Topic-icon USMLE Step 2 CS deneyimi - Paylasan : "suzi"

12 years 5 months ago #1 by suzi
tesekkur ederim

1- step 1 ve 2 CK sinavlarinda oldugu gibi pc ye yaziliyor hasta notlari. oryantasyon videosundakilerin aynisi

2-Bence de o kisim cok agdali.. sonucta jargon kullanmamak gerekiyor, hastaya sizde peptic ulcer oldugunu dusunuyorum dersen onu aciklamak gerekir bence. ben soyle yaptim mesela karin agrisi olan kadin; sizin sikayetiniz sindirim sisteminizle ya da reproductive organlarinizla alakali olabilir, Bu nedenle size kan testi ve USG yapacagim, usg ise soyle bir seydir.. gibi aciklama yaptim. ama bu kisim bende borderline performance olarak geldi. Belki daha cok aciklamak gerekir ama o kadar stres altinda agdali cumleler kurup kafami karistirmak istemedim.. Mumkun oldugunca planima bagli kalmaya calistim ve risk almamak adina daha onceden kullanmadigim hicbir cumleyi orada hastalara soylemedim..

3-10 parmak yazmiyorum. Cok hizli yazamiyorum ama yavas da degilim..
The following user(s) said Thank You: TANER OZDEMIR, kerim, pazure

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #2 by TANER OZDEMIR
Tekrar tebrikler. Sınavı yeni vermiş biri olarak size bir kaç sorum olacak. Yanıtlarsanız sevinirim.

1.Sınavda hasta notlarını laptopa mı yoksa pc'yemi yazıyoruz.

2.First Aid step 2 cs kitabının pratik vakalarının sonundaki kapanış(closure) kısmı ve danışmanlık(counseling) örneklerinde kullanılan ingilizce konuşmma ingilizcesi gibi değil kitap ingilizcesi gibi biraz ağdalı kasıntı geldi bana. Biraz sade konuşsak olur mu yoksa örneklerde ki gibi ağdalı mı olmalı, siz nasıl kullandınız.

3. Klavyede 10 parmak mı yazdınız?

Teşekkürler

Dr.Taner Özdemir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #3 by umc
Tebrik ederiz, paylaşım için çok teşekkür ederiz, bundan sonraki yolculukta da başarılar ve iyi şanslar dileriz...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #4 by pazure
Ben de kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum,inşallah bu süreçteki herşey gönlünüzce devam eder :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #5 by TANER OZDEMIR
Tebrikler sizi kutlarım. Bu sınava kurslara giderek veya internet üzerinden bire bir hazırlayan eğitim koçlarıyla hazırlanmak mümkünken, kendi kendine çalışarak da geçmenin mümkün olduğunu kanıtladığın için ayrıca bir defa da kutlamak isterim. Beni yüreklendirdiniz. Teşekkürler.

Dr.Taner Özdemir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 5 months ago #6 by suzi
Agustos ayinda Chicago sinav merkezinde Step 2 CS sinavimi aldim ve dun gectigimi ogrendim. Sinavla ilgili dusuncelerimi yazacagim ama oncelikle sunu belirtmeliyim ki CS sinavi icin %100 dogru diyebilecegimiz bir kaynak yok, checklistlerin neye gore duzenlendigini bilmiyoruz, dolayisiyla benim fikirlerim de goreceli olacaktir.Sinavda sunu yaptim gectim, bunu unuttum gectim diyenlere cok fazla dikkate almayn. Cunku genelde yabancilarin performansi zaten cok iyi degil. Karsidaki kisinin onu yapmadigi halde gecmesi, o soru veya prosedurun gereksiz oldugunu gostermez, sadece karsidaki kisinin o yanlisini baska seylerle kompanse edip gectigini gosterir.


Sinava aylar oncesinden basladim ama cok yavas calistim, daha sonra sinav gunu aldim ve 15 gun icerisinde pratik yapip girdim.
Kullandigim kaynaklar First Aid, Usmleworld case leri ayrica csevideos.com daki videolar. bir de csprotocol.blogspot.com dan faydalandim.


Oncelikle First adi ve USMLEWORLD vakalarini bastan sona okudum ve kendime bir plan cizdim.
Her hasta icin bu plani kullanip sadece sordugum sorulari degistirdim:

1-Ana sikayete yonelik sorular
2-Associated symptoms
3-Rewiev of System
4-Past medical History (drus,allergy,surgery,accident,trauma)
5-Past family history
6-Social and Sexual History (smoking,alcohol,drug,sex,occupation)
hikayenin ozeti
7-fizik muayene
8-kapanis/counselling

Daha sonra surekli pratik yaptim. Calisacak kimseyi bulamadigim icin de kendi kendime sorulari tekrarladim, hasta onumdeymis gibi muayene ettim.

Alt basliklara gore fikirlerimi siralayacak olursam:

1)ICE:
Data gathering: Hastaya rasgele soru sormak yerine sikayet odakli sorular sordum, mesela hematuri olan bir hasta geldi bu hasta icin ayirici tanilari kafamda olusturdum -tas, enfeksiyon, kanser, prostat vs gibi. daha sonra buna yonelik sorularimi sordum. ama bunlari sorarken yine de tanilara da cok siki baglanmamak gerekir bence. Cunku hastanin tanisi kucuk bir soru ile farkli da cikabilir, mesela gogus agrisi olan hastada PTE,pericarditis,MI sorgularsin ama hastanin aslinda anksiyetelidir.
Tabi genelde vakalar icin oyle tek bir tani koyamiyorsun, senaryolar biraz bulanik oluyor, yoksa 5 tane ayirici tani koyamayiz oraya.
sunun gibi; hastada bas donmesi var, ayni zamanda 3 gun once ishal olmus, 2 tane antihipertansif kullaniyor, ayni zamanda pozisyonla da bas donmesi degisiyor. senaryo boyle bulanik olunca ayrici taniya ortostatic hypotension da yazabilirsin, benign paroxsymal vertigo da..
Ana sorular ve ayrici sorulardan sonra ayrintili bir sekilde sistemlerin gozden gecirilmesini sordum. Bunlari hizlica sordum tabi.. Chest pain? Racing heart? Pain in your belly? Join pain? Urinary problem? Diarrhea? Constipation? Numbness/Weakness in your extremities? gibi

Patient Note:Bunun icin FIrst Aid deki hasta notlarini kendi basima yazdim. Her vaka yaptiktan sonra sanki karsimdaki hayali hasta bana bir seyler anlatmis gibi bir senaryo uydurdum, ayirici tani, fizik muayene falan yazdim. Biraz sizofrenik ama ise yariyor:)
Hasta notu icin bence bilgisayarda hizli yaziyorsaniz, iyi de pratik yapmissaniz sinav icin, yani dusunerek vakit kaybetmiyorsaniz, sure gayet yeterli.
Ben notu yazarken once ayirici taniyi, sonra f. muayeneyi daha sonra da hikayeyi yazdim, boylece hikaye yazarken vakit konusunda kafam rahatti.
fizik muayene icin sadece kalip ezberlemek yeterli cunku zaten hastalarin taklit edebilecegi fizik muayene cok fazla yok. hastanin ekstremitesinde kirmizilik olabilir, karinda hassasiyet vardir, ekstremitede gucsuzluk vardir gibi. Mesela hastada kardiyak muayeneyi farkli yazmaya imkan yok bence, dolayisiyla o kalibi ezberleyince bir sorun kalmiyor. ayni sey abdomen icinde gecerli, sadece hastada hassasiyet var diyorsun.

2)CIS
Bu kisimda ise soyle bir yol izledim
-Her hastanin elini siktim, kendimi tanittim, doktoru oldugumu soyledim
-Aile oykusu, gecmis hastaliklar sorarken izin istedim
-Ozetten sonra eklemek istedigi bir sey olup olmadigini sordum
-Sikayetini soyledigi zaman cok uzuldum, sizi cok iyi anliyorum gibi yapmacik cumleler kullandim
-Surekli guldum, yuzun agridi
-Ellerimi mutlaka yikadim, muayene oncesinde izin istedim, her muayeneye baslarken yapacagim prosduru soyleyip izin istedim
-Hasta sigara iciyorsa hemen icmemesi gerektigini, sagliga zararli oldugunu soyledim. aninda counselling verdim, sona kalirsa unutulabiliyor
-cok basit kelimeler kullandim, hastalar artik medical jargon anlasalar bile anlamamazliktan geliyorlar
-ellerimi yikarken mutlaka hastanin kendini rahat hissedip hissetmedigini, yapabilecegim bir sey olup olmadigini sordum.
-kapanisinda medikal terimler kullanmadan hastaliginiz (cigerlerinize veya kalbinize bagli olabilir) deyip dusundugum tani testlerinden biraz soyledim, bazi tani testlerinin ne oldugunu acikladim vaktim kalmissa.
-Challenging Questionlar icin her hastaya genelde ayni seyleri soyledim..

3)Spoken english: Tane tane konusmaya calistim.


Performance olarak SEP ve ICE kisimlari high performance, CIS borderline performance olarak geldi.

Benim tecrubem boyleydi, umarim sizlere de faydasi olmustur. Dedigim gibi bunlar tamamen bana ait fikirler.
Sinavin skorlanmasini merak ediyorsaniz:
www.usmle.org/Examinations/step2/cs/content/scoring.html
The following user(s) said Thank You: umc, TANER OZDEMIR, kerim, pazure, sultans, Hell_Spawn, in ter, nilufer, rzdede, zebir, leila, starbuck13

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.252 seconds