Topic-icon USMLE Step 2 Tecrübesi 97 - Hazırlayan : "ayla78"

13 years 9 months ago #1 by umc
Merhaba arkadaslar:)


Bikac gun once Step2 CK sonucumu aldim. Sinava 22 Agustos'ta Ankara'da girmistim.Sonucun bu kadar erken aciklanacagini beklemiyordum.Basvurularimi yapma asamasinda aldigim sonuc bana iyi moral oldu.Bunu sizlerle paylasmak istedim. Sonuc 97 geldi arkadaslar SmileySmileySmiley


Step2 hazirligi, step1e gore cok daha rahat ve kendi acimdan cok daha az travmatik oldu. Ilk sinavin heyecani ve stresi cok daha fazlaydi.1 sinavi geride birakmis olmak ve onun size kazandirdigi deneyim, isleri oldukca kolaylastirdi diyebilirim.


Step 2 CK calisacak arkadaslar icin oncelikle kaynaklari yazayim:

*Kaplan'in step2 CK konu kitaplari (5tane)

*Crush Step2 (esas kaynak Kaplan ama vaktiniz olursa Crush'a da bakmanizi tavsiye ederim.)

*Usmleworld Qs (herbiri 46 sorudan olusan 45 test)


Step 2 hazirligina once Kaplan kitaplarini ve Crush'i okuyarak basladim. Bu kaynaklari okumak Step1 kaynaklarini okumaktan cok daha kisa suruyo:)Ilk okumadan sonra 1 kez Usmleworld sorularini cozdum. Ama sorulari cozerken mutlaka sure tutarak calistim. Sinavda her blokta 46 soru ve bu sorular icin 60 dakikaniz olacak arkadaslar. Sorulari belirli sure icinde cozebilmeniz onemli cunku step2 zaman acisindan step1e nazaran daha zorlayici. Sorular daha uzun ve 1 kerede okuyup vakayi kafanizda canlandirip cevaplara gecmeniz cok onemli.


Sorulardan sonra konulari Kaplan'dan 2. kez okudum ve bu okumada her dersten ozet notlar cikardim(son okumayi cok daha kisa surede yapabilmek icin) ve 2. kez sure tutarak Usmleworld sorularini cozdum. Step1 sorularini 2 kez bastan sona cozmemistim ama step2de onemli olan zamana karsi tum sorulara bakabilmek oldugu icin 1.kez cozuyormus gibi tum sorulara tekrar baktim.

Konu ve soru tekrarindan sonra sinava 1 haftadan az bi zamanim kalmisti. Bu geri kalan zamani da hergun 1 dersi 2. okuma sirasinda cikardigim ozet notlari gozden gecirerek degerlendirdim.Calisma programimi su sekilde ozetleyim:


Kaplan+Crush 1. okuma: 20 Haziran-9 Temmuz

Usmleworld Qs :10-20 Temmuz

Kaplan+Crush 2. okuma:21 Temmuz-4 Agustos

Usmleworld Qs :5-14 Agustos

Ozet notlar :15-20 Agustos


Veee 22 Agustos sinav gunu:) Ilk sinava Ankara'da girmemistim ve ortam oldukca kasintiydi. Ankara'daki sinav merkezinde calisanlar gercekten cok yardimsever ve iyi niyetli insanlarmis. Sinav stresi omuzlarinizdayken bu ufak detay insani gercekten rahatlatiyor. Sinav gunu merkezde sinava giren bi tek ben vardim. Her bloktan sonra en az 5 dk ara verip yuzumu yikadim ve beni ayakta tutacak birseyler atistirdim(cikolata-meyvesuyu vs). Ogle yemegi olarak da kendi hazirladigim sandviclerden yedim. Ogle yemeginden sonra da sinavin devam edecegini akilda tutup cok biseyler yememenizi tavsiye ederim arkadaslar. Ziyafeti sinav sonrasina birakin ki ogleden sonra sinavda uyuklayip sayiklamadan bu isi bitirebilelim;)


Step2 icin onceden de bahsettigim gibi zaman cok onemli bir kriter. Sinavdan once Bora'nin bana soyledigini ben de size soyleyeyim burdan: 'Tum sorulara 1 kez bakabilirsen mutlaka 95 ustu alirsin.' demisti. Ben de sinavda olbildigince konsantre olup sorulari hizlica okumaya gayret ettim ve bazen bir soruyu 30 saniyede okuyup cevaplamak zorunda kalsam da hicbir soruyu sallamak zorunda kalmadim. Iyi-kotu bir cevap verip gectim her soruyu ve sonuc gercekten 95 ustu geldi:) Unsuz dusunur Bora arkadasima da burdan selamlar ve tesekkurler:)Smiley Grin Grin


Step2 CK de boylece gelip gecti arkadaslar. Ankara'da bu sinavi aldiktan sonra macera Houston'da devam etti:) 7 Eylul'de CS'e girdim. O apayri bir deneyimdi. Sonuc gelince onu da sizlerle paylasmak isterim.


Bugunlerde basvurularimi yapmakla ugrasiyorum ama burdaki hastaneler ve sehirlerle ilgili cok fazla bi fikrim olmadigi icin oldukca zor oluyo bu secim isi. Pediatri ve Kadin-Dogum'a basvurcam. Kadin-Dogum'u daha fazla istiyorum ama Pediatri'de de daha fazla sansim olabilir dusuncesiyle 40 tercih de Pediatri icin yapmayi dusunuyorum. (Kadin-Dogum'dan 80 programa basvurdum.) Basvurular konusunda sansimizi artirabilmek icin nelere dikkat etmemiz gerektigini deneyimli arkadaslar yazarsa cok sevinirim.


Herkese iyi calismalar, kolay gelsin arkadaslar.

Ayla78

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • umc
  • umc's Avatar Topic Author
  • Offline
  • eksper üye
  • eksper üye
  • in musica veritas
More
Time to create page: 0.296 seconds