Topic-icon Türkiye'de okuyan yabancı uyruklu öğrenciler ABD başvurularında farklı olarak ne yapmalı?

12 years 10 months ago #1 by arazis_med
Oncelikle Cok Tesekkur Ederim. Ulas abinin de yorumunu dinlemek isterdim acikcasi.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #2 by nilufer
Sevgili arazis_med,
Her ne kadar usmle step 1'e hazirlanma surecinde olsam da kendi bilgilerim dogrultusunda sana su sekilde yardimci olabilirim. Yabanci uyruklu olmanin usmle'de sana herhangi bir engeli olmayacak. Hepimiz onlar icin yabanciyiz :lol:
Kararliysan basarabilirsin. Ben kendim yeni mezun oldum ve sana sunu kesinlikle soyleyebilirimki benim yaptigimi yapma, "step"leri okurken almaya bak. 4. sinifin yazinda 1. stepi, 5.sinifin yazinda da step 2ck'i alabilirsin.
Stepler haricinde, gozlemci dahi olsan (step 1 i aldiktan sonra stajyer olarak da gidersin) amerika'da staj ayarlayip gitmeye bak. Hem tecrube icin hem de referans icin.
Okuldaki basarilarin tabiiki onemli; ama bence sinav sonucun, referanslarin ve cv'n iyi oldugu surece onlar sana engel olusturmayacaktir.
Kesin kafana koyduysan bu sureci bence kitaplarini da al (kaplan lecture notes onerilir) ve bir yerden basla bu ise. (benim gibi gec kalmamis da olursun :lol: )
Benim aklima gelenler bu sekilde. Tabi bu sureci gecmis ve uzman olmus sevgili ulas abimiz daha iyi bilir :lol: :lol: :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #3 by arazis_med
Merhaba. ben yeditepe universitesi tip fakultesi donem 3 ogrencisiyim. aslinda bitiyor 3cu sinif desem daha dogru, 15 gun kaldi. bildiginiz uzere turkiyede yabanci uyruklu ogrencilerin uzmanlik okuya bilemeleri icin cok da kolay olmayan sartlar sunulmaktadir. burada yerli yabanci esitliginden falan bahs etmiyecegim, sadece bu benim amerikada uzmanlik okuma isteklerimden sadece biri. amerikaya gitme istegimin sebepleri: ileriye donuk planlarimda turkiyede 3-4 sene maassiz calismayi goze almaya hic uygun degil, kardesim orada yasiyor, ayrica hep arzum oldu amerikada yasamak ( 3 gidis sonunda buna karar verdim evet ). simdi sormak istedigim suki ben fakultedeyken bir turk ogrencinin yapmasi gerekenlerden farkli neler yapmam lazim. gercekten usmle ye odaklanmak istiyorum, bunu icin deli gibi calismaya hazirim. yeterki birisi yol gostersin. ben kararimi vermis bulunmaktayim, o konuda hic tereddutum yok. okulumda su ana kadar ust siralari zorlayan biri degilim, ortalardayim. buna gore oneri ve yardimlarinizi bekliyorum. tesekkurler

bu arada Ulas bey 2010da okulumuzda cleavlend clinicle ortaklasa duzenlenen epilepsy kongresine de katilmistim. cok bilgim olmasa da hastalikla ilgili cleavlendli doktorlarla tanismak onlari dinlemek cok guzeldi. psikyatri bolumu olsun cerrahi olsun bize gercekten aradaki buyuk farki hiss ettirmediler. Epilepsi bolum baskani Imad Najmle basta olmakla birlikte cok guzel 3gun gecirdim. bunu da paylasmak istedim cleavlendde calistigini bildigim icin. iyi gunler :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.305 seconds