Topic-icon Kararsızlık noktasında yardım..

7 years 5 months ago #1 by furkan6
Merhaba ben Furkan. Ben de bu site aracılığıyla USMLE serüveniyle tanışan insanlardan biriyim. Ankara'daki fakültelerden birinde 5. sınıf öğrencisiyim. İyiden iyiye arkadaşlarımın TUS çalışmalarını hızlandırdığı bu dönemde ben halen çok kararsızım. Türkiye mi ABD mi diye.
Zaten dersaneye de kaydolmadım. Haftasonları kendim TUS'a çalışıyorum. Tabi pek motive olamıyor insan o şekilde.

Bir de şu var. Ben 22 yaşında mezun olacağım okuldan. Okula erken başlamaktan ötürü. 2 senelik bir zamanım varmış ve bunu değerlendirmeyi sürekli erteliyormuşum gibi gelmeye başladı artık son zamanlarda. Çünkü 2 sene erken mezun olup 26 27 yaşında uzman doktor olmanın bir esprisi yok bence.

Ben bu süreyi yurtdışı (tabi bilhassa ABD) olanakları için kullanmayı düşünmeye başladım son zamanlarda. Hem Türkiye'de hem de ABD'de hayalim (ve de planım) kardiyoloji ihtisası yapmak. Bizim meslekte hastayı görmeden kesinlikle yorum yapılmadığı gibi bu durumda da en doğru kararı yine ben vereceğim ama; siz böyle bir durumda ne yapardınız? Nasıl bir yol izlerdiniz? Bu 2 seneyi değerlendirme yoluna gider miydiniz?

Daha önce hiç yurtdışı deneyimim olmadı. 5 ile 6 arasında sadece 1 ay ara olacağından mezun olana kadar da olmaz herhalde.
İngilizce noktasında kendime güveniyorum ama eğitim sistemimiz bir gün ingilizce konuşacağımızı öngörmemiş olsa gerek herkes gibi konuşma problemi yaşıyorum. Bunu da belirtmek istedim :)
Teşekkürler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.149 seconds