Topic-icon Gözlemciliğe kabul başvuru süreci(yardım)

9 years 11 months ago #1 by BGM82
Birde okulun sana DS-2019 formunu göndermesi 1-3 ay arasında sürüyor. Tüm bunlara göre net gideceğiniz tarihi houstondaki merkeze bildirirseniz evrak işlerinizde sıkıntı olmaz.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #2 by BGM82
ben J1 vizesi ile postdoc olarak usa'e gittim. DS-2019 belgesini seni kabul eden okul amerikadan sana gönderiyor, sen sonra sana gelen zarfta J1 vize başvurusu için neler yapman gerektiği çok güzel anlatılıyor.USA konsolosluğuna o belgelerle başvuruyorsun. Kısacası DS-2019 formunu USA deki kurum sana gönderiyor o form gelince ancak başvuru yapabilirsin..Form isteği yaparken senin geliş tarihlerini isticekler o kısmı çok önemli çünkü J1 ile belirrtiğin zamanda girmessen yada bir işin olup erteleme istersen (mesela ben önce 2012 yaz demiştim sonra tezim yetişmeni aralık 2012 ye erteledim) USA deki kurumun sana bir daha DS-2019 formu göndermesi lazım. DS formu ile ilgili durum bu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
9 years 11 months ago #3 by croatan
Ben hocamın vasıtasıyla Houston'da gözlemcilik ayarladım. Tek yapmam gereken bana yolladıkları başvuru formunu falan doldurmak,yer bulmak ve vizeye başvurmak. Yalnız j1 vizesi istiyorlar sanırım ve bunun için ds-2019 diye bir belge doldurulması gerekiryor.Belgeyi bulabileceğim yeri başvuru formuna yazmışlar ama o belgeyle sonra ne yapmam gerektiğini anlayamadım? Daha önce deneyimi olan arkadaşlar başvurularını detaylıca anlatabilirse çok sevinirim. Hangi sırayla gitmeliyim neler yapmalıyım?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.196 seconds