Topic-icon Tıp Fakültesi sırasında yapılan stajlar tıp fakültesi eğitiminin bir parçası olarak gösterilebilir mi?

12 years 3 months ago #1 by umc
Gösterilebilir gösterilmesine de, nerede ve nasıl gösterilecek onu konuşmamız gerekir. Okul tarafından onaylanmış bir staj ise ve denkliği verilmiş ise, zaten transkriptte yer alması gerekir, resmi olarak kabul edildiğinin tek kanıtı budur. Transkriptte çoğu zaman stajlar hakkında detay yazmaz, sadece örneğin "psikiyatri stajı 5 kredi" gibi bir şey yazacaktır. Burda da stajı nerede yaptığı yazmaz. O nedenle bu bilgi ya dekan mektubunda belirtilebilir ya da amaç mektubunda. Hiçbir yerde belirtilmese de zaten özgeçmiş de yer alacaktır (ve de ERAS "common application form' da) .

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
12 years 5 months ago #2 by deniz

kerim wrote: Bir şey belirtmene gerek yok. Zaten 6. sınıfta alınan derslerin karşılarında, transkriptte not değil sadece süreleri yazıyor. Başvurunun online kısmını doldururken aldığın stajları filan da tek tek yazmana gerek yok. Zaten göndereceğin transkriptle bunlar hallolur. Yine de eksik bir yer kalırsa (ki sanmam), senden ek belge isteyeceklerdir.


Bizim okulda 6. sınıf için de not vermişlerdi ve transkripte yazıyordu.. :blink:

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
12 years 5 months ago #3 by kerim
Bir şey belirtmene gerek yok. Zaten 6. sınıfta alınan derslerin karşılarında, transkriptte not değil sadece süreleri yazıyor. Başvurunun online kısmını doldururken aldığın stajları filan da tek tek yazmana gerek yok. Zaten göndereceğin transkriptle bunlar hallolur. Yine de eksik bir yer kalırsa (ki sanmam), senden ek belge isteyeceklerdir.

Dr.Kerim Karaoğlu
The following user(s) said Thank You: ercan
The topic has been locked.
More
12 years 5 months ago - 12 years 5 months ago #4 by ercan
Internken yapılan ( yani ders ve sınav olmadan) erasmus değişimi 'other medical faculties attended' kısmına girmeli mi ? Sonuçta sadece staj tamamlama üzerine kurulu bi derse devam veya sınav söz konusu değil.
Bu belirtilmezse bir sorun olur mu ? bir de işin içine italyan sistemi girerse ben sittin sene step 1'e giremem :) ordan istenen her hangi bir şeye asgari 700 yılda dönüyorlar çünkü [ trajik anılar :) ]
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.226 seconds