doğrudur. Aynı istatistikleri FREIDA portalından bulabilirsiniz. ABD'de Kulak Burun Boğaz alanında ihtisasını ABD'de yapmış çok önemli Türk akademisyenler vardır. Ön yargılarınızdan kurtulur ve bu yolu tekrar daha olgun bir şekilde düşünmek isterseniz, bu bilgilere bu forumda ulaşabilirsiniz. Forumda çok değerli ve tecrübeli insanlar var. Seçtiğiniz yolda başarılar dilerim.


mrmemedo wrote: arkadaşlar siz ne kadar laf cambazıysanız ben de o kadar laf cambazıyım beni bu konuda altta bırakamazsınız ancak benim görevim ne felaket tellalığı yapmak ne de kimseye laf yetiştirmektir ve birilerini yollarından döndürme gibi bir gayem de kesinlikle yoktur.Ben de sizin gibi ABD'de tıp uzmanlığı yapmak için bu yola girdim ve yedi sekiz ay kadar çalıştım ancak abd'de istediğim uzmanlık dalının (ki ben kbb veya ortopediden birini düşünüyorum) gayet zor olduğunu çok iyi ingilizce bilmenin pek birşeyi değiştirmediğini,sınavların işin çok küçük bir kısmını oluşturduğunu ve başka pekçok olumsuz nedenlerden dolayı başvurumu da yapıp 1060 doları yatırdıktan sonra,fikrimi değiştirdim.Kendimi dahiliye ve aile hekimliğiyle kısıtlamak istemedim.Bu kararı alırken elbette birkaç kaynaktan yararlandım.Dr mehmet eren yükselin abd'de tıp uzmanlığı adlı kitabında istatiski bilgilere ulaşabilirsiniz.Ki tecrübe sadece kitap ve makalelerden ibaret değildir.(Sınavları verip epeydir bekleyen insanları görmek de bir tecrübedir kanımca)
Yalnız başka olumsuz birşey söyleyip bu yola başkoymuş değerli arkadaşların moralini bozacak sözler sarfetmek istemiyorum.Herkesin kararlarına saygılı olmak gerektiğini düşünüyorum.Size amerika yolunda başarılar diliyorum


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #14 by mrmemedo
arkadaşlar siz ne kadar laf cambazıysanız ben de o kadar laf cambazıyım beni bu konuda altta bırakamazsınız ancak benim görevim ne felaket tellalığı yapmak ne de kimseye laf yetiştirmektir ve birilerini yollarından döndürme gibi bir gayem de kesinlikle yoktur.Ben de sizin gibi ABD'de tıp uzmanlığı yapmak için bu yola girdim ve yedi sekiz ay kadar çalıştım ancak abd'de istediğim uzmanlık dalının (ki ben kbb veya ortopediden birini düşünüyorum) gayet zor olduğunu çok iyi ingilizce bilmenin pek birşeyi değiştirmediğini,sınavların işin çok küçük bir kısmını oluşturduğunu ve başka pekçok olumsuz nedenlerden dolayı başvurumu da yapıp 1060 doları yatırdıktan sonra,fikrimi değiştirdim.Kendimi dahiliye ve aile hekimliğiyle kısıtlamak istemedim.Bu kararı alırken elbette birkaç kaynaktan yararlandım.Dr mehmet eren yükselin abd'de tıp uzmanlığı adlı kitabında istatiski bilgilere ulaşabilirsiniz.Ki tecrübe sadece kitap ve makalelerden ibaret değildir.(Sınavları verip epeydir bekleyen insanları görmek de bir tecrübedir kanımca)
Yalnız başka olumsuz birşey söyleyip bu yola başkoymuş değerli arkadaşların moralini bozacak sözler sarfetmek istemiyorum.Herkesin kararlarına saygılı olmak gerektiğini düşünüyorum.Size amerika yolunda başarılar diliyorum

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago - 10 years 11 months ago #15 by umc
Dahiliyeye daha çok girilmesi iddiası ile ilgili :
Dahiliye, Pediyatri, Cerrahi, Aile Hekimliği, Kadın-Doğum gibi alanlar temel sağlık hizmetlerini kapsadığı için, kadroları ABD'de, dünyanın her yerinde olduğu gibi fazladır. Örneğin Mayo Clinic senede 60 kişilik dahiliye kadrosu açarken, senede 2 kişilik beyin cerrahisi kadrosu, 3 kişilik göz hastalıkları kadrosu açmaktadır. Bu rakamların referanslarını görmek için[url=http://] www.ama-assn.org [/url] adresinde FREIDA portalına girmek yeterlidir. Hal böyleyken, elbette dahiliyeye girenlerin sayısı daha fazla olacaktır, bu sadece Amerika'ya gelen yabancı doktorlar için geçerli değildir, Amerikalılar için de geçerlidir. Bu basit gerçek, dahiliyenin göz hastalıklarından daha "değersiz" bir branş olduğunu göstermez, dahiliyenin uğraştığı alanın daha çok ihtiyaç gösteren bir alan olduğunu bu nedenle daha fazla kadro açtığını gösterir. Aynı gerçekler Türkiye'de de geçerlidir. Kadrosu çok olan alanlar ihtiyacın fazla olduğu alanlardır. Bu ilk gerçeğe bağlı ikinci bir gerçek için gerçek ise, açılan kadroya yapılan başvuruların üzerine oturduğu arz-talep dengesidir. Örneğin 2 kadroya 10 kişi başvurursa, bu başvurularının %20 sinin kabul edileceği rakamsal gerçeğini gösterecektir. Bu örneğin, 60 kişilik kadroya 300 kişinin başvurmasına denktir. Bir tıp fakültesi sınıfından her zaman 2-3 kişi göz isteyebilir, ama buna tekabül edecek kadar çok kişi, örneğin 300 kişi dahiliye istemeyebilir. Bu nedenle dahiliyeye, pediyatri, cerrahi gibi ağır ihtiyacın olduğu bölümlere girmek, göz, KBB gibi ihtiyacın az olduğu, toplumda da ihtiyacın az olduğu özel alanlara girme göreceli olarak daha kolay olabilir. Burada neyi vurgulamak istediğini anlatmak için bir benzetme yapayım, astronotlukla doktorluğu karşılaştıralım. Dünyanın çok az sayıda astronota ihtiyacı vardır ama çok sayıda doktora ihtiyacı vardır. Bu gerçek tabii ki doktor olmanın daha kolay olduğunu gösterecektir ama doktorluğun astronotluktan daha değersiz bir meslek olduğunu göstermeyecektir.

Bu tip arz-talep ile ilgili iklimsel değişkenler, bir tıp branşının akademik değerini değerlendirmek için kullanılamaz, ancak iklimsel olarak değişen arz-talep dengesinin kadro sayılarına tecelli ettiğini gösterir, manevi değil tamamen matematik bir anlam ifade eder. Dahiliye tıbbın esas iki üç branşından biridir, tıptaki uzmanlık dallarının neredeyse %40 kadarı genel dahiliye akademik alanı üzerinde yükselirler, buna nöroloji ve psikiyatri dahi dahildir. Dahiliyeye giren kişilerin "illa ki başka bir şey istemiş de dahiliyeye girmek kolay diye ona girmiş" şeklinde değerlendirilmesi, sadece ABD'de tıpta uzmanlık kavramı konusunda bilgisizliği göstermez aynı zamanda tıp fakültesinin vermesi gereken "hekim" kimliğinden hiçbir şey anlaşılamadığını gösterecektir. Tıp okumuş, ya da okuyan meslektaşlarım ve öğrenci arkadaşlarımın daha olgun ve matür bir şekilde uzmanlık kavramına bakmaları gerekliliği ekstradan bir eğitim gerektirmemelidir.


Dahiliyeden başka bir bölüme yabancı hekimlerin yerleşemeyeceği iddiası ile ilgili :
Bu iddianın hiçbir gerçekle savunulması mümkün değildir. 10 yıldan fazladır, Türkiye'deki öğrenci ve hekim arkadaşlarıma ABD'de tıpta uzmanlık ile ilgili bir bilgi kaynağı olma yolunda bir aktivizm içinde olduğumu bilenler biliyor. Bu süre içinde hemen tüm tıbbi branşlarda ABD'de uzmanlık yapan, yapmış olan, bu süre içinde yerleşen meslektaşlarımı tanıdım, halen de tanıyorum. Yabancıları her branşta gördüm, yabancıları bırakalım, Türk meslektaşlarımın, ABD'de göz, ortopedi, dermatoloji, plastik cerrahi, beyin cerrahisi gibi çok az sayıda kadro açan alanlara yerleştiklerini gözlerimle gördüm, bu meslektaşları tanıdım, halen başarılı eğitim süreçlerini takip etmekteyim. Bu kişilerin kimisi bu özel alanları girmekle kalmamış, dünya çapındaki kuruluşlara girebilmeyi de başarmışlardır. Elbetteki dahiliyede, pediyatride, cerrahide sayısız Türk meslektaş vardır, göz alanında aynı sayıda olmayabilir, bunun nedeni yukarıdaki nedendir. Türkiye'deki genel dahiliyecilerin sayısı da, göz uzmanlarından fazladır, Türkiye'deki pediyatri asistanlarının sayısı da, plastik cerrahlardan fazladır. Bu gerçek dünyanın her yerinde geçerlidir. Türk meslektaşların ABD'de karnesi çok iyidir, dünya çapında başarılı olanların sayısı çoktur, bu kişilerin önemli bir kısmı da yukarıda bahsettiğim kadrosu dar alanlarda mesleklerini icra eden meslektaşlarımızdır.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: psyringae

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #16 by in ter

mrmemedo wrote: malesef tıpçılarda kitaplardan okudukları, televizyondaki sağlık programlarından dinledikleri psikiyatrik hastalıkları,kişilik bozukluklarını çevrelerindeki insanlara yaftalama alışkanlığı var.Anlaşılan siz de bu illete tutulmuşsunuz.Kaplan medikalden okuduğunuz savunma mekanizmalarını gelip benim gibi tecrübeli bir insana etiketliyorsunuz.Ben diyorum Gümüşhane siz diyorsunuz şişhane mevzularına girmeden size şunu soruyorum sınavları verdikten sonra bir sene içerisinde dahiliye dışında bir bölüme yerleşebileceğinize inanıyormusunuz ?Yahu hastanenin kantinini bile Hindular kapmış zaten dr çamsarı kardeşimiz de belirtiyor kendinize rasyonel hedefler seçin diye mezun olduktan2-3 sene sonra isabetli olur diyor.
bakınız:megalomania
tr.wikipedia.org/wiki/Megalomani


Bi yanlis anlasilmayi duzeltmek isterim. Akla uygunlastirma herhangi bir kisilik bozuklugu vs degildir. Gunluk hayatta bir cogumuzun kullandigi bir savunma mekanizmasidir. Ulas beyin alanina girmek istemem ama reaksiyonel davraniyorsunuz. Haklisiniz cogu insan dahiliyeye giriyor(kadrosu en cok olan bolumlerden biri), ilk yilda biraz zor ama yine de yapilabilir. Bir hintliden daha eksik oldugumuzu dusunmek icin bir sebebimiz yok. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago - 10 years 11 months ago #17 by umc
Bu forumdaki varlığınızın nedenini anlayamadım.

1- İlgilenmediğiniz bir hedefle ilgilenen meslektaşların moralini, kulaktan dolma olduğu anlaşılan bilgilerinizle bozmaya gayret etmenizin nedeni neler olabilir? Bu şekilde atışarak değil de rasyonel olarak iddialarınızı referanslarla savunabilir misiniz? Bunu yapmayacaksınız söylediklerinizin çok anlamı yoktur ve forum terminolojisi ile "troll" kategorisine girebilir.

2-"Tecrübeliyim" demişsiniz, bize kendinizi mesleki olarak tanıtırsanız, tecrübenizin nereden geldiğini biz de bilebiliriz, o zaman yorumlarınız daha fazla dikkate alınabilir.



mrmemedo wrote: malesef tıpçılarda kitaplardan okudukları, televizyondaki sağlık programlarından dinledikleri psikiyatrik hastalıkları,kişilik bozukluklarını çevrelerindeki insanlara yaftalama alışkanlığı var.Anlaşılan siz de bu illete tutulmuşsunuz.Kaplan medikalden okuduğunuz savunma mekanizmalarını gelip benim gibi tecrübeli bir insana etiketliyorsunuz.Ben diyorum Gümüşhane siz diyorsunuz şişhane mevzularına girmeden size şunu soruyorum sınavları verdikten sonra bir sene içerisinde dahiliye dışında bir bölüme yerleşebileceğinize inanıyormusunuz ?Yahu hastanenin kantinini bile Hindular kapmış zaten dr çamsarı kardeşimiz de belirtiyor kendinize rasyonel hedefler seçin diye mezun olduktan2-3 sene sonra isabetli olur diyor.
bakınız:megalomania
tr.wikipedia.org/wiki/Megalomani


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: downmania

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #18 by efe_aras
Bence bu karsılıklı atısma tarzına donen tartısma buradakı forumların gelenegıne tarzına pek uymuyor..

Drmemedo arkadasıma..bence hayatta en cok ıstedıgın seyı yapmalısın. Kendıne bır yol cızıyorsan, hedefını belırlıyorsan bılmelısınkı bu hedefe ulasırken bır cok zorluklarla karsılasacaksın..bu zorluklar gariptir ki insanı işine daha cok baglayan daha istekli çalışmasını sağlayan unsurlardır..sınavlar ve burokratik işlemler bu zorlukların sadece bir kısmıdır. Yurtdısında yaşamanın getirdiği topluma adaptasyon, dile ayak uydurma, yeni çevre edinme gibi majör zorlukları da düşünmen gerekir..ama hepsi zamanla aşılan öğrenilen şeylerdir..

Turkiyede kalıp mesleğin inceliklerini öğrenmek en güzel en değerli şeylerden biri ..bu kararı veriyor isen en ıcten dileklerimle basarılı olacagına ınanıyorum.fakat bu kararı verırken burada hedeflerini çoktan belırlemiş genç arkadaşları negatıif etkilmeye çalışman doğru değil..

Vizyonunu geliştirmek , dünya üzerinde mesleki networkunu artırmak istiyor isen yurtdışında çalışmak doğru ve isabetli bir seçim olacaktır..

Efe Levent Aras,MD PhD
University of Copenhagen Hillerød Hospital , Orthopedic Surgery Dept.
Aarhus University Hospital Orthopedic Surgery Spinal Reserch Lab.
Noerrebrogade 44, 8000 Aarhus/DENMARK
The following user(s) said Thank You: downmania, toutlemonde, zelenz

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #19 by mrmemedo
malesef tıpçılarda kitaplardan okudukları, televizyondaki sağlık programlarından dinledikleri psikiyatrik hastalıkları,kişilik bozukluklarını çevrelerindeki insanlara yaftalama alışkanlığı var.Anlaşılan siz de bu illete tutulmuşsunuz.Kaplan medikalden okuduğunuz savunma mekanizmalarını gelip benim gibi tecrübeli bir insana etiketliyorsunuz.Ben diyorum Gümüşhane siz diyorsunuz şişhane mevzularına girmeden size şunu soruyorum sınavları verdikten sonra bir sene içerisinde dahiliye dışında bir bölüme yerleşebileceğinize inanıyormusunuz ?Yahu hastanenin kantinini bile Hindular kapmış zaten dr çamsarı kardeşimiz de belirtiyor kendinize rasyonel hedefler seçin diye mezun olduktan2-3 sene sonra isabetli olur diyor.
bakınız:megalomania
tr.wikipedia.org/wiki/Megalomani

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #20 by downmania
Akla uygunlaştırma derken bkz. Rasyonalizasyon

Rasyonalizasyon
Mantığa büründürme. Günlük yaşamda en çok kullanılan ve yadsıma ile birlikte görülen bir psikolojik savunma mekanizmasıdır. Kişinin; kaygısını azaltmak ve davranışını haklı göstermek için akla uygun bir neden ve açıklama bulması bu mekanizmanın işlemesidir. Sınavda başarısız olan öğrencinin, aslında o dersin gereksiz, öğretmenlerin de yetersiz olduğuna kendini inandırması gibi. Kaynak:mcaturk.com

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #21 by in ter
Kesinlilkle verdiginiz karari akla uygunlastiriyorsunuz, cok iyi yerlerde asistanlik, hocalik yapan Turk hekimlerimiz var. Biraz da konu hakkindaki bilgisizsiniz. Size ne karar verirseniz, o konuda basarilar. :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #22 by umc
Söylediğiniz şeylerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Kişisel nedenler ve şartlar doğrultusunda verdiğiniz kararı akla uydurduğunuz anlaşılıyor. Bu kısmı bizleri ilgilendirmez , ancak, meslektaşlarınızı damgalayıcı ve küçük düşürücü ifadeler kullanmanız yakışıksızdır, ve buradaki tartışma kültürüne uygun değil, lütfen ifadelerinizi dikkatli seçiniz.

mrmemedo wrote: yaw kim gitmiş allahını seversen türkiyenin en başarılı ogrencileri oraya gidip dahiliye gibi kimsenin istemediği artakalan bölümlere yerleşiyor ben o yuzden vazgeçtim zaten tmm çalışırsan herşeyi yapabilirsin nitekim çin seddi de insan emeği ancan biz burda gerçekçi olmalıyız normal şartlarda iyi bir bölüme yerleşmek çok zor hesap kitap bilmek lazım bir yerleşme şansın yüzde birse başaran nasıl başarıyor deyip körü körüne dipsiz bir kuyuya inmemek lazım dediğim gibi ben çoktandır çalışıordum başvuruyu bile yaptım ama mevzu bu


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: toutlemonde, efe_aras

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #23 by efe_aras
Ogrencilik hayatindaki basari ile is yasamindaki basari arasinda cok fazla bir baglanti oldugunu dusunmuyorum..:)

Efe Levent Aras,MD PhD
University of Copenhagen Hillerød Hospital , Orthopedic Surgery Dept.
Aarhus University Hospital Orthopedic Surgery Spinal Reserch Lab.
Noerrebrogade 44, 8000 Aarhus/DENMARK

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #24 by mrmemedo
yaw kim gitmiş allahını seversen türkiyenin en başarılı ogrencileri oraya gidip dahiliye gibi kimsenin istemediği artakalan bölümlere yerleşiyor ben o yuzden vazgeçtim zaten tmm çalışırsan herşeyi yapabilirsin nitekim çin seddi de insan emeği ancan biz burda gerçekçi olmalıyız normal şartlarda iyi bir bölüme yerleşmek çok zor hesap kitap bilmek lazım bir yerleşme şansın yüzde birse başaran nasıl başarıyor deyip körü körüne dipsiz bir kuyuya inmemek lazım dediğim gibi ben çoktandır çalışıordum başvuruyu bile yaptım ama mevzu bu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #25 by downmania
gidip başarılı olan arkadaşların tümünün darphaneleri var senin olmamasına üzüldüm .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #26 by mrmemedo
adamlar tam kapitalist herşeye fahiş paralar istiyorlar hoş darphanemiz mi var?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 11 months ago #27 by mrmemedo
Arkadaşlar ben usmle step1 için başvurumu yaptım hatta 7-8 aydır çalışıyordum da ama son günlerde iyice düşündüp taşındım ve bu amerika sevdasından vazgeçtim.ECFMG'den refund isteyeceğim çok sıkıldım bu başvuru süresince sürekli yeni evrak istiyorlar ve her bir evraka cevap vermeleri 1 ay alıyor neredeyse.Onun dışında amerikada bir uzmanlık dalına yerleşmek gerçekten zor USMLE step 1 step 2 nin 1i ve 2sini geçtikten sonra adamlar hiçbir şeyin garantisini vermior.araştırma,tavsiye mektubu zart zurt...herşeyi tamamlasan bile dahili bir bölüme yerleşme şansı yüzde kırk,cerrahi bir bölüm ise yüzde 10-15.Hal böyleyken bu kadar kasmanın gerçekten hiç anlamı yok Tus daha kolay daha garanti BEN VAZGEÇTİM SİZE BAŞARILAR umarım istediğiniz bölüme yerleşirsiniz :blush:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.507 seconds