Topic-icon Hangi Tıp Fakültesinden ABD'de Uzmanlık Yapma İmkanım Daha Yüksek Olur?

7 years 11 months ago #1 by dgknaks
@suzi sizinle iletişime geçebilir miyim, biraz soracak sorularım var ve deneyimli bir büyüğümsünüz akıl danışmak isterim. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. buraya e-posta atabilir misiniz?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #2 by suzi
ben step 1 ve step 2 ck i hacettepede okurken aldim. usmle ler cok zor sinavlar degil ama tustan oldukca farkli.
step 1'i besinci sinifin tatilinde aldim, step 2 ck'yi de altinci sinifin sonunda. hacettepede tabi ki calismaya zamanin daha az oluyor ama cok cok da zor degil. sadece kararli olmak gerekiyor. cunku belki de tek calisan sen olabilirsin. insanlar beste altida tus dersanelerine giderken senin kafanin tusta takili olmamasi gerekiyor.

hoca faktoru elektif stajlar icin vs onemli. ama dedigim gibi hacettepe'de cok faza ogrenci var, o ogrencilerin arasindan secilip hocadan staj icin yardim, oneri vs almak cok zor. hocalar da cok ugrasmiyor zaten. ama ozel universitelerde mentorluk biraz daha iyi olabilir. bir de bazi universiteler abd deki tip fakulteleri ile isbirligi yapiyormus diye duymustum, exchange gibi. bunu avrupadaki tip fakulteleri ya da zengin arap ulkeleri yapiyor zaten. turkiye de yapanlar olabilir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago - 7 years 11 months ago #3 by umc
Cok defa, etraflica yanitladigmiz bir soru, USMER TV de bir video kaydetmistim, ayrica bir Soru Bankasi'nda da tartismalari var.

usmer.org/usmerforum.html?view=topic&catid=3&id=5


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: Bilge

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #4 by mehmetyasin
Aynen,elective ayarlamak bireysel bir şey.Step 1 ve TOEFL sonuçlarıyla başvuruyorsun.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #5 by dgknaks
Cevaplar için teşekkürler .

Sizin de söylediğiniz gibi observershiplik için clerkshiplik için ya da elective stajlar için hoca faktörü ne ölçüde önemlidir? Eğer iş tamamen bireysel bir boyut alıyorsa üniversitelerin gerçekten çok bir farkı yok diyebiliriz.
Siz usmle 1.basamağı geçmiş olmalısınız @suzi , usmle yapılması zor bir sınav mıdır? Hacettepe'de okurken bu bir problem oluşturur mu o konuda ne düşünüyorsunuz?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago - 7 years 11 months ago #6 by mehmetyasin
Merhaba Doğukan,
Ben Çapa'da intörnüm.

Soruna kısa cevap verecek olursak Hacettepe ya da Cerrahpaşa'da okumanın bir farkı olacağını düşünmüyorum.Anadolu'daki herhangi bir fakültede de okusan yine aynı şekilde bir fark yaratacağını düşünmüyorum.Daha önemli olan USMLE Step'lerindeki puanların,intörnken Amerika'da yapacağın elective stajların,bunlardan alacağın referans mektupların,kuracağın insani ilişkiler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #7 by suzi
Ben de Hacettepe tip mezunuyum. Hacettepedeki hocalar genel olarak yurtdisi hakkinda daha fazla bilgililer ama okulda cok fazla ogrenci var, herkesin her hocaya erisimi olmayabiliyor. Sahsi fikrim, eger Amerika dusunuyorsan ozel unviersiteye burslu gecis yapman. Gecis yaparken belli sartlarla gecersin, mesela intern yilimda 6 ayimi Amerika'da gecirmek istiyorum. Masraflari da okula karsilatabilir misin bilmiyorum. Okul sonradan iyi reklam yapabilir seninle. Amerika'da asistanlik imkanlarini bayagi artirirsin bu sekilde. Bir de bazi ozel universitelerde hocalar ogrencileri ozellikle USMLE'ye yonlendiriyormus hatta calisma gruplari kurmuslar diye duymustum. Hocalar kendi tanidiklari yurtdisindaki hocalara gonderiyormus, masraflarini okul sagliyormus vs.

Eger boyle bir imkanin yoksa, hangi universitede yurtdisinda staj yapmada daha cok imkan sagliyorlarsa o universiteye gitmeni tavsiye ederim.
Hacettepe universitesini bazen yurtdisinda taniyabiliyorlar, onun faydasi olabiliyor. Bir de Hacettepe mezunu hocalar Hacettepelilere destek olabiliyor. Benim girdigim programdaki program direktoru Hacettepe'yi bildiginden vs bahsetmisti. Ama yine de cok cok az biliyorlar Turkiye'yi, faydasi minimal yani.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
7 years 11 months ago #8 by dgknaks
Merhabalar,



İsmim Doğukan. Ülkemizde USMLE ile ilgili yeterli girişim ve bilgi çok az. Dolayısıyla bu forumdan bir şeyler öğrenmeyi umuyorum lakin başlıklar da çok eski.
Benim size sormak istediğim bir sorum var. Üzerinde çok düşündüğüm ve bir karara bağlayamadığım bir soru. Buradaki deneyimli ve tecrübeli doktor ağabeylerim ve ablalarımdan yardım istediğim bir soru.

Çok uzatmadan soruma başlamak istiyorum. Ben geçen sene ygs-lys(öss) sınavında 4.oldum. Hacettepe Tıp Fakültesi'ni yazdım. USMLE almak istediğim için hazırlık okudum. Hazırlığı şu an bitirmiş bulunuyorum. Ben İstanbulluyum ve bütün çevrem İstanbul'da. Buna rağmen Hacettepe'yi yazmak istedim. Buradaki deneyimlerinizden yola çıkarak, Hacettepe Tıp Fakültesinde mi yoksa Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde mi USMLE için daha çok imkan bulabilirim bununla ilgili bir soru sormak istiyorum.

Aralarında önemli bir fark var mıdır? Yurt dışındaki doktor ağabeylerim ve ablalarım için hangi fakülteden ABD'ye gelen daha çok oluyor?

Kendimce bir avantaj/dezavantaj noktaları çıkardım ve ;

* Hacettepe'de belirli hocaların çok fazla atıflı makaleleri var. Örneğin Prof. Dr. Turgay Dalkara'nın 1500 atıflı Science'de makalesi var. Kendisi aynı zamanda Harvard Medical School'da misafir olarak çalışıyor. Bunun gibi örnekler var duyduğum Hacettepe'de. Cerrahpaşa için böyle örnekler var mı bilmiyorum. Hocaları için kaliteli deniyor ama ne ölçüde bilemiyorum tam bir bilgim yok öğrenemiyorum da.

*Hacettepe eğitim anlamıyla öğrenciye çok yüklenen bir okul. Sonuçta USMLE gibi sınavlara çalışmak için zamana ihtiyacım olacak ve bu zamanı bulmam daha zor olacak. Örneğin arkadaşımın söylediğine göre 3. sınıfta Hacetepe'de yarıya yakın öğrenci kalıyormuş. İnternlükte 36 saatlik nöbetler vs. varmış. Bunlar gerek kendimi geliştirmek gerek USMLE'ye çalışmak için güçlükler çıkarabilir.

*Cerrahpaşa ise bu konuda öğrencileri daha rahat bırakan bir okul. Ben boş durmayacağımı ve elimden geleni yapacağımı biliyorum o yüzden bu boşluk çok fayda sağlayabilir.

*Cerrahpaşa'da Erasmus anlaşmaları daha fazla ve Almanya'nın kaliteli okullarına erasmus imkanı var. Hacettepe ise Erasmus'da çok zayıf kalıyor.

*İstanbullu olmam ve bütün çevremin İstanbul'da olması nedeniyle psikolojik olarak daha iyi hissedebileceğimi zannediyorum. Benim gibi USMLE isteyen bir arkadaşımla Cerrahpaşa'da eve çıkacağız eğer yatay geçiş yaparsam. Birbirimizi motive ederek çalışma ve hazırlanma imkanımız olacak.

*Hacettepe üniversitesinde MD-PHD çekirdek programı bulunmakta. Bu program sadece 5 kişiyi alsa da katılma şansım olabilir. Katıldığımda 2 yıl okulu uzatmam gerekecek. Seçilebilir miyim ve değerli mi bilemiyorum ama böyle bir imkan da var.

Temel olarak kafamı karıştıran soruları yazdım. Hali hazırda Hacettepe Üniversitesi öğrencisiyim. Ama İstanbul'a yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Yatay geçiş için hiç bir engelim yok. Eğer derseniz ki Hacettepe daha iyi ama o kadar da bir fark yok ya da Cerrahpaşa daha iyi, İstanbul'a geçeceğim.

Öncelikle böyle bir site için Ulaş ağabeye sonsuz teşekkürü borç biliyorum. Bu benim ilk konum dolayısıyla yanlış yere açtıysam herkesten özür diliyorum.

Saygılarımla,

Doğukan Aksu

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.244 seconds