Topic-icon ABD'de araştırma yapmak için Türkiyeden bir finansör kurum bulabilir miyiz?

13 years 2 months ago #1 by umc
Tübitak ve MEB bursu yurtdışından eğitim amaçlı veriliyor, araştırma projelerini finanse etmek için değil. Çok özel ve spesifik bir başvuru yapıldığında yurt dışında olması gerektiği iyi açıklandığında böyle bir şey mümkün olabilir mi diye düşünüyorum ama pek zannetmiyorum. Türkiye dışında yapılacak bir projeye para yatıracağına aynı projenin Türkiye'de yapılması için para verebilir diye düşünüyorum. Bu noktada bu projenin olabilirliği çok mantıklı gelmiyor.

hejar wrote: ABDde belli bir konuda araştırma yapmak için Türkiyeden bir finansör kurum bulabilirmiyiz?Tübitak araştırma bursu kimlere yönelik olarak veriliyor?


Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #2 by onur
Tubitak'la ilgili olarak bildiğim kadarıyla kendi üniversitenizde araştırma yapmak istediğinizde projenizi hazırlıyorsunuz. Maliyetini, zorluklarını detaylı bir şekilde belirtiyorsunuz uygun bulurlarsa destekleyebiliyorlar. Aynı başvruyu Üniversitenizin kendi kurumlarına da yapıp bu şekilde de araştırmanızın maliyetini karşılamanız mümkün sanırım.

Amerika'da araştırma yapmak istediğimizde Tubitak nasıl destekler bunu tam bilemiyorum. Fakat böyle birşey mümkün olsa bile yine güçlü bir proje olması lazım ortada. Zira çok iyi olmayan projeleri pek desteklemediklerini duydum, çok seçici davranıyorlar bu konuda.

Bence Amerika'da araştırma yapılması düşünülüyorsa finansör kurumu Türkiye'den aramak değil de Amerika'dan aramak sanırım daha mantıklı. Çünkü bugün geldiğimiz noktada devlet bursuyla kıvılcımlar olarak gönderilen kişi örneklerine rastlamamız pek mümkün değil gördüğüm kadarıyla. Biz alevler olarak dönecek olsak bile kıvılcımı da kendimiz çakmalıyız.
The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago #3 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 USMER puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 3 months ago - 13 years 2 months ago #4 by hejar
ABDde belli bir konuda araştırma yapmak için Türkiyeden bir finansör kurum bulabilirmiyiz?Tübitak araştırma bursu kimlere yönelik olarak veriliyor?
The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.207 seconds