Topic-icon Harvard Medical School- Pediatric Neurology elective kabül

10 years 5 months ago #1 by drbrosk
öncelikle hayırlısı olsun ,uarım çok verimli bi staj geçirirsiniz ,aslında ben de ayarlamaya çalışıyorum electiveyi ama çoğu üniversite step 1 istiyorum ,ve ben step1 mazun olduktan hemen sonra girmeyi düşünüyorum sizce ne yapmam gerekiyor ? orada uzmanlık yapmak için bir aylık staj yereli sizce?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago - 10 years 5 months ago #2 by suzi
tebrikler tekrar, umarim cok verimli bir staj gecirirsin.
daha once elektife giden, tanidigin kisilerle mutlaka konusmani tavsiye ederim. Stajin baslarinda referans mektubu isteyecegin hocayi az cok belirle ve o hocayla daha fazla vakit gecirmeye calis. Boylece sana mektup yazarken elinde faha fazla malzeme olur.

Staj icerisinde mutlaka gunluk tut. Stajdan birkac ay bile gecince pek cok ayrintiyi unutacaksin. Mulakatlerde tell me about an interesting case ve tell me about your clinical experience sorularini cok fazla duyacaksin, bunlar icin guzel cevaplar hazirlarsin. Her gun yeni bir sey ogren ve ogrendiklerini yazmaya calis, bu sekilde ne kadar ilerledigini gorursun. Mesela bir gun hasta muayenesi yaparsin, oteki gun progress notu yazarsin, ertesi sabah morning report da sunarsin gibi..

Bir de eger noroloji hedefin varsa, arastirma yonunu gelistirmeye calis ve yayin cikarmaya calis. Noroloji bolumlerinin buyuk kismi universite hastanesi ve arastirmaya onem veriyorlar.. Bir de Step 1 puaninin noroloji icin onemli.

basarilar

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 5 months ago #3 by arazis_med
iyi dilekleriniz icin tesekkurler. hayalim noroloji, bu yuzden de ekstra motive etti beni diyebilirim. cornellden cevap gecikince (hala gelmedi) hem vize hem diger islemlerden dolayi harvarda gitmeye karar verdim. vize, bilet, kalacak yer islerini hallettim. umarim bir aksilik cikmaz. 22 kasimda gidiyouz arkadasimla. dondukten sonra tecrubelerimi paylasmaya calisacagim.

tekrar tesekkurler.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #4 by suzi
oncelikle tebrik ederim.
ileride hangi bolumu secmek istiyorsun bilmiyorum ama cocuk norolojisi ile hem noro hem ped hem de child neuro
programlarina faydasi olur.

elektif kabulu almissan tabi ki kacirmaman gerekir, hem karsidaki okulun, hem de kendi okulunun takvimlerinin uymasi insani zorluyor. cornell de hms de top okullar, maddi kismi ise sana bagli bir sey..

Sana oncelikli tavsiyem hms de hangi hocalarla ya da hangi unitede staj yapacagini ogrenip amerikan forumlarindan bolumun genel yapisini ogrenmen. Ortami nasil, hocalari malign mi? Eger cok gergin ve yarismaci bir ortami varsa bolumun genel havasinin, zorlanabilirsin. Sonucta nerede staj yaparsan yap, en onemli sey mektubun icerigi. Cok iyi bir yerin vasat bir mektubunun faydasi minimal olur..

Elektife giderken steplere calisma plani yapma, herhangi bir sinav almaya da calisma bence. Onceligin stajin olsun. Staja bir gunluk tut mutlaka, ileride mulakatlerinde, personal statement yazarken faydasini gorursun.

Basarilar
The following user(s) said Thank You: arazis_med, rabinovich2006, psyringae

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago - 10 years 6 months ago #5 by arazis_med
ilk heyecani ustumden attiktan sonra hem siz degerli arkadaslarla paylasip hem de deneyimli olanlarin fikirlerini ogrenmek istedim bazi konularda. haziran sonunda aralik-ocak ayi elective icin basvuru yapmistim. hms'e basvurmuslar biliyordur 15 bolum sece biliyoruz. 4 ya da 5ci tercihim olan cocuk norolojisi bolumune elective icin kabul edildigim mesajini aldim bugun. ilk tercihlerim de norolojiydi hepsi zaten. daha sonra psikyatri ve dahili branslar geliyordu. en sona da genetik yazmistim ). hms'le birlikte cornell medical schoolada basvurdum ancak onlardan daha cevap gelmedi. simdi degerli buyuklerim ve daha once gidip gelmis arkadaslara birkac sorum var:

1.harvardin ucreti 4300$, cornellin ucreti 2000$. ailem maddi konuda destek verecegini soyledi, ben yine de okulla gorusecegim yardimci ola bilirlermi diye. cok da yuk olmak istemiyorum. simdi arada yaklasik2 kat bir ucret var. eger cornell kabul ederse (new york presybiterian hospitala bagli) sizce tercihim ne yonde olmali.heyecanla atlamak istemiyorum cunku, mantikli bir karar vermek istiyorum. cv'de her zaman hms yazmasi onemlimidir yoksa baska hangi acidan dusunmem gerekiyor
2. daha gecen hafta step 1basvurusu yaptim. sectigim period aralik-ocak-subat. aklimda aralik sonu sinava girmek vardi. acaba orda calismaya zaman bulabilecekmiyim (suan fakultemizin cok bolumleri kasmiyor internleri, calisabilelim diye). eger zaman bulamayacaksam ocagi unutayimmi? (tabi biraz kisisel birsey biliyorum ama yine de fikriniz onemli)

aklima geldikce yine sorularla yoracagim biraz sizi ) simdiden tesekkurler.
The following user(s) said Thank You: psyringae

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.210 seconds