Topic-icon Staja kabul şansını artıran faktörler nelerdir?

12 years 4 months ago #1 by umc
Stajlara ya da bazı okullarda şimdilerde "observership" adı verilen pozisyonlara (öğrenci olarak) kabul edilebilmekte değişik yollar vardır. O nedenle bu sorunun cevabı değişik açılar için değişik şekilde yanıtlanmalıdır. Bazı okullar staj tecrübelerini daha resmi olarak öğrenci işleri bürosundan merkezi bir şekilde yürütmekte, bazı okullarda ise böyle net bir program olmadığı için bu tip programları kişiler bireysel girişimleri ile elde edebilmektedirler.

İlk durum için, resmi başvuru yapıldığı durumdan bahsedilecek olursa, bu programlara kabulde yine önemli olacak etken içerden destek almaktır, bu da genellikle bazen bir telefon konuşması bazen de bir referans mektubu olabilir. Staj gibi pozisyonların kompetisyonu çok fazla yüksek olmaz ve mevsimsel değişkenlik gösterir. Herkesin başvurduğu bir anda başvurulduğu durumlarda daha çok sıkıntı ortaya çıkabilir, bu tip kompetisyon sıkıntısı aşmanın en kolay yolu, istek yaptığınız ayı değiştirmek, bir sonraki aya ya da daha sonraki bir zamana kaydırmaktır. Bazı okullardaki bazı resmileşmiş staj programlarına başvuruda ingilizce yeterliliği için TOEFL, tıbbi yeterlilik için USMLE Step 1 sınavı şart koşulmaktadır. Bu sınavlar elde varsa elbette buralara kabul şansını artıracaktır. Ancak, bu sınavlar henüz alınmamışsa, sırf falanca kurumdaki falanca programa kabul için bu sınavlara girilmesine gerek yoktur, (zaten alınmak üzere plan yapılmamışsa) onun yerine başka okullara ve hastanelere başvurmak, mümkün olduğunda resmi staj başvuruları veren okullardan ziyade, bu işi resmi olarak yapmayan kurumlardaki göze kestirilecek öğretim üyeleri ile direk iletişim kurmak daha mantıklı bir yol olabilir.

Dr Ulaş Mehmet Çamsarı
The following user(s) said Thank You: zebir

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago #2 by deniz
Sayin Üyemiz,

Paylaşımınız için teşekkürler. Soru Sorma Alanı'na kurallara uyarak yapmış olduğunuz giriş için 15 usmer puanı almaya hak kazandınız. Sorulan soruyla ilgili olarak fikri olan tüm üyelerimizi paylaşıma davet ediyoruz.

Sevgiyle,

USMLE STRATEJi MERKEZİ
www.usmer.org

Dr.Deniz Doruk

Resident in Psychiatry
Mayo Clinic
Rochester, MN

The following user(s) said Thank You: minik

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago - 13 years 2 months ago #3 by minik
Staja kabul şansını artıran faktörler nelerdir? Okul ortalaması, referans, kullanılan dil.. en çok ne belirleyici olur?
The following user(s) said Thank You: umc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.252 seconds