Topic-icon Observership - dahiliye yan dal secimi

10 years 6 months ago #1 by umc
Merhaba
Oncelikle ogrencilik sirasinda yapilan tecrubelere gozlemcilik yerine staj deseniz daha dogru olur. Onlarin ne dediginden bagmsiz olarak,.
Bu tecrubeler sirasinda dahiliyenin yandal asamasina kadar bir isabet beklenmez, ileride basvuracaginizla yuzde yuz tutarli olmasina gerek yok, ogrencilik asamasinda yapacaginiz tecrubeler genel olarak uzmanlik hayatiniz icin cok onemli olmayabilir ancak mektup alacaginiz , yani destek alacaginiz kisiler acisindan cok uzak branslar olmasa da iyi olur. Burada genel bir kural vermek istemiyorum stratejik bir sagduyudan bahsediyorum.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 years 6 months ago #2 by ReSu
Merhaba. Oncelikle forumda emegi gecen her kese tesekkur etmeyi borc bilirim, basta Ulas abi olmak uzere.
Ben 5. sinif ogrencisiyim ve bu yaz icin 1 aylik observership ayarlamak istiyorum. Uzun suren kararsizliktan sonra internal medicine'de karar kildim. Ama henuz yan dala karar ver(e)medim.
Sorum: Observership'te secilen dahiliye yan dali ile gelecekte sececegimiz yan dal ayni olmak zorundamidir? Forumdan okudugum kadariyla Amerikada yapilan stajlar ile asistanlik icin secilen brans ayni olmadiginda hikaye tutarsizligi olarak kabul ediliyor. Peki yan dal icin de ayni sey gecerlimidir? Ornegin, ben observership ve ya secmeli stajimi Amerikada kardiyolojide yaptim, ama ileride yan dal olarak endokrinolji seciyorum. Bu da hikaye tutarsizligina girer mi? Ne derecede etkisi olur?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.166 seconds