Topic-icon Temel bilimler için yurt dışı mı daha avantajlı yoksa Türkiye'de kalmam kendimi geliştirme adına yeterli mi?

12 years 10 months ago #1 by aytuğ
Doğru diyorsunuz en kısa zamanda öncelikli olarak okulumdaki hocalarımla temasa geçip fikirlerini alayım.Genetik konusunda tıp fakültesini bitirip yurt dışında doktora yapmış şuan da özel üniversitelerde ders veren birkaç hocayla konuştum.Onlar eğer bu konuda iyi bir eğitim istiyorsam Türkiye'de genetikle ilgili bölüm seçmem yerine yurt dışında akademik yayınları ve programı iyi olan araştırma merkezlerini tercih etmem gerektiğini söylemişlerdi.O nedenle daha çok yurt dışı odaklı düşünmüştüm.Ama dediğiniz de doğru hazır zamanım ve imkanım varken en başta kendi okulumdakilerle başlayıp hocalarımla yüzyüze görüşmem farklı üniversitelerdekilerin de fikrini almam daha iyi ve etkili olur.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #2 by TANER OZDEMIR
Sevgili aytuğ'cuğum. Ülkemizde fizyoloji, mikrobiyoloji ve genetik alanında verilen eğitimim kalitesi ve imkanları konusunda en sağlıklı bilgiyi bu konuda eğitim veren bölümlerden edinebilirsin. Yerinde olsam köklü üniversitelerdeki bu bölümlerde görev yapan akademisyenlerle iletişime geçer ve hevesli olduğumu gösterirdim. Tabii ki sendeki bu hevesi gören birileri mutlaka çıkacaktır. Ayrıca Türkiye'de genetik uzmanı olsan ve burda olmayan ve yurtdışında olan imkanları belirleyip kendini geliştirmek için oralara daha sonra gitmeyi planlasan olmaz mı?

Dr.Taner Özdemir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago - 12 years 10 months ago #3 by aytuğ
Cerrahpaşa 4.sınıf öğrencisiyim.İlerde öncelik sırasına göre fizyoloji mikrobiyoloji veya genetik seçmek istiyorum.Sorup edindiğim ama yeterli açıklama yapılmayan kulaktan dolma bilgilere göre yurt dışında kariyer düşünmem daha iyimiş.Bu konuda deyatlı bilgilendirebilirseniz sevinirim

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.256 seconds