Topic-icon Usmle Step 1 Tecrubesi 99/236 -Hazirlayan: ``Erseven``

11 years 6 months ago #1 by in ter
Usmle'de sorular salt biyokimya, salt anatomi, salt fizyoloji olarak gelmiyor. Step 1 temel bilimler sinavi olarak gecse bile sorular genelde hasta klinigiyle basliyor. Yani sorular butuncul bir yaklasimla soruluyor. Ben step 1 ve step 2 calismalarimda once kitaplari okuyup sonra sorulari cozdum.

Belki once sorulara biraz goz atip nasil calismaniz gerektigine karar verebilirsiniz, zira herkesin ayri bir calisma tarzi oluyor. En dogrusu size en uygun yontemi erkenden bulabilmeniz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 7 months ago #2 by suzi
usmle de sorular birbiriyle cok baglantili, mesela bazi sorularda farma ve biyokimyayi birlestiriyorlar oyle bir soru soruyorlar. o yuzden bence ilk olarak hepsi okunmali, sonra toplu soru cozmeli. ikinci tekrarda kitap okunduktan sonra da cozulebilir.
The following user(s) said Thank You: arazis_med

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 7 months ago #3 by arazis_med
paylasim icin tesekkurler. suan ben de 5ci sinifa basladim ve calismaya basladim. anatomiyle giris yaptim. aklimi kurcalayan birsey var. her kitabi bitirdikten sonrami soru cozmek daha iyi yoksa hepsini bir kere okuduktan sonrami

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 10 months ago #4 by gokhansaid
şaşırıyorum ya böyle okuyunca paylaşım için tşk

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago #5 by drpace
tebrikler, darısı bu sürece hazırlanan herkese :))

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago #6 by cihangir
tebrikler. darısı başıma:))

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago #7 by erseven
Usmle step 1 e hazirlik surecimi paylasmak istiyorum.

5. sinifin baslarinda (ekim-kasim civarinda) calismaya basladim. Ilk basta bir tusa hazirlik ingilizcesi kitabi aldim ve ordan biraz grammar calistim. Sonra step 1`e fizyoloji ile basladim. Baslarda anlamini bilmedigim onlarca kelime vardi , yilmadan her kelimenin manasini kitabin ustune yaziyordum. Kitabin sonlarina dogru artik her sayfada en fazla bir yada iki bilmedigim kelime oluyordu. Bu sekilde Fizyolojiyi bitirmek iki ay surdu. Sonra sirasiyla biyokimya, patoloji, anatomi, mikrobiyoloji, behavioral , farmakoloji ve immunoloji okudum . her okudugum kitaptan sonra Kaplan q bankten o derse ait sorulari cozuyordum.
Boylece ilk tekrarim yaklasik 5 ay surdu. Ikinci tekrarda 8 kitabin besini uc ayda bitirdim ve bu uc kitabin ardindan observershipe gittim. Tabi observershipteyken cok az calistim iki ayda ancak iki kitap bitirebildim. Donuste de kalan bir kitabi bir kac gunde okudum ve boylece ikinci tekrarda bitmis oldu. Yani yaklasik iki tekrarimi 10 ayda yapmis oldum. Ikinci tekrardan sonra online olarak Kaplan qbank sorularini cozdum. Buda iki ay surdu. Sonra bir defa first aid okudum ve ardindan iki ayda iki defa usmleworld cozdum. Usmleworld cozerken first aid uzerine not aliyordum. Buda bitince iki defa daha first aid tekrarimi yaptim ve nbme-3 denemesi yaptim. Nbme denemesinden 240 aldim. Artik bunalmistim calismak cok zor geliyordu ve nbme denemesi de fena gelmeyince ocak ayinda sinava girdim. Yani step 1 calisma surecim yaklasik 15 ay surdu. Ama ben bu konuda iyi bir ornek degilim. Cunku cok gevsek calisiyordum. Araya bir suru baska isler giriyordu. Okul sinavlari calismalarimi surekli boluyordu , ingilizcem iyi degildi.. ama cok sukur bunlarin hepsine ragmen daha okul bitmeden step 1`i aldim ve 99 geldi.

usmle surecine giren ve girmeyi dusunen herkese basarilar....
The following user(s) said Thank You: umc, USMER, ergin, alp, irem, elifson, toutlemonde, leila, rabinovich2006, tulipage

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.353 seconds