Topic-icon University of Minnesota Dahiliye Programına Yerleşme Tecrübesi - Paylaşan : "stajyer"

12 years 8 months ago #1 by ertug
Süre içersinde nasıl yıprandıgınız kimse bilemez.Hem maddi hem de manevi bir cok benzer kayıp yaşasak da , insan bizzat kendi duygularıyla bezediği kayıplarını anlatabilmesi aktarabilmesi cok güc olsa gerek ve bunun karsı tarafca da anlaşılması bir o kadar zor olsa gerek.

Ancak , ortak bir noktada güzel bir başarının sevincini paylaşma noktasında hem fikiriz gibi geliyor.Gercekten cok ama cok değerli bir paylaşım.Özellikle kendi adıma bir kıvılcım yaratan bir paylaşım.

Basarılarınızın devamını dilerim.
ERTUG

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 8 months ago #2 by pazure
Kesinlikle çok değerli bir paylaşım. Tebrik ediyorum, herşeyin gönlünüzce gitmesini diliyorum.
Sevgiler
The following user(s) said Thank You: stajyer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #3 by elifson
Hakikaten çok değerli yazdıkların.Çok önemli ayrıntılara değinmişsin.

Tebrik ederim..
The following user(s) said Thank You: stajyer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #4 by USMER
Sayin Üyemiz "stajyer"

Paylaşımınız için teşekkürler. Tebrik ederiz, paylaşımlarınızın toplamını USMER DENEYİM BANKASINA girmeye hak kazanmıştır. Deneyim bankasına girmeye hak kazanan bir paylaşım karşılığı olan 90 puan üyelik hesabınıza eklenmiştir.

Sevgiyle,

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: stajyer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #5 by umc
Hazine değerindeki paylaşımlar, sen paylaştın biz de hazine saklar gibi saklayacağız.

Kerim, "scramble" bu değil. "Pre-match", ya da "post-match" diyelim, kısaca "match" dışı diye tarif edilse daha doğru olur. "Scramble", "match" kadar sistematik başka bir yoldur, eşleşmeden hemen sonra olur.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: kerim, stajyer, sultans, rzdede, psyringae

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago #6 by kerim
Paylaşımın için çok teşekkürler Esra. Oldukça faydalı şeylerden bahsetmişsin.
Anladığım kadarıyla match sonrası scramble la yerleşmişsin. Bundan da biraz bahsedebilir misin.
Tekardan tebrikler.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: stajyer

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #7 by stajyer
Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Ulas Abi'nin de dedigi gibi uzun bir surecti benim icin. 2008 mezunuyum. Sinavlarimi 2010 Ocak'ta tamamladiktan sonra ABD'de kalip cesitli hastanelerde gozlemcilik yaptim. Basvurum sirasinda 2 ay gozlemcilik deneyimim vardi, ve elimde bunlardan aldigim mektup yoktu. Sadece dahiliye programlarina basvurdum ve sadece 3 mulakat alabildim. (community hospitals) Mulakatlar sirasinda, gozlemcilik yaptigim halde neden elimde ABD'den mektubum olmadigi soruldu. Bunun basvuruyu cok zedeleyebilecek bir durum oldugunu birinci elden ogrenmis oldum. Bir yere girebilmek icin muhakkak ABD'den mektup sart demiyorum ama eger burada bir klinik tecrube edindiyseniz, sizden bunu kanitlayan ve ayrica sisteme adapte olabileceginizi belirten bir mektup gormek istiyorlar. Sonuc olarak mart ayinda hicbir programa eslesemedim. Aslinda mulakatlardan sonra mektup konusunda cok buyuk hata yaptigimi ve bu sene eslesemememin ihtimal dahilinde oldunu biliyordum. Ancak mulakat sonrasi gonderdigim tesekkur mektuplarima program direktorleri cok guzel (yuksek sirada siralama vs.) cevaplar vermislerdi. Hatta bir hastanenin PD'u, 'Cok eminim bu sene bizimlesin.' gibi birsey yazmisti. Ancak sonradan ogrendim ki bunlar oyunun bir kuraliymis.

Sonuc olarak simdi kazandigim bolume match ile degil, match sonrasi yaptigim gozlemciliklerdeki hocalarin tavsiyesiyle, bir bos pozisyonun teklif edilmesi sonucu yerlestim.

Hayat hikayemi anlatmak istemiyorum ancak, ABD'de asistanlik yapmayi dusunen arkadaslara birkac tavsiyede bulunmak istiyorum.

1) Burada mulakatlar sirasinda ve yaptigim gozlemcilikler sirasinda program direktorleriyle, hocalarla, asistanlarla yabanci mezunlarin basvurulari konusunda bilgi alma firsatim oldu. Genel olarak PD'lerinin cekinceleri yabanci mezunlarin sisteme adapte olmakta zorlanmalari (electronic medical records, hasta sunma vs. ) Bu yuzden basvuruda en dikkat ettikleri seyin sizin sisteme adapte olabileceginizi belirten, ABD'den alinmis referans mektuplari oldugunu dusunuyorum. Ozellikle universite hastanelerine basvuracaksaniz bu cok onemli. Burada ABD'den mektubu olmayip 99/99 skorlariyla community hastanelerine yerlesenler oldugunu biliyorum. Ama yine soyluyorum, ozellikle gozlemcilik, staj gibi tecrubeleriniz varsa mutlaka mektup alin. Hatta basvuru zamanini beklemeden alin, garanti olsun. Sonra tekrar uygun tarihle imzalatirsiniz.

2) Basvurunuzu 1 Eylul'de tamamlanmis olarak gonderin. Bu da interview almayi cok etkileyen bir nokta.(Ben Eylul 15'te gondermistim)

3)Gozlemcilik yapacaksaniz, o sureci cok iyi degerlendirin. Azimli olun, soru sorun. Hastaya dokunmaniz yasak ama mutlaka hasta takip edebilir miyim diye sorun. Cekinmeyin. Kurallara uyacagim derken, isteksiz gibi algilanabilirsiniz. Sormamanizi garip kasriliyorlar. Hayir derselerde alinmayin. Elestiriye acik olun. Asistanlarla iyi gecinin. Orada calisiyormus ve 'senior resident' da sizin patronunuzmus gibi davranin. Bunlar iyi bir izlenim birakmanizi saglar. Ancak yine de mektup almayi garanti etmez. (benim tecrubem) Yaptigim bir gozlemcilikte direk konsulatn hekim olarak calisip, mektup teklif edilip (sorulmadan), basvuru sirasinda 2 kez mail gondermeme ragmen cevap alamadigim, sonra da israrciligin ayip oldugunu dusunup mektupsuz basvuru yapmak durumunda kaldigim icin, sizin de dilinizin yanmasini istemiyorum. Ben 5 ay beklemistim mailleri gondermek icin. Arayi acmayin. Hocayla birebir calisirken isteyin. Burada kultur farkli. Zorlamanizi, israrci olmanizi istiyorlar. Yoksa sizi direk ilgisiz ilan ediyorlar. Alcakgonulluluk, cekingenlik prim yapmiyor burada. (Sonuc olarak ogrendim ki o hocanin mail adresi bloke edilmis (2000 uzerinde okumadigi maili varmis). Kendisini bir konferansta tekrar gorup durumu anlattigimda cok uzuldu ve hemen mektubu yazacagini soyledi. Ancak benim 2 maile cevap alamayip cekingenlik yapmam belki de 1 seneme mal olacakti. O yuzden maile cevap alamazsaniz mutlaka telefon edin, sekreterine ulasin, randevu alin vs.

4) Skorlarinizin yuksek olmasi elbette iyi olur ama benim tecrubem mektupsuz iyi skorlarin pek de etkisi olmayacagi yonunde.


Umarim faydali olabilmisimdir. Bu yolda buyuk risk aliyoruz aslinda geriye donup baktigimda. Belki bu yola simdi cikiyor olsaydim, Turkiye'de asistanligimdan istifa etmeden, bir sekilde gozlemcilikler yapip basvurmayi dusunurdum. Bunu epey sikintilar cektikten sonra soyluyorum. Hicbir sey garanti degil. Eldeki bir dildeki binden iyidir. Bu sekilde bir yere yerlesen cok kisi olduigunu da biliyorum. Eger hali hazirda bir isiniz varsa, bir sekilde orada devam ederken basvurularinizi yapmaniz daha guvenli olabilir. Ancak yine de burada gecirdigim sure hem sisteme, hem kulture, hem de dile biraz daha adapte olmami sagladi. Artilari ve eksileri iyi dusunup karar verin.

Sevgilerimle,

Esra
The following user(s) said Thank You: umc, kerim, eguerre, pazure, ertug, sultans, in ter, deniz, irem, nilufer, elifson, leila, psyringae, Asb

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.257 seconds