Topic-icon Harvard Medical School/Turkish Initiative Basvuru Deneyimi- Paylasan "nilufer"

11 years 10 months ago - 11 years 10 months ago #1 by m3rcury
Bu bahsettiginiz programin web sitesini paylasabilir misiniz? Google'ta yaptigim taramalarda alttaki web sitesine ulastim, bu web sitesinde boyle bir programa dair bilgi bulamadim... Belirttiginiz programi konu adindan bire bir yazdigim zaman boyle bir sonuc bulamadim.

Tesekkur ederim...

www.tassausa.org

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 4 months ago #2 by tulane
E bu arada Toefl'ı nasıl halletiniz, İngilizceniz zaten iyiydi o zaman?

Didem Uzunaslan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #3 by hatice
Cok guzel bir basari..Bu senin basvurularin icin en onemli anahtarlardan biri olacaktir. Ozellikle universite basvurularinda seni diger yabanci adaylardan ayiracak en onemli unsurlardan biri olacaktir.

Basarilarinin devamini dilerim.

Hatice

Dr.Hatice Savaş
The following user(s) said Thank You: umc, nilufer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago - 12 years 5 months ago #4 by nilufer
Madem konusu acildi o zaman hazir zaman bulmusken ( USMLE sinavim yaklastigindan odaklanmam gerek calismalarima) sizlerle programa basvuru surecimi paylasayim. Bir sonraki yillarda basvuranlar icin umarim yararli olur. ;)

Programa basvurmak icin son sinif tip ogrencisi veya mezun olmak gerekli. Program 1 yillik arastirma programi. Hem arastirma egitimi aliyorsunuz, hem de Harvard Tip Fakultesine bagli laboratuvarlarda calisma imkani buluyorsunuz. Eger calistiginiz laboratuvarda hazirlanan bilimsel makale yayinlanirsa sizin de adiniz geciyor.

Programa basvuru icin 2 tane tavsiye mektubu, transkript, diploma veya ogrenci belgesi, CV, amac mektubu, ingilizce seviyenizi gostermesi acisindan TOEFL (en az 80) veya USMLE Step 1 (gecmis olmak yeterli) gerekli.

Ben Deniz sayesinde ilk programi duydugumda basvurmaliyim kesin dedim ama belgeleri gorunce tembellik ya gozum korktu. Bir de elimde ne TOEFL ne de USMLE skoru vardi. Dedim "Nilufercik bak ona usen buna usen olmaz bir yerden baslamalisin :cheer: " ve hemen bir kac gun icerisinde TOEFL'a basvurup en yakin zamana girmek icin tarih aldim.

Daha sonra tavsiye mektuplarini toplamak icin kollari sivadim. Oncelikle Cleveland Clinic'te staj yaptigim hocama mail attim. Durumu anlattim ve tavsiye mektubu istedim. Sansliydim ki sevgili hocam hemen dondu ve tavsiye mektubu yazabilecegini soyledi. Ikinci mektubu ise kendi universitemdeki hocalarimdan birinden aldim. (ona da burdan sevgi ve saygilarimi sunuyorum :P )

CV hazirlama ayri bir dert. En az 10 kere degistirmisimdir. Oncelikle sunu soylemeliyimki CV'niz sade olmali. Oyle alli pullu bir CV olmaz. Arastirma programi oldugu icin yaptigim arastirmalari one koyarak bir CV hazirladim. (zaten sitede CV nasil hazirlanir bolumu oldugu icin ayrintilarina girmiyorum :cheer:)
Personal statementimi da 3 kere degistirdim. Ilki basit geldi, ikincisi cocuksu derken son halini alana kadar baya bir ugrastim. ( Bu konuda yardimci olan Ulas Abi'ye de tesekkur ediyorum )

Transkript, diploma vs hepsi ingilizce olmali aman dikkat. Diplomaniz resmi tercuman tarafindan cevrilmeli. Benim elimde diploma olmadigindan diplomami sonra alacagima dair dekanliktan resmi yazi aldim.

Neyse hersey hazirlandi 30 Temmuz son tarihti. Ben 25 Temmuz'da basvurayim dedim. Sabah kalktim ve supriz bilgisayarim cokmus!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Ben sok icindeyim, son halini yedeklememistim. Hemen laptopi aldigim gibi bilgisayarciya gittim. Ve ikinci supriz, " Format atilacak ve yedeklenmemisse tum belgeleriniz gidecek " diyen cok sevgili bilgisayarcidan geldi!!!
Yapcak tek sey sanssizligimi kabullenmek oldu. Neyse hemen format atildi ben eski hallerini duzenlemeye basladim. Ve tekrardan son haline getirdim ve basvurumu yaptim. Basvuru yaparken hangi laboratuvarda calismak istediginize dair tercih yapiyorsunuz 3 tane.

Ve bekleme sureci geldi. Mulakata alinacaklar belli olacakti Eylul'un ilk haftalari. Bu surec gecmek bilmedi Eylul'un ilk haftasi geldi ses seda yok. Denizle dayanamadik artik, Deniz mail atti ne zaman belli olacak diye :laugh: 2 hafta icerisinde dediler ve mulakata cagrildik ikimiz de. Mulakat Skype araciligyla oluyor.

Ikimizin de mulakat tecrubesi olmadigindan interneti taradik, deyim yerindeyse talan ettik neler sorabilirler diye. Soru listesi cikardik ve 3 kere skypedan birbirimizi test ettik. Kesinlikle cok faydasi oldu. Daha sonra basvuranlar icin tavsiyem kesinlikle biriyle mulakattaymissiniz gibi kendinizi test edin!

Cikardigimiz soru listesi soyleydi:

Tell me about your self.
Why did you choose this program?
Why did you choose a research program instead of an observership?
Why Harvard Medical School?
Why .....(sectiginiz laboratuvar noroloji, psikiyatri, dahiliye vs)?
Tell me about your research experiences.
Tell me about your clinical experiences.
Where do you see yourself in 10 years?
Describe yourself in 3 words.
What are your strengths and weaknesses?
What separates you from all the other applicants?
What are you looking for in this program?


Bunlar aklima gelenler. (Bir liste yapmistik ama mulakat gecince o heyecanla ve rahatlamayla yirtip atmisim :P )

Herkese 15 dakika ayirmislar mulakat suresi icin. Mulakatima program koordinatoru ile direktoru girdi. Cok guleryuzluyduler. O guleryuzlulugu gorunce rahatliyorsunuz, stresiniz baya bir azaliyor.
Bana sorulan sorular soyleydi.

Tell me a bit about yourself.
Why did you choose a research program?
Why did you choose Turkish Initiative program instead of another research program?
Where do you see yourself in 10 years?
Tell me about your research experiences.


Ustte de gordugunuz gibi onceden tahmin edilen sorular soruldu. Hazirlikli oldugumuzdan, heyecanim da onlarin guleryuzlulugu sayesinde yatistigindan takilmadan sorulara cevap verdim. Guzel gecti genel olarak. Bitince rahatlamis ve mutluydum. :laugh:

Bu sefer de sonuc suresini beklemeye basladik. Bu daha karin agrili bir surecti. Mulakati gecersen, hemen tamam kabul oldun gel denilmiyor.Size email geliyor, basvurunuzu cok begendik ve sizi su laboratuvarla eslestik. Simdi o laboratuvarin direktoruyle goruseceksiniz (yine skype araciligiyla) iki taraf da tamam derse vize islemlerine baslanacak diye. Laboratuvar direktoruyle gorusuyorsunuz. Onlar daha cok laboratuvarda neler yaptiklarini, senin buna hazir olup olmadigini sorguluyorlar. Biraz da onceki tecrubelerinden bahsediyorsun.

Ve bu sekilde o mulakat da iyi gecerse, laboratuvar tamam derse kabul olmus oluyorsun.

Ve sonuc....
Ben Massachusetts General Hospital'da Dr. Cenk Ayata'nin laboratuvarina kabul edildim. (Stroke and Neurovascular Regulation Laboratory) :laugh:
Deniz Spaulding Hospital'da Dr. Felipe Fregni'nin laboratuvarina kabul edildi. (Laboratory of Neuromodulation) :laugh:

Simdi de ev bakiyoruz haril haril. Bu sureclerin hepsini ve laboratuvardaki deneyimlerimizi de sizlerle tecrube edindikce ve zaman buldukca paylasagiz. :cheer:

Sevgilerimle ;)

PS: Bu arada aklima gelmisken programa 8 kisi kabul edilmis. Bu yaziyi gorup kabul edilenler varsa lutfen bizlere haber versinler. Onceden tanisip kaynasalim :P
The following user(s) said Thank You: umc, emil14, Hell_Spawn, in ter, deniz, dsaydan, zebir, m3rcury, toutlemonde

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.229 seconds