Topic-icon USMLE Step 1 Deneyimi - Paylaşan : 'ercan'

12 years 2 months ago #1 by USMER
Sayin Üyemiz 'ercan'

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır ve 1 deneyim karşılığı olan 90 USMER puanı üyelik hesabınıza eklenmiştir.

Sevgi ve saygıyla,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 2 months ago - 12 years 2 months ago #2 by ercan
Burada esasında tus sonrası hevesli ama üşengeç bir insanın step 1 deneyimini paylaşmaya çalışacağım :) hemen tus üzerine bu sınavlara girişen varsa benim gibi,onlara bir iki tavsiye ve tecrübe aktarmaya çalışacağım. İlk başta planım her konunun en iyi kitabını okumaktı goljan patoloji,deja farmakoloji,brs fizyoloji diye dizi dizi araştırıp pdflerini özenle bulmuştum. Baktım zaman azalıyor ama ben çalışamıyorum usmleworld sorularına başladım onlara ek olarak da first aid planım vardı. Ondada ilk 200 sayfayı aşamayınca, sonuçta usmleworld sorularını iyi irdelemiş olarak girdim sınava. Kendi sınavımdam çıkardığım kanaatim eğer yüksek skorlar hedeflemiyorsanız ( 260+ gibi ) tusun hemen ertesi haftasına alınması yönünde. Ben 2 ay çalışma payı bırakarak girdim, ancak süründürmekten başka bir işe yaramadı bu. Tus müfredatının dışında gelip eksikliğini hissettiğim yerler özellikle genetik tanılar konusu,dna ve rna analizleri,madde bağımlılığı, ve biyoistatistik ile ilgili sorular oldu. Eğer aranızda bilmeyen varsa (ben bilmiyordum) kulaklıkla gelen ses kayıtlı sorular var :) hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim. Toparlarsam usmleworld sorularını konu okur gibi çalışmıştım açıklamaları ile birlikte,onlarla karşılaştırınca gerçek sınav daha dertsiz sorulardan oluşmuş geldi bana :) Şimdi önereceğim şeye karşı çıkanlar olabilir ama 10-20 satırlık paragraf sorularına girişmeden önce ilk olarak soruya ve şıklara bir göz atmanızı öneririm. Bunun iki türlü faydası var ;
Birinci,daha nadir ama çabukluk sağlayanı : Bazen sorular gerçekten hikaye oluyor,10-20 satırlık genel bir hasta bilgisi sonunda adam tutup bir fizyoloji ya da patoloji sorusu soruyor. Örnek olarak 2 paragraf bir sarkoidoz hastası anlattıktan sonra direkt tip 4 hipersensitivitenin temel hücresi nedir diyor.
İkinci,daha sık karşılaşılanı : Gene :) o 10-20 satırları okurken hasta neydi,neyine bakmak gerekiyordu aklınızdan çıkıyor soru kısmına gelince. O yüzden en baştan ne arandığını bilirseniz neye bakacağınız konusunda aklınızda bir fikir oluşur kanaatindeyim. Çünkü tus gibi burdada onca satırın arasına gizlenmiş tek bir ifade aranıyor bazı sorularda, myotonik distrofideki kellik ya da gene sarkoidozdaki :) siyahi bayan kalıbı gibi.
Biraz dağınık olsa da benim paylaşmakta fayda gördüğüm şeyler bunlar umarım benim durumumdaki arkadaşlara bir faydası olur.
The following user(s) said Thank You: USMER, kerim, pazure, Hell_Spawn, deniz, ademir, toutlemonde, tulane, leila, tulipage

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.306 seconds