Topic-icon Step 2CS Kursu (PassCSA-Philadelphia)

9 years 11 months ago - 9 years 11 months ago #1 by neox
kerim bey merhaba,
öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. ben daha bugün step 2 ck sonucumu aldım ve niyetim hemen cs çalışmalarına başlamak. yalnız nasıl çalışmalı, kursa gitmeli mi, kesin gitmek lazımsa kaplan nasıldır bu sorular hakkındaki fikrinizi duymak isterim. açıkçası cs pek alışık olduğumuz bir sınav değil ve neyle karşı karşıya olduğumu bilmiyorum. vaktiniz olursa sınav günü nelerle karşılaşıyoruz, nasıl bir sınav nedir neyin nesidir bilgi verebilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

edit: gerçi siz geçeli 2 yılı geçmiş galiba ama olsun, tecrübelerinizi duymak isterim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #2 by kerim
turkiyeden gelenler icin oyle olabilir tabi. ama zaten amerikada oldugum ve philadelphiada yaninda kalacagim arkadasim oldugu icin, benim icin sadece kurs ucreti+chicago-phil. ucak parasi demek :)

zaten sadece 1 gunluk bir kurs icin turkiyeden amerikaya gelmek pek mantikli olmaz. ya CS e girmeden hemen once gelip ikisini birden halledersiniz, yada gozlemcilik yaptiginiz bir sirada hafta sonu gidersiniz.

son zamanlarda sinava girip kaldigini duydugum 1 den fazla arkadas oldugu icin, ve sinavdan kaldigim takdirde 1200 dolar sinav ucretini tekrar odemek gerektigi icin, kursa gitmek bana mantikli geliyor.

Ayrica, Amerika'da yapilmasi zorunlu olan seyleri mumkunse 1 kere gelindiginde halledilecek sekilde zaman planlamasi yapilabilirse (gozlemcilik+kurs+CS+...) maliyet-etkinlik acisindan oldukca faydali olur. Yoksa herbiri icin ayri zamanlarda Amerika'ya gelmek maliyeti oldukca artirir.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: neox

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #3 by bozkan
biraz araştırırsan kursun fiyatının çok pahalı olduğunu anlayacaksın ,neredeyse kaplan ın kine yakın,ayrıca konaklama ve ulaşım maliyeti ile 3800 usd ye yaklaştığını düşünüyorum

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 6 months ago #4 by kerim
Step 2CS e hazirlanirken onerilen onemli seylerden biri de mumkunse kursa gitmekti. Piyasadaki kurslardan da maliyet-etkinlik acisindan en makul olani Philadelphia'daki PassCSA kursu.(CSA, Step 2CS nin eski adi). Su an icin fiyati 395 dolar.(Kaplan in 5 gunluk kursu 2800 dolar, 'practice exam' ise 1000 dolar). Kurs bir gun suruyor. Kurs programi icinde (gercek sinavda karsilasacaginiz sekilde) 10 tane standardize hasta muayenesi yapiyorsunuz. Ben 15 ekim icin kaydimi yaptim. Kurstan sonra da detayli olarak icerikten bahsederim.

www.passcsa.com/

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: pazure, sultans, neox

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.204 seconds