Topic-icon USMLE Step 1 ve Step 2 CK deneyimleri - Paylasan : `droap`

7 years 1 week ago #1 by drmfy
Paylaşım için teşekkürler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #2 by altunkayamd
Onumuzdeki sene icinde ben de observer olarak bir kac ayligina gitmek istiyorum ama sakincasi yoksa observership deneyimlerini de paylasabilir misin? Hatirladigin kadariyla, nasil ayarladin, nerde yaptin, nasil gecti? Simdiden tesekkurler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #3 by droap

altunkayamd wrote: Tebrikler. Umarim Step 2 CS de problem olmadan gecersin. Bu arada ben Konyada son sene goz asistaniyim. Acikcasi benim sormak istedigim Amerikada observership veya research amacli hic bulundun mu? Amerikada fellowship yolunda goz hastaliklarinda klinik deneyimin var mi?

l

Teşekkürler inşallah diyelim. Asistanken 3 ay observer olarak ABD'de bulundum... Açıkcası fellowship yolunca bu deneyim tetikleyici oldu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #4 by altunkayamd
Tebrikler. Umarim Step 2 CS de problem olmadan gecersin. Bu arada ben Konyada son sene goz asistaniyim. Acikcasi benim sormak istedigim Amerikada observership veya research amacli hic bulundun mu? Amerikada fellowship yolunda goz hastaliklarinda klinik deneyimin var mi?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
8 years 10 months ago #5 by droap
Merhaba arkadaşlar
Ben şu anda Türkiye'de çalışan bir göz hekimiyim.
2009 yılında tıp fakültesinden mezun oldum ve tus ile göz asistanlığına başladım.

Bundan 3 yıl sonra eylül 2012'de step 2ck e girdim 238 ile geçtim
daha sonra ağustos 2013'te step 1 e girdim ve 231 ile geçtim.
Sınavlara neden girdin derseniz fellowshiplik planlıyorum onun ön hazırlıklarını yapıyorum.
Bunları neden anlattım?...

Bu puanları makul bulacaklar için bazı deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Birincisi USMLE teorik sınavları yapılamaz sınavlar değildir. Sınavlar yorucu ve soru sayısı çoktur ama gerçekten makul hazırlanmış sınavlar.
TUS'a ciddi hazırlanmış biri bu sınavlarda gerçekten çok fayda görecektir. İngilizce sorununun olmadığını varsayıyorum.
Ben aradan 3 sene geçmiş olmasına rağmen sınavda TUS'tan kalan bilgi kırıntılarından ciddi fayda gördüm.
Sınava nasıl hazırlandığıma gelince ise. Zaten asistanlık süresince çok bol vaktim yoktu. Ondan Kaplan serisinin first aid kitaplarını her 2 step için de okudum birer kez ve sınavdan önce üstün körü bir tekrar yaptım. usmleworld sitesinden sınavdan hemen önce olacak şekilde tüm soruları çözdüm. Sınavda bu soru çözümlerinin de çok faydası olduğunu belirtmek isterim. Adamların birebir denecek şekilde soru tutturduğunu söyleyebilirim. Bu hem sınav formatına alışmak hem de TUS'tan farklı olarak soru çeşitlerine alışmak için elzem bence.
Sınava gelince saatlerce sınava girmek alışık olmadığımız bir durum. Vakti iyi yönetmek gerekiyor buna da usmleworld de soru çözerken zamanla yarışmaya alışmak lazım. Sınavlara aslında zevkli de diyebilirim. Siyah beyaz kağıttan farklı olarak bol resimli, radyolojik görüntülemeli hatta sesli videolu sorular var. Soru kökleri oldukça uzun olabiliyor ama hızlıca okuyabilmek doğru cevaba götürüyor sizi. Özellikle step 2 ck 'da klinik sorular olduğu için hastanın tüm kliniği veriliyor ve sizi sonuca yaklaştırıyor. Ama tustan kalan reflekslerle 1 cümle ile ne sorulmak istendiğini anladım ve öyle çok soru yaptım diyebilirim. Her anlatılan bilgiyi kullanacaksınız diye birşey yok yani ama soruyla ve verilen hasta ile ilgili oluyor o ayrı mevzu. İngilizce hızlı okuma ve anlama gerekli bir durum sınav için onun için dil sorunu varsa sınavda ciddi zorlanılma ihtimali var tabi.
Ben klinik sorulara daha kolay aşına olurum düşüncesiyle daha önce girenlerin de tavsiyesi ile step 2 CK'ya önce girdim daha sonra step1 e girdim. Aslında step 1 de bizim beklediğimiz tarzda yani tusta gördüğümüz tarzda saf temel bilim sorusu şeklinde değil. Yine bir şekilde bir hikaye bir klinik verilerek sorular soruluyor genelde. Ama biraz daha fazla temel bilim bilgisi gerektirdiği de bir gerçek.
Evet şimdi beni de bekleyen bir step 2 CS var...bilmem ne zaman gireceğim...
Aklıma gelenler bunlar...Başka sormak istediğiniz olursa çekinmeyin lütfen...
The following user(s) said Thank You: umc, USMER, altunkayamd, zebir, ccakmakoglu, dygmyg, drmfy, mbdm, çopur, cemcemcemcem

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.266 seconds