Topic-icon 'Elective' için pek çok yerin talep ettiği TOEFL sınavını İngilizce tıp okuyanlar da almalı mıdır?

12 years 1 month ago #1 by umc
Şimdi soruyu daha iyi anladım...
Önemli bir detay, katkı için çok teşekkürler.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: tulane, Alamdar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago #2 by tulane
İngilizce tıp eğitiminin iyi olduğunu ve ingilizce tıp öğrencilerinin ingilizceleri iyi olduğu için Toefl almamaları gerektiğini ben de savunmuyorum. Bu sorumun amacı bu değil. Sadece şu an Amerika'da dahiliyeye başlayan Hacettepe İngilizce mezunu bir arkadaşım, böyle bir yönetmelik ya da kural olduğunu söyledi; ben de bir de forumda sorayım diye düşündüm. Cevabınızdan sonra kısaca araştırıp buldum ki; örneğin Mayo Clinic elective şartlarının içinde eğitim dili ingilizce olan okullardan mezun öğrencilerden toefl istemediğini yazmış.

''International students must have:

passed the USMLE Step 1 examination
personal health insurance coverage
demonstrated fluency in English. Successful completion of the TOEFL examination within the last two years if the method of instruction at the home medical school is not English.''

Dediğiniz gibi aslında, ingilizcenin iyi olduğunun göstergesi değildir ingilizce tıp okumak. Ama ben yine de sormak istemiştim. Teşekkür ederim.

Didem Uzunaslan
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #3 by umc
Bu soruyu doğru yanıtlamak için öncelikle başka bir soruya yanıt almak gerekir.

TOEFL sınavını elektif staj için isteyen kurum/üniversite bunu gerekli görüyor mu? Onlar bunu gerekli görüyorsa zaten alınması zorunluluk olacaktır, öyle değil mi?

Soruyu zorunluluk değilmiş de sınavı almak kendi inisiyatifinizdeymiş gibi soruyorsan eğer, o halde o soruya şöyle yanıt verebilirim.

TOEFL sınavı ingiliz dilini her şekilde çok iyi test eden bir sınavdır. Bu sınava başvurup güzel bir şekilde çalışan birisinin İngilizcesi kaçınılmaz olarak çok gelişir. O nedenle ben ABD'de uzmanlık yolunda ECFMG'nin bir gerekliliği olmamasına rağmen bu sınava çalışmayı ve girmeyi öneriyorum. Bunu değişik zamanlar çok kereler dile getirdim.

İngilizce tıp eğitimi ile ilgili görüşlerimi de çok defa dile getirdim. Türkiye'de İngilizce Tıp eğitiminin durumu benim şahsi görüşümce oldukça kötü durumdadır, büyük bir çoğunluğu ingilizcesi bir yıllık bir hazırlık sınıfı eğitimi seviyesinde öğrencilerin ingilizcesi yine çok iyi olmayan öğretim üyelerinden karmaşık tıp mekanizmalarını dinleyip anlamaya çalıştığı bir kaos halindedir. Türkiye'de İngilizce Tıp fakültelerinde dersleri İngilizce anlatmaya çabalayan Öğretim Üyelerinin çok az bir kısmı hayatları boyunca İngilizce konuşulan bir ülkede mesleklerini icra etmişlerdir. Türkiye'de öğrendikleri İngilizce ile, yine Türkiye'de ingilizce öğrenmiş öğrencilere, sofistike kavramları başka bir dilde anlatmaya çalışmaktadırlar. (ya da bir kısmı hiç zorlamamakta, direk Türkçe anlatmaktadır zaten). Bu eğitimin Türkiye'de iyi durumda olduğunu düşünseydim dahi, ingilizce geliştirilmesi için ingilizce tıp eğitiminin bir şeyler verdiğine yine inanmazdım. İngilizce tıp eğitimi en iyi koşullarda bile veriliyor olsa tıp terminolojisi çerçevesinde kısıtlı bir alanda kullanılan İngilizcedir. Bir hekimin ABD'de hekimlik yapabilmek için bilmesi gerektiği İngilizcenin çok çok altında bir standartı vardır. TOEFL ise yukarıda açıkladığım üzere, İngilizceyi çok kapsamlı bir şekilde test eden bir sınavdır ve bu sınava , Amerika yolunu düşünen herkesin iyi bir puan almaya çalışmak için hazırlanması gerektiğine inanıyorum. Girilen yolda TOEFL, dikkat dağıtıcı bir hedef gibi görünse de (gerekli olmadığı için) bu ufak yatırımın çok büyük faydaları olacaktır.

İngilizce tıp (ve de eğitim) ucubesinin ne öğrencilerin ne de öğretim üyelerinin kabahati olduğuna inanıyorum, bunun bize dayatılmış ve zorla "iyi bir şey" diye kabul ettirilmiş bir sistem olduğunu düşünmekteyim. Bu konuda ayrıntılı fikirlerim ve nedenlerini meraklıları şu bağlantıda bulabilir.

www.blog.usmer.org/2011/09/turkiyede-ingilizce-tip-egitimi/

Sorulan soruya geri dönersek, özetle ve ingilizce tıp ve TOEFL ile ilgili ayrı fikirlerimden bağımsız olarak, TOEFL , ECFMG ve USMLE yolunda her durumda vakit ayırıp alınabilir, bunun çok büyük faydaları olacağına inanıyorum. Bu, sorulan sorunun tam cevabı oldu mu bilmiyorum.




tulane wrote: 'Elective' için pek çok yerin talep ettiği Toefl'ı ingilizce tıp okuyanlar da almalı mıdır?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: Alamdar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 1 month ago - 12 years 1 month ago #4 by tulane
'Elective' için pek çok yerin talep ettiği Toefl'ı ingilizce tıp okuyanlar da almalı mıdır?

Didem Uzunaslan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.694 seconds