Topic-icon USMLE Step 1 için sizce ne kadar hazırlanmak gerekir?

12 years 5 months ago #1 by narkolepsi
Bence en önemli konu sınav parasını yatırmak! Motivasyon ancak o zaman sağlanabiliyor bence. TUS'tan yeni çıkmış olmak oldukça avantaj bence.Her ne kadar soruların TUS ile alakası olmamakla birlikte çoğu bilgiyi bildiğinizi göreceksiniz. Öncelikle soru tiplerine adapte olmak için belli bir süre gerekli bence. Ben 6 ay çalıştım fakat 3 ayda da başarılabilir. Kaplan notları, first aid klasik kaynaklar ama bence en önemlisi son 2 ay USMLEWORLD edinmek. Çünkü sınav formatı aynı bu nedenle sınavda sanki Usmleworld çözüyormuşsunuz gibi geliyor.Saygılarımla...
The following user(s) said Thank You: drng

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #2 by ertug
Ben cok güzel bir örnek sayılmam ve aslında kendimi step 1 konusunda önerilerde bulunacak kadar yetkin görmesemde , bari ben dedim bir cevap yazayım .Süre tamamen size bağlı.Almanyadan bir gennel cerrahi uzmanın 10 günde aldıgını (almak zorunda oldugunu )da biliyorum ,çoğu Amerikan öğrencisinin bir yılı aşkın bir sürede hazırlanmayı tercih ettiğinide duyduk .Yani sürec tamamen aslında kişinin kaliteli zaman ayırabilmesine ve bilgilerinin gecmişine ve tazeliğine bağlı.Ve sınav günü almak için 3 aylık bir periyot sansına sahipsiniz.Dolar hızla artmakta.Ve de ilk belge göndereckelrin bazen istenmedik olaylar yasamalarından ötürü isteidklerinden gec tarihlere almak zorunda kalıyorlar.Her türlü duruma hazırlık olarakta göz kararı bir ay tahmini yapıp , tarih almadan en azından periyor alabilirsin.Tarih alsanız bile belli güne kadar öncesinden tarihii bile değiştirebilirsiniz.Aslında ECFMG cok konuda cok toleranslı ama bazılarının yıldızı belgeler konsunda hiç barışmıyor nedense:)))

Bir fikir vermiştir umarım , sevgiler...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • ertug
  • ertug's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
12 years 8 months ago - 12 years 8 months ago #3 by mor
Step 1 için çalışmaya yeni başlayacağım. Tus maratonundan çıkalı 6 ay oldu. 3 ayda hazırlanmak yeter mi diye düşünüyorum. Çalışmaya başladıktan sonra sınav tarihini ne zaman almalıyım?3 ay çalışıp sonra 1 ay içinde hemen sınava girebilir miyim?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.250 seconds