Topic-icon USMLE Step 1 Hazirlanma Deneyimi - Hazırlayan : "in ter"

13 years 3 months ago - 13 years 3 months ago #1 by umc
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımınız USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. Deneyim bankasına girmeye hak kazanan bir paylaşım karşılığı olan 90 puan üyelik hesabınıza eklenmiştir. Buradaki paylaşımınız kısa bir süre sonra deneyim bankasına taşınacaktır.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 3 months ago - 13 years 2 months ago #2 by in ter
2010 aralık sonunda step 1'i aldım. henüz sonucu almadım, alınca yine yazarım. sınava gireceklere faydası olur inancıyla bir şeyler yazmaya çalışacağım.

öncelikle söylemeliyim ki erteleme imkanının olması nedeniyle alması zor bir sınavdı benim için, sınav başvurum sırasında bazen anladığım bazen de anlamadığı sebeplerle 3 defa param hesabıma geri gönderildi. inatla geri yatırıp baçvuruyu yeniledim.:silly:

başlayıp sınavı almam arasında 15 ay kadar bir süre var. 5. sınıf boyunca sınav zamanları ara vererek de olsa çalışmaya çalıştım. 5. sınıftan 6. sınıfa geçiçte 1 aylık tatille başlayan 3-4 ay neredeyse hiç çalışmama öyküm var. bunları yazma sebebim inanılmaz sıkı bir program olmazsa olmaz bir sınav değil, onu anlatmaktır. internlükte ders çalışmak hakikaten çok zor; gün aşırı nöbetler, nöbet aralarında kendine gelemeden tekrar nöbet tutmalar, bu yüzden tavsiyem step 1'i mümkün olduğunca 5. sınıftan 6. sınıfa geçerken alıp kendinizi sıkıntıya sokmamanızdır.

çalışmamı hatırladığım kadarıyla yazayım:

5. sınıf boyunca kaplanın step kitaplarını 3 defa okudum. yavaş okuyanlarınız varsa şunu ifade edeyim burada, önemli olan kaç kere okuduğunuz değil ne kadar verimli okuduğumuz, herkes şimdiye kadar kendine bir çalışma şekli belirlemiştir. 1 kere okuyup sınava girebilen insanlar varken ben iki kere okumuş olsam bile giremem, hızlıca, bazen bildiğime inandığım yerleri atlayarak vs okurum. q book u ve q bank ı birer defa açıklamalarıyla birlikte, bir defada yalnız yanlış yaptığım soruların açıklamalarına göz atarak okudum. bir de bunlara bu kadar vakit ayırmışken bence bir hata olarak sınav için önemli olan first aid i 1 kere ve uw nin yaklaşık 1000 sorusunu (2000 civarında soru var) 1 kez okudum. sonra sınav onayımın bir türlü olmaması nedeniyle ara verdim.

2010 eylül ekimde pediatrinin o kadar nöbeti, yorgunluğu arasında bir şeyler okumaya çalıştım ama verim 0'a yakındı. kasım aralıkta halk sağlığında son bi gayret başladım. first aidi okudum. kasım 15- aralık 15 arası küşük notlar alarak uw yi okudum. hiç beklemezken sınav onyaım oldu, erteleme düşüncesiyle aralık sonuna sınav günümü aldım.:P uw den sonra hızlıca first aidi okudum. nbme online deneme aldım. denemede yapamadığım bir çok sorunun ne first aid de ne de uw de cevabı yoktu. daha fazla çalışmanın bir faydası olmayacaktı gibi akla uygunlaştırma çabalarımla beraber aslında sınav ne zaman sorusundan kurtulmak için ertelemedim. son 15 günde yaklaşık bir haftada sadece uwnin açıklamalarını okumaksızın sorularına tekrar gçz attım. kalan bir hafatayı first aid ve offline bi kaö denemeyle geçirdim.

veeee sınav:

8:30 gibi başladım. başlangıçta verilen açıklamaların mola süremden gittiğini bilmeden okudum, kulaklıkları denedim fln..9 dk lık molam sınv başlamadan gitmişti. panikledim. :woohoo:

iki blok ard arda çözdüm. sonra bi ara verdim. dönüp iki blok daha çözdüm. yemek arası verdim. sonra 3 bloğu kısa molalarla çözdüm. ama son bloklarda artık gözlerin kapanmasına ramak kalmış bitse de gitsek diye çözdüm. heyecan fln kalmıyor zaten.

içeriğe gelince: inanılmaz basit sorular vardı. belki ortalama denilebilecek sorular vardı. bir de çok az olsa da kendi adıma hayatımda hiç duymadığım belki de duymayacağım garip 3-5 soru. hatırladığım sorularım genelde yanlıştı çünkü en az 3 defa okuduğum tekrar tekrar dönüp yanıtlamaya çalıştığım sorulardı diye düşünerek stres yapmamaya çalışıyorum.

immünolojide kendimi çok yetersiz hissttim. belki başka bir kaynaktan ya da çok önce okumuş olduğumdan kaplandan tekrar okuyabilirdim. behavioral science konusunda eksik olabilirim. eksikliğimi anlayamayacak kadar eksiğim :P

şunu söylemeliyim çalıştıktan sonra gereksiz yere sınavın ertelenmemesi adına ben bu sınavı 1 ay sonra, 2 ay sonra alsaydım da yapabileceğim soru sayısı değişmeyecekti. hatırladığım 2-3 soru haricinde aa bu da şurada yazıyordu, hatırlayamadım demedim.

sınavın nasıl geçtiği konusunda fikir yürütmek gerçekten zor. inşallah iyi olur.

girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. erteleyip sıkıntı yapmak yerine girilip kurtulunması gereken bir sınav...;)
The following user(s) said Thank You: umc, ergin, eguerre, sultans, Hell_Spawn, elifson, onur, dunyali, pataraa96, toutlemonde

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.207 seconds