Topic-icon Gözlemcilik (observership) için B1 vizesi alma deneyimi - Paylaşan : "arda"

13 years 8 months ago #1 by Arda
Ya bu ıs sans ısı ben bıraz sansız bır ınsanım malesef.Bır de bıraz gergın gorundum heralde kadın arastırmak ıstedı.
The topic has been locked.
More
13 years 8 months ago #2 by furkan
merhaba
ben 2009 un basinda almistim b1 vizemi-istinye de
Asyali gorevliye denk gelmistim, direkt turkce konusmaya basladi ve gorusme 2 dk surdu, 4-5 soru sordu
-gelecekte ne yapmak istiyorsun?
-Avrupa'ya gittin mi?
-baban ne is yapiyor?
bir de ben gezmeye gidecegim demistim( staj yapmak icin basvuran bir arkadasima j1 vizesi icin basvurmasi gerektigi soylenmisti)
niye yalniz gidiyorsun diye sormustu. pasaportumda kanada vizesi vardi ,ona bakti. onun disinda hicbir seye bakmadi...
The topic has been locked.
More
13 years 9 months ago #3 by umc
arda yazan:

Bu konu ıcın daha bılgılı abılerımız cevap vermelı bence ancak gorduklerımı ve deneyımlerımı buraya aktaracagım gunu gunune


Arda yakında Cleveland Clinic e gelecek eminim burda onunla güzel verimli zamanlar geçireceğiz. Bu tecrübelerini sizlere aktaracak eminim. Tecrübe paylaşımları çok çok önemli.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 9 months ago #4 by Arda
Bu konu ıcın daha bılgılı abılerımız cevap vermelı bence ancak gorduklerımı ve deneyımlerımı buraya aktaracagım gunu gunune
The topic has been locked.
More
13 years 9 months ago #5 by AKYOL
Haklısın gercekten pek bu acıdan dusunmedim, sınırda ki kontrolorlerin rolu onemli sanırım amerikada.
Sen ogrenci iken mi basvurmustun observerlık için?
gittiysen eger faydalı oldu diyebilirmisin?
yani onemli bi fırsat mı sence yoksa cok mu bireysel oradan kazanacakların, referans olmaları ileriki asamalarda gercekten anlamlı avantaj saglar mı basvurularda? yani kişisel sempati mi onemli ?

tesekkurler tekrar...
The topic has been locked.
More
13 years 9 months ago #6 by Arda
Ayrıca (her ne kadar kendım daha gormemıs olsam da) sanırım sınırdan gırıste de bu mektubu kontrol edıyorlar.Mesala eger tatıl ıcın geldım dersen sana hangı otelde kalacaksın hanı rezervasyonun da dıyebılırler.
The topic has been locked.
More
13 years 9 months ago #7 by Arda
Tam bir cevabım yok bu konuya.Belki evet basvurabılırsın ancak pek de gerek yok bence o kadar para vermeye sonucta mektubun felan her seyın var kendın de basvurdugunda verıyorlar vızenı.
The topic has been locked.
More
13 years 9 months ago #8 by AKYOL
Selamlar...
observer statusu için b1 vizesi yeterli olduguna gore, vize işi ile ugrasan aracı şirketler vasıtası ile başvurulabilir mi sence? sonucta basic bir turist vizesi? yada daha kolay olmaz mı?
invitation letter da onemli değil yani?
su sıralar basvurma asamasındayım da...
tesekkurler.
The topic has been locked.
More
13 years 11 months ago #9 by Arda
Arkadaslar bu konu soruldu sanıyorum daha once.Deneyımlerımı paylasmak ıstıyorum bu konuda

Arkadaslar ben b-1 vızesı aldım.Zaten gozlemcılık ıcın f-1 ya da j-1 vızesı oneren yer cok ama cok az ancak ben bır kac yere rastladım.B-1 vızesı ıcın transkrıpt,ogrencı belgesı,davetıye mektubu gıbı bır kac sey ıstemıslerdı benden ancak hıcbırıne bakmadılar bıle.Ne transkrıptı aldılar ne de baska bır belgeyı.Bakmadılar bıle.

Amerıkan konsoloslugu ıstınye de.Istınye devlet hastanesıne cok yakın Taksımden kalkan ve sahılden gıden otobuslerle rahatlıkla gıdılebılınır.Eger benı konsoloslugun yakınında ındır dersenız yakınında ınıyorsunuz.Bınadan bahsetmek gerekırse. konsolosluk adeta bır kale.Kapıları ıkı elınızle ıtekleyıp ancak acabılıyorsunuz.Ben basvurdugumda d-160 belgesıne erısılemıyordu ınternetten.Kullanım dısıydı.Onun ıcın ds-159 ve ds-158'ı doldurmak yeterlı.Eger doldurmadıysanız oraya gıderken hıc merak etmeyın hemen karısında kırtasıyeler var hepsı bu ısın ustadı olmus.Konsolosluktan telasla cıkan bırını gorduler mı hemen hepsı bagırmaya baslıyorlar fotokopı var,form doldurulur dıye.Ayrıca fotografı da orada cekebılıyorlar.

Konsolosluga once randevu alıyorsunuz.Randevu saatınden 30 dk. once gıtmeyın almıyorlar.Ancak telaslanmayın zaten 30 dk gec kalmanıza da ızın verıyorlar.Asansorle yukarı cıktıktan sonra her sey kendılıgınden gelısıyor zaten.

on mulakat,parmak ızı alımı ve asıl mulakat olarak 3 kısmı var.Ilk basta soyle ustun koru degerlendırıyorlar sonra asıl bomba gelıyor.Anan nerde baban nerde felan dıye asıl mulakatta terletıyorlar ınsanı vallahı.Eger vıze basvurunuz kabul edılırse sızı UPS standına gonderıyorlar 11 lıra odedıkten sonra pasaportunuzu 2 gun sonra evınıze gonderıyorlar eger vıze basvurunuz kabul edılırse ancak eger kabul edılmezse ya da eksıgınız var gıbı bır cevap alırsanız telaslanmayın tekrar basvurabılıyorsunuz sadece randevu ucretı alınıyor tekrar.

Umarım faydası olur herkese.
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.273 seconds