Topic-icon Okuldaki seçmeli stajla yaz stajını birleştireceğim sürecin en geçerli ismi nedir?

13 years 7 months ago #1 by deniz
bence de cok farkı yoktur, yaz stajı, okul doneminde gidip de saydıramadıgın durumlarda,okulun uzamasını engelleyeceginden faydalıdır..Bir de sonucta yaz stajını ayarlayınca aynı sekilde ayarlıyorsun, ama kısın gidemedigin için yazın gidiyorsun, bu noktada gidecegin okuldaki hocanın sana vaadettikleri onemlii..adını staj koyarsın bence, ama ordaki hoca verse bile oranın ogrenci işlerinden denk bir belge alırmısın bilemedim..
Hem kısın hem yazın git bu durumda :)))hatta hiç donme :P
burda hemen soyliyim, bizim okulda 4 ve 5. sınıflarda Turk MISC ile avrupaya giden cok oldu, ERASMUSUN dısında..
aralarında saydıramayanlar oldu..ama elinde yonerge var ve yonetim kurulu karar vercekse, ozaman sorun yok..

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #2 by okan
Benim bildiğim kadarıyla gözlemcilikten bir farkı yok. Çünkü elektif için son sınıf olman gerekiyor. Eğer elektif ve observership/clerkshipten başka bir statü varsa onu bilemem. Ancak Harvard ve Yale'in bu elektif işinden para kazanmaya çalıştığını da düşünürsek, adamların bu işi ciddiye aldığını söyleyebiliriz. İstersen bu sorularını bir de seni kabul eden hocaya sor. Sanırım en doğru bilgiyi sana o verecektir. Kolay gelsin.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #3 by irem
Bugün okulumdan seçmeli stajla ilgili yönergeyi aldım,ilgili maddeleri size de yazıyorum:

Derinlemesine bilgi ve beceri için seçilen konu,Dokuz Eylül Üniversitesi dışında yurt içinde farklı bir kuruma gidilmesini
gerektiriyorsa bu kurumlara gidişler programdan sorumlu öğretim üyesinin teklifi ve fakülte yönetim kurulu onayı ile gerçekleştirilir.Öğrenci staj sonunda "Seçmeli Staj Rapor Yönergesi"ne uygun olarak seçmeli staj raporunu hazırlar.Öğrenciye stajını yaptığı anabilim dalından/kurumdan bir ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde ilgili anabilim dalından bir öğretim üyesi olmak üzere iki öğretim üyesinin ortak görüşü ile yeterlilik verilecektir.

Öğrenciler diledikleri takdirde kabul belgesini ve programı sunmak koşuluyla yurt dışında bir üniversite hastanesinde de seçmeli stajını yapabilecektir.Seçmeli staj yapabilme onayı Fakülte Yönetim Kurulu tarafından verilecektir.Değerlendirme iseyukarıdaki maddede belirtildiği gibi yapılacaktır.

Okulla yaptığım görüşmede de kurulun genellikle onay verdiğini söylediler.Amerika'da beni kabul eden hoca da yazın yada kışın istediğim zaman gelebileceğimi ve bana not verebileceğini/değerlendirme yapacağını söyledi.Şimdi mesele şu ki;ben bu stajı Amerika'da kendi akademik takvimime göre sene içinde yapıp oradaki hocadan değerlendirme de alırsam bunu ilerde resmi staj gibi kullanabilir miyim?Yani belki elective diye geçmez ama yazın yapılacak gözlemcilikten bir farkı yok mudur?Çünkü yine yaz stajı gibi geçecekse seçmelimi kendi okulumda yapıp sonrasında da gidebilirim.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #4 by deniz
4. sınıfın sonundaki stajın adı seçmeli de olsa, 6. sınıftaki seçmeli pozisyonu gibi olmadığı için, yazın yapacağın staj gözlemcilik gibi olur. Ama sonucta kendi okuluna diyeceksin ki ben amerikada bu sure içinde staj yaptım. Kendi okulun senden bunu kanıtlamanı isteyecektir. bu da Amerikadan aldıgın kabul yazısı olabilir yada staj sonunda alacagın değerlendirme yazısı. Adının ne olduğunun çok önemli olmadığını düşünüyorum..sonucta bir "staj" ister seçmeli olsun ister gönüllü, ister gözlemci..okuldan bunu kabul etmeleri iöin ne tür belge istediklerini sor bence..son dakika başına iş açılmasın:)

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #5 by okan
Merhaba İrem, bence öncelikle şundan emin olmalısın. Senin okulunun o yapacağın stajı kabul etmesi için herhangi bir şartı var mı? Gerekli tüm şartları öğrendin mi? Ondan sonra seni kabul eden hocaya bu konuda bilgi vermelisin. Eğer o bu şartları sağlayacağını garanti ederse ne ala... Yalnız bahsettiğin tarzda bir birleştirme olduğunu sanmıyorum. Orada geçireceğin süreyi, hem elektif hem de clerkship olarak kabul ettirmek gibi bir şey olabilir belki... Ancak son sınıf olmadığın için yapacağın stajın adının elektif olması teknik olarak mümkün değil. Ayrıca Emory hem son sınıf olmayı hem de Step 1'i almayı şart koşuyor, en azından kağıt üstünde... Bana kalırsa stajın adı sadece gözlemcilik olabilir. Okulun bu konuda problem çıkarmazsa stajın adının ne olduğu çok da önemli değil bence...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 7 months ago #6 by irem
Okuldaki seçmeli stajla yaz stajını birleştireceğim sürecin en geçerli ismi nedir?4.sınıfın sonunda 2 haftalık seçmeli stajım var ve bunu ABD'de yapabilmek için kendi okulumdan izin aldım yalnız Amerika'daki okulla bağlantıya geçmeden önce 2 haftalık staj ile yazın 1.5-2 ayını birleştirmenin en mümkün yolunu ve nasıl isimlendirileceğini öğrenmek istiyorum.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.305 seconds