Topic-icon Öğrenciyken ABD'de yaz stajı fırsatları yaratmak için kimlere ya da hangi kuruluşlarla nasıl bir iletişime girmeliyiz?

13 years 1 month ago #1 by umc
Doyurucu şekilde yanıtlanan ve USMER-TV videolarıyla da desteklenen bu soruyu kilitliyorum.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago #2 by deniz
Amerika'da staj çok geniş bir kavramdır.
"Elective Clerkship" yani Turkiyedeki intörnlüğün karşılığı olan seçmeli staj sadece son sınıf öğrencileri için geçerlidir. staj için genelde belirli bir miktar ödenir ve başvurular teker teker hocalara e-posta yazarak değil genelde öğrenci işleri üzerinden resmi olarak yapılır. Her okulun isteği başka başka şeyler vardır. Örneğin bazıları tavsiye mektubu ister bazıları istemez. Bu tip bir staj hastaya dokunma hakkınız vardır ve olay resmidir.
Onun dışında yaz stajı ayarlamak için kişisel e-postalar daha geçerlidir. Gayri resmi olarak ayarlanabilir.
Bu noktada bir tanıdık aracılığı ile e-posta atmak en iyisi..Bir hocai daha önce gitmil biri vb...
Bir diğer yol ise Türkiye'deki kongreleri takip edip gelen hocalarla yüzyüze tanışmak bir nevi peşlerinden koşmak..Bu yolda denenmiş ve onaylanmıştır:)))

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: umc, trace
The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago #3 by trace
internette clerkship yazınca final year students diyor. demek ki onları takmamak gerekiyor. teşekkürler
The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago #4 by umc
videolarda "clerkship" intörnler için dediğimizi zannetmiyorum. "clerksip" öğrenciler içindir. Stajyerler için de intörnler için de...

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago #5 by trace
bahsettiğiniz videoları izledim ve burdan çıkardığım sonuç observership mezun olmuşhekimler için, clerkship ise internler için olduğundan biz intern olmayan öğrencilerin pek şu an şansı yok galiba?
The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago - 13 years 1 month ago #6 by minik
Staj yapmayı düşündüğümüz yere e-posta atarken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir? Ben bir dr.la irtibata geçmeyi düşünüyorum. Ona direkt amacımı belirtip, "cv"mi ekte göndersem uygun olur mu? Ayrıca ilgili bölümün üniversitemizdeki anabilim dalı başkanıyla konuştum; referans vermeyi kabul etti. Bunu nasıl ve nerede belirtmem gerekmektedir? "Dean's letter" gerekli midir?

USMER Editör : Bu iki konuyu birleştirmek daha mantıklı olacaktır

The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago - 13 years 1 month ago #7 by umc
ABD'de her türlü tıbbi pozisyon için (gözlemcilik, staj, asistanlıkü yandal vb gibi) halen tek ve en geçerli yol elektronik postadır. Doğru üslup ile , doğru kişiye doğru zamanda doğru içerik yazılarak çok önemli fırsatlar elde edilebilir. En geçerli yol bol bol yazmaktır. Bu konu tek başına bir konferans konusudur ve sitede çok değişik başlıklarda tartışılmıştır. O nedenle çok detaya giremeden daha başka başlıklara yönlendirmek istiyorum.

Gözlemcilik nasıl ayarlanır başlıklı konuda bu konu işlenmiştir :

www.usmle.ulascamsari.com/usmer-tv.html?...ideodirectlink&id=19

Ayrıca, USMER TV'ye yakın zamanda eklenen videolardan birinde de bu konu işlenmiştir.

www.usmle.ulascamsari.com/usmer-tv.html?...ideodirectlink&id=17

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago #8 by trace
amerika da staj olayı artık bir sektör haline gelmiştir. artık genel olarak sadece hocalara mail atmanın bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum. zaten hocalara attığın mesajlar eninde sonunda medical school daki international bölümünde toplanıyor(yani bu anlamda çok atman genel olarak bir avantaj sağlamaz bence) ve o bölümdeki sekreter yada danışman her neyse sana gerekli belgeleri söylüyor. Eğer bu konuda yeterliysen başvuruyorsun. Bu konuda bana katılmayan varsa söylesin de yanlış yol izliyorsam bende öğreneyim şahsen ben böyle biliyorum.
Ayrıca hocaların bir kısmı cevap verirse veriyor.
The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago #9 by suzi
her isme atmak bence faydadan cok zarar verir, onun yerine calismalarini okudugunuz, arastirdiginiz hocalara atmak daha mantikli ama bunun mutlak dogrusu yok tabi..
The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago #10 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 usmer puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The topic has been locked.
More
13 years 1 month ago - 13 years 1 month ago #11 by denizgayretli
staj ayarlamak icin buldugumuz her isime, ilgilendigimiz bölümdeki hocalara vs. mail atmamızın bir faydası var mıdır, yoksa o mailler hic okunmadan siliniyor olan bizim vaktimize mi oluyordur? student affairsdeki insanlara mail atmak yerterli midir?

USMER Türkçe Editör : Türkçe'de "mail" diye bir kelime yoktur. E-posta, mesaj, e-mesaj gibi alternatif kelimeler kullanılabilir. Cümle içinde yabancı bir sözcük kullanılması gerekiyorsa da "" içinde yazılarak kullanılabilir

The topic has been locked.
More
Time to create page: 0.429 seconds