Topic-icon Türkiye'den mezun olmuş bir pratisyen hekim USMLE sınavlarına girmeden , Amerika'da mesleği ile ilgili maaşlı bir iş bulma imkanına sahip midir?

13 years 1 month ago - 8 years 10 months ago #1 by umc
Pratisyen hekimin "Mesleği ile ilgili" derken, aktif hekimlik olarak algılayarak soruyu yanıtladım. Aktif hekimlik icra edebilmek için ABD'de ya geçiçi lisans ya da kısıtlamasız eyalet lisansı alınması gerekir. Geçiçi lisans akademik merkezlerde ECFMG sertifikası ile verilir. Tam lisans ise ECFMG ile beraber USMLE Step 3 sınavına girilerek başvuralabilecek bir lisanstır. Aktif hekimlik icra etmek, çok özel ististnaların da olabileceği kapısını açık bırakarak USMLE sınavları olmadan hiçbir şekilde mümkün olamaz diye düşünmek doğru olur.

Ancak aktif hekimlik ve tababet icrası gerektirmeyen, araştırma, laboratuvar çalışmaları, hasta teması olmayan ya da çok kısıtlı olan klinik araştırma yan işleri gibi pozisyonların bir kısmında iş bulmak ve para kazanmak mümkündür. Bu pozisyonlarda kişin aktif hekimliği ABD eyaleti tarafından kağıt üzerinde tanınmaz.

elifson wrote: Türkiye'den mezun olmuş bir pratisyen hekim USMLE sınavlarına girmeden,Amerika'da mesleği ile ilgili maaşlı bir iş bulma imkanına sahip midir?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: elifson

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago #2 by drozdede
Mesleği ile ilgili iş bulmak -yani- hekimlik sanatını icraa edebilmek için
bu işin ehliyet lisansı olan UNITED STATES MEDICAL LICENSE EXAMINATIONdan ehli belgesini almalı.
Bu belgeyi USA'den mezun amerikan hekimler de almalı diye okudum biliyorum ve insanlar bu yüzden bu sınavı alıyorlar :sick:

Umarım faydalı olabilmişimdir. Saygılarımla (daha derin açıklamak isteyenler buyursun ben de faydalanmak isterim)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • drozdede
  • drozdede's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
13 years 2 months ago - 13 years 1 month ago #3 by elifson
Türkiye'den mezun olmuş bir pratisyen hekim USMLE sınavlarına girmeden,Amerika'da mesleği ile ilgili maaşlı bir iş bulma imkanına sahip midir?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.257 seconds