Topic-icon Amerika'da 'PhD' ve 'Post-doc Training' yapabilme imkanımız olan alanlar hangileridir?

12 years 9 months ago - 12 years 9 months ago #1 by umc
Sorularınızın yanıtları:

1.Klinik branşlar dışındaki tüm alanlar PhD programı ile eğitim verir. Klinik olmayan branşların uzmanlık eğitimi yoktur (residency). Zaten olması gereken sistem de budur, Türkiye'deki temel tıplarda verilen "uzmanlık eğitimi" tamamen ucubedir, dünyada eşi benzeri yoktur. Temel tıp bilimlerinin "doktoralı araştırmacısı" olur, "uzmanı" olmaz.

2.Araştırmacı hekimlik diye tabir ettiğiniz şey, adı üstünde "araştırma yapan" hekimdir. Ünvanından bağımsız olarak araştırma yapan tüm hekimler araştırmacı hekimdir. Klinik araştırmalar daha çok klinik tıp bilimlerinde, temel tıp laboratuvar araştırmaları daha çok temel tıp bilimlerinde yapılır. Ama tersi durumda çalışan veya her iki durumu da yürüten hekimler ve/veya bilim adamları vardır.

3.Bu soruyu anlayamadım. Ne tür bir sıkı bağlantıdan söz ediyorsunuz ve tam olarak merak ettiğiniz nedir, bunun yukarıdaki sorularla bağlantısı nedir? Açarsanız yanıtlamaya çalışırız. Değişik soruları ayrı başlıklar açarak sormanızı rica ederiz.

Ayrıca başlıklara da bakabilirseniz kafanız daha da netleşecektir :

Temel tıpta kariyer yolunda USMLE sınavlarının yeri nedir?

Temel Bilimlerde asistanlığa kabul edilmek için de USMLE sınavı gerekli midir?

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
12 years 9 months ago #2 by USMER
Sayın Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız.
Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The topic has been locked.
More
12 years 9 months ago - 12 years 9 months ago #3 by BOZDAG
Siteyi uzunca bir süre eşeli köşeli inceledim. Aklımdaki soruya tam olarak tatmin edici bir cevap bulamadığım için bu başlığı açıyorum.

Uzunca bir süredir kafamı 'araştırmacı hekimlik' kavramı kurcalıyor. Tıp fakültesi 5.sınıf öğrencisiyim. Lisans sürecimin ilk 3 yılını fazlasıyla başarılı ve mutlu bir şekilde geçirdim. Sanırım 'preklinik dönem' diye adlandırdığımız ve temel bilim ağırlık olan bu yıllarda daha istekli ve azimliydim.Ancak eğitim sürecimin 'klinik' dönemine başladığımda, kendimde motivasyon kaybı hissetmeye başladım. Uzunca bir süre bu durumun, okuduğum tıp fakültesine, hastane imkanlarına, yaşamakta olduğum duygusal süreçlere bağladım. Tam bu süreçteyken, aile hekimliğinden bir hocam beni bir araştırmanın içine etkin bir rol vererek soktu. O araştırmanın içindeyken, çalışma ve üretme azmimi tekrar bulabildim.Sonra ardından başka çalışmalar, yurt içi ve yurt dışı kongrelerde sunumlar ve son olarak da daha lisans sürecindeyken bir 'SCI' indeksli bir dergide yayın geldi.. İlk bakışta bunlar parlak ve muhteşem gibi görünüyor. Ancak öyle değil.Çünkü içerisinde bulunduğum klinik süreçte, araştırmalardaki rollerim kadar başarılı değilim.

İki sorum olacak:
1.Amerika'da PhD programı açan tıp bilimlerini listeleyebilir miyiz?
2.'Araştırmacı Hekimlik' kavramı sadece temel tıp bilimleriyle mi kısıtlı kalıyor, klinik bilimlerdeki rolü tam olarak nedir?
3.Radyoloji ve biyofizik, mekanik, engineering.. arasındaki sıkı bağlantıyı açıklayabilecek olan var mı?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.255 seconds