Topic-icon "Work and Travel" ile Gözlemcilik yapılabilir mi?

11 years 5 months ago #1 by toutlemonde
Evet 1 ay izin veriliyor vize tarihinin son gununden sonra.

2 yil kurali bu baglamda pek etkili degil, farkli farkli programlara sinirsiz sayida j1 ile gidilebilir, 7 yila kadar kalinabilir.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #2 by suzi
Eger maddi olarak sikinti olmayacaksa bence work and travel yerine surenin tamaminda observerlik yapmak, hatta okul imkan taniyorsa stajlarinin bir kismini yapmak daha faydali olacaktir.

Ama eger hem para kazanmak hem de ardindan staj yapmak isteniyorsa o zaman work and travel iyi olabilir, ilk kisminda para kazanilir, ingilizce gelistirilir, son kisminda da gozlemcilik yapilabilir- tabi vize nereye kadar izin veriyorsa.

Hayal meyal hatirliyorum ama j-1 sonrasi birkac ay kadar ulkede kalmaya izin veriliyordu sanki, yanlis mi biliyorum? oyle bir seyse gayet guzel olur. Ama -2 year objection- kuralina da dikkat etmek gerekir, eger j-1 vizesinde boyle bir baglayicilik varsa ve yakin zamanda tekrar gidilmek isteniyorsa dikkat edilmeli.

Umarim yardimci olur

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3 by nezihcan
work and travel ile gidip iki ay çalışıp bir ay kadar da observership yapmam mümkün müdür böyle bir şey yapanınız var mı tavsiye eder misiniz ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.268 seconds