Topic-icon USMLE Step 1 Sinav Deneyimi - Paylasan : "Dogan"

10 years 3 months ago #1 by USMER
Amerika'Da uzmanlık yapmayı düşünüyordum. Step 1 için hazırlıklarıma aralık 2006'da başladım.Testi de 18 Haziran da aldım. yani yaklaşık altı buçuk ay kadar çalıştım. Bu zaman dilimini 3 parçaya böldüm. Bunlara da sırasıyla şöyle çalıştım.

1. İlk Bölüm(Yaklaşık 2,5 ay) : Okumaya karar verdiğim tüm kitapları hızlıca okudum. Okumamı konulara bölerek yaptım ve her blok yaklaşık 8-14 günümü aldı. Çok ezberlemeye calışmadım. Amacım genel bir bilgi edinmek , küçük notlar almak ve okumaya karar verdiğim bütün kitapları okumaktı. Tüm kitapları bitirdikten sonra first aid i de aynı şekilde hızlıca okudum. bitirdiğimde USMLE sample cd yi yaptım ve skorum %84 civarıydı.

2. İkinci Bölüm (Yaklaşık 2,5 ay): Yine konulara bölerek çalıştım. Her blok 10-14 günümü aldı. Ama bu sefer daha çok ezberlemeye çalıştım. ve her blokun sonunda o bloka karşılık gelen first aid chapter ını okudum ve üzerine okuduğum kitaptan çıkardığım birçok notu yazdım. Yine okuduğum konulara karşılık gelecek şekilde Kaplan Qbook u yaptım. Usmle World sorularını çözmeye başladım. Sınava deneyim kazanmak için 50 soruluk karışık bloklar halinde çözdüm. İlk NBME i çözdüm ve 770(=261) aldım. İyi durumda olduğumu anlamış oldum.

3. Third Part(yaklaşık 1 ay): Buraya kadar elimde üzerinde birçok not olan first aid kitabım , fosforlu kalemle işaretli çalışma materyalim ve yanlış yaptığım soruları işaretli qbook oldu elimde.First aid i yeniden okudum. çalışma materyallerimi ve Kaplan Qbook'taki işaretli sorularımı gözden geçirdim.Tüm UW sorularını %77 puanla bitirdim. Bütün bunları bitirdiğimde 9 günüm vardı. First aid baktım. Sample Cd yi yaptım ve soruların %94 u doğruydu.NBME form 3'ü yaptım ve 800(>265) aldım.
4.Testi aldım ve final skorum 99/266'ydı. Hepinize başarılar

Paylasan : dogan

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: yasemenk, zafush, soenio

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.248 seconds